Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Holden vyslýchá děsivě výřečného vraha Eda Kempera. Jeho vyšetřování však vyvolá negativní reakce FBI. (Netflix)

Recenze (35)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla ještě o chlup lepší než předchozí díl. Cameron Britton byl pro roli Eda Kempera skvělou volbou, když se poprvé objevil, okamžitě jsem si vzpomněl na tu směs pocitů, kterou ve své knize popisoval John Douglas po jejich prvním setkání. Zajímavá epizoda, tuším, že mě bude seriál opravdu bavit. 4*+ ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm tenhle seriál má takovou zvláštní atmosféru, kterou jsem ještě nikde neviděla (=nejspíš viděla, jenom si to nepamatuju), to se mi líbí. A hlavní postavy mezi sebou maj takovou dobrou chemii (přátelskou samozřejmě, tady jsou všichni hetero, zatím aspoň). Vypadá to zajímavě, zatím se teda nic moc neděje, vlastně se zatím neděje vůbec nic, Holden si povídá se sériovejma vrahama pro zábavu a jeho parťák Bill si hraje golf, zatímco jejich nadřízený si rvou hlavu nad tím, co zas tyhle dva dělaj tentokrát. Ale ono to sakra z nějakýho důvodu funguje, místy je to vtipný jak svině (teď myslím v dobrým smyslu, ne ve smyslu Hra o Trůny poslední série - to byl sakra špatnej vtip). Počítám s tím, že se to za chvíli rozjede a zatím si budu užívat uvedení do děje. Ale zase doufám že to nepřeženou a nebude 10 dílů jenom golf, i když samozřejmě je to psychologickej seriál, takže čekat náhodný zabití ústředních charakterů taky nebudu. :D Hodnocení: 8/10 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holden sa rozhodne vypočuť sériového vraha Eda Kempera, vraha študentiek, pretože je presvedčený že by to mohlo pomôcť v budúcnosti pri pátraní po zločincoch, avšak úrad pre vyšetrovanie a jeho nadriadený nie sú z jeho rozhodnutia nadšený. Rozhovory dvojice určite zaostávajú za prvou sériou True detective a aj keď majú niečo do seba, zatiaľ ma seriál príliš neočaril. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odosobněné lokace, chladné barvy, práce s detaily, tlumené emoce, perfekcionismus. Skeptický bůh David Fincher je cítit na sto honů, dál ovšem platí, že počátky psychologického profilování sériových vrahů mě zatím do kolen úplně nedostávají. Něco, co je nám předkládané a co je řekněme otřepané, dle mého spadá do dřívějších než do 70. let. Navrch charisma ústředních postav není zrovna valné. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Prax, prax a ešte raz prax, i samotná škola je ti na hovno, ak ju nemáš. Na vyučovaní ti natlačia kaleráby do hlavy, a keď príde na lámanie chleba, si totálne v riti” ! Najprv jeden z dvojice frekventovaných agentov F.B.I. , Holden Ford pôjde do nebezpečnej väznice na „kus reči” s Edmundom Kemperom, ktorého vražedné sklony sa začali prejavovať v pred / pubertálnom veku, keď ho vlastná mamka sústavne ponižovala, a tak sa dalo zrejme očakávať, že sa z neho vykľuje - sériový vrah študentiek, ktorý vo všeobecnosti nenávidí ženské plemeno...? Druhý z kolegov, Bill Tench o tom sprvoti nechce ani počuť, čiže vo chvíľach voľna radšej volí hranie golfu, až po ich „turné” po spojených štátoch, sa necháva zlanáriť i on, a tak aspoň obaja zisťujú, že poznať potenciálneho psychopata, nie je úplne od veci, však ? Spomínate ešte, keď Clarice Starling navštevovala Dr. Hannibala “KANIBALA” Lectera v legendárnom Mlčaní Jahniat, tak to je jedna z inšpirácii, ktoré sú k dispozícii + poznať tvorbu Davida Finchera, je namieste, pretože sú tu taktiež ďalšie indície z jeho filmov, ktorým sa venoval na režisérskej stoličke... Strihač Kirk Baxter patrí medzi dvorných spolupracovníkov Davida Finchera, veď je ovenčený dvomi oscarmi - pre najlepší strih, práve z jeho dielne. Renomovanou, výkonnou producentkou je na počudovanie sa, Charlize Theron, tak aj to vnímam, ako pozitívny aspekt. Postavy, t. j. AGENTI sa ku koncu epizódy poberú smerom do suterénu, kde budú mať špeciálne, vyhradený čas, určený na štúdium všelijakých indivíduí, inak ich šéf, sprvoti z tejto myšlienky, nebol vôbec nadšený, až následne sa nechal od nich, lepšie povedané od neho ( od Billa ) - singulár, jednotné číslo, presvedčiť... Dúfam, že nabudúce dám za päť hviezdičiek ? Potenciál by tu bol. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě zazní při časové montáži píseň „Fly Like an Eagle“ od Steve Miller Band (verze z roku 1976). (J.F.B.)

Reklama

Reklama