Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tým se hroutí pod tlakem interní prověrky. Holdenův odvážný styl sice vede k přiznání, ohrozí však jeho kariéru, vztahy a zdraví. (Netflix)

Recenze (27)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je štandardný postup FBI?" Posledná epizóda je sklamaním. Keď to vraveli ostatní, nechcel som im veriť, ale mali pravdu - Mindhunter nemá "poriadny" koniec. Vlastne je to taký "nijaký" záver. Čo je veľká škoda, pretože napriek slabému finále a pár nevysvetleným veciam (mačka, Tenchov syn, riaditeľ školy) je Mindhunter jeden z najvydarenejších seriálov roka. Mrzí ma, že v dnešnej dobe ako keby tvorcovia (vrátane Davida Finchera, čo je ozaj smutné) neboli schopní plnohodnotne uzavrieť prvú sériu, ale radšje ponechávajú plno pootváraných vecí pre prípad sequelu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucházející a důstojné finále celého seriálu. Tedy pochopitelně s otevřeným koncem pro druhou část.  Finální minuty představují jakýsi zlatý hřeb a jednu z nejnapínavějších scén z celé minisérie, která je komplexní v tom o čem vypravuje, avšak místy vcelku sterilní a ne příliš přívětivá k běžnému divákovi. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii seriálu o tom, kterak se na konci sedmdesátých let rodila jednotka behaviorální analýzy v řadách FBI, která podstupovala mravenčí práci při výsleších uvězněných sériových vrahů, mám za sebou, bylo zajímavé odkrývat motivace, impulsy a skryté myšlenky nemocných duší, jenže nejsem si jistý, zda mi to stačilo. Drama v dialozích, proč ne. Naneštěstí jsem měl ovšem celou dobu přání, abychom se dostali krapet jinam. Nedokážu to přesně specifikovat, ale tenhle vhled do jistého pracovního procesu mohl být o dost vrstevnatější a šťavnatější. Alespoň za mě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále prvej série neuzatvára žiaden veľký prípad, len jeden čiastkový, možno preto nejde o klasické finále. Niečo sa ale uzatvára a hovoriť o tom bližšie by bol nepríjemný spoiler. S vedomím, že je aj druhá séria, je desinka menej frustrujúca, ako by som musel čakať na ďalšie epizódy nejaké dva roky. Progresívni ľudia s modernými metódami nikdy nepatrili medzi najobľúbenejšie sorty spoločnosti a Mindhunter tento fakt iba potvrdzuje. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Člověk má po dokoukání skoro až chuť si na někoho někde večer počíhnout. Celkem mě pobavilo, že místo aby dal Holden kopačky své otravné, krajně nesympatické a volnočasové kurvě ženě kopačky, tak je v dosti velkém stylu dal sám sobě. Je mi vesměs jedno, jakým způsobem k tomu došlo. Jediné co si přeji je to, aby to bylo definitivní, čímž by kvalita seriálu zase o kus vzrostla. Závěr byl krásně emotivní a moc hezky natočený. Asi jsem ale od finále čekal přeci jenom něco malinko víc. Nicméně se jedná rozhodně o našlapaný seriál, který patří k tomu nejlepšímu, co se v posledních letech nakupilo a já se budu těšit na další sérii stejně jako Holden na lízání zbytků spermatu z rozkroku své bývalé přítelkyně patřícího jejímu spolužákovi (přesněji řečeno některému z jejich spolužáků). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by ze sebe tvůrci ve finální epizodě první sezóny dostali to nejlepší, ale přece jen to nebylo tak špatné jako oba předchozí díly. Ocenil jsem jak z Douglasovy knihy téměř přesně okopírovali jeho postup při usvědčení Darrela Deviera a dokázali (ač v notně upravené verzi) do příběhu dostat i kolaps J. D. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počkat, to mi chcete říct, že Holden a jeho přítelkyně se rozešli až teď? A ještě k tomu se s Holdenem rozešla ona sama? Však ona je ta píča, co kousala jinýho chlapa. Jeden by řekl, že se s ní rozejde spíš Holden. Ale ten na to nejspíš už zapomněl, protože to nebylo zmíněný ani jednou od doby, co se to stalo. Každopádně velice mě překvapila skutečnost, že Holden projevil nějaký emoce (viz. konec), a teď nemyslím jeho co-to-kurva pohledy, ale opravdový zděšení (nevím, jestli se mám radovat nebo ne, poker face Holden mi bude chybět). Hodnocení: sice to není nějakej famózní konec, ale na dokument o vrazích to není vůbec špatný/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holden Ford dostáva od Eda Kempera dopisy v ktorých mu píše že by sa s ním rád stretol. Kedže 12 ročnej Lisy Porterovej prejde na detektore lži, Ford s Tenchom sa rozhodnú vypočuť ho a vďaka Holdenovi sa vrah prizná. Potom ako svoj úspech oslavujú v bare, sa časť Holdenových slov o Kemperovi dostane do novín. Wendy spolu s Holdenom odlieta do Georgie, kde chú presvedčiť prokurátorku, aby pre vraha nežiadala trest smrti, pretože by im to sťažilo ich výskum správania odsúdených, no neuspejú. Holden sa vráti domov, kde vďaka tomu, že je dobrým analytikom pochopí, že ho opúšťa priateľka. V kancelárii nájde odkaz z nemocnice, kedže ho Ed Kemper uvedie ako kontaktnú osobu v prípade nehody a vo väznici sa pokúsil o samovraždu. Tým musí ísť vypovedať pred inšpekciu, pretože sa k nim dostane nahrávka z vypočúvania Richarda Specka. Holden počas vypočúvania odíde, navštívi v nemocnici Kempera a po rozhovore s ním skolabuje...sriál si nechal veľmi dobre otvorené zadné dvierka pre nasledujúcu sériu (čo tunajším užívateľom nepochopiteľne vadilo) a najmä v prípade muža z Kansasu a učiteľa Rogera sľubujú dobré pokračovanie. Vytknúť možno iba to, že ani v tak zaostalej krajine akou sú spojené štáty by žiadna inšpekcia neodsudzovala muža, ktorý sa priznal k vražde dieťaťa ani keby akokoľvek porušil federálne či policajné predpisy. Obzvlášť v rokoch, keď sa dej seriálu odohráva, v dnešnej dobe politickej korektnosti už zrejme áno. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor, spoilery Hmm.. najhlavnejšia postava Holden sa až narcisticky predvedie, keď pri vypočúvaní psychicky zlomí podozrivého a objasní vraždu. To mu ale nechutne zdvihne sebavedomie tak, že sa ho nepodarí schladiť ani jeho frajerke (mojej obľúbenej postave). Hrebienok jeho pýchy mu pristrihne (povedal by som že úplne odstrihne) až veľký Ed Kemper. Nečakaná scéna. Pre mňa asi najlepšie dialógy série. Čo ale nechápem, sú všetky tie nedopovedané vetvy a vetvyčky. Má to byť nejaký psychologický ťah, aby som začal hneď s druhou sériou? A dopovie sa to tam, alebo sa opäť nechám oklamať? ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zvědav, jak se na tohle (ne)naváže dál. Já přece jenom nejsem přílišným fanouškem seriálů, kde se každá epizoda věnuje něčemu jinému, Mindhunter ale skrývá cosi poutavého, co mě přiměje mu leccos odpustit. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně si myslím, že první série je nadhodnocena, protože je tam až moc hluchých míst. Ale závěrečný díl mě teda dostal. Takhle kdyby to jelo celou dobu, nemám námitek. 90% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě prostě tohle zaměření na Holdena a jeho postupující narcismus už moc nebere. Oblíbený postavy mi hodně upozadili a zkrátka se to poslední cca tři díly nevyvíjelo dle mého gusta. Škoda. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec, jaký se vlastně dal očekávat. Nijaký. Jak se začalo, tak se skončilo. Nic nevyvrcholilo a vlastně ani nemělo co. Přesto vyloženě nenudilo, takže opět 75% ()

Reklama

Reklama