Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 1
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Recenze uživatele PaTeXx k tomuto seriálu (22)

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) 

Jedna z věcí, která v kinematografickém zpracování detektivek moc nebývá (nebo aspoň já jsem se s ní ještě nepotkal) je ta, že ne každé vyvrcholení případu můžou ovlivnit kluci v akci, ale zkrátka má hlavní slovo byrokracie, což dokáže zapříčinit totální bordel mezi občany a jejich sebevědomím. Ano, narážím především na nespokojenost obyvatel Atlanty s "nedořešením" vražd jejich dětiček. Mrzí mě, že už se nevrátíme k otazníkům v podobě Billova syna a brýlatého BDSM milovníka, do jedné další osmidílné série by se to klidně vešlo. Nicméně, Fincher tomu dodal pochmurnost, psychickou nechutnost, jedinečnou atmošku a dialogy na úrovni hodné jednoznačného vítězství v Golden Globes. Škoda, že taková kategorie tam není. David je zkrátka génius, ať se to někomu líbí, nebo ne. Unikátní zážitek. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Trošku mě zaráží ten sled po sobě jdoucích scén bez nějaké pořádné kompoziční výstavby, což se projevilo i na završení první série, které nikomu nic moc neřeklo. Fincherův podpis jde ale pořádně znát a to se mi kurva líbí. ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Pilot skutečně nijak osvěžující nebyl, ale potenciál ke zlepšení je obrovský. Chemie mezi hlavními aktéry by mohla být jedním z hlavních aspektů úspěchu a možná proto je první epka špatně hodnocená (vzhledem k tomu, že se ti dva setkali až v pozdější fázi). Dneska je to za mě neutrál, ale pozitivní hodnocení mě stopro nemine. ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Z filmového hlediska se z Eda musí vytřískat mnohem víc, tahle postava ještě zmizet nesmí. Dialogy jsou boží. Pomaličku začínám spatřívat Fincherův podpis. ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Ty Holdenovy sex scény jsou fakt extrémně bizarní a divné. Co je ale vynikající, je mix chillující a nepříjemně dramatické atmosféry. Zatím jsem spoko. ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

Poprvé jsem nedostal to, co jsem si představoval. Průběh byl ještě pomalejší, a vrazi mě tentokrát neoslovili. Nabažil jsem se Kempera (v dobrém slova smyslu) a teď je laťka vysoko. ()

Epizoda 5 (2017) (S01E05) 

Rozhovory se sériovými vrahy mají něco do sebe. Tahle epizoda nám je vůbec nenabídla, za to se řešil pouze případ mrtvé bezprsatice. Vadilo mi to? Ne. Bylo to top? Jednoznačně. ()

Epizoda 6 (2017) (S01E06) 

Wendy asi nebude špatná postava, ale tři čtvrtě epizody o ní být taky nemusí. Altoona nám naservírovala asi nejméně očekávanou variantu vyřešení případu, snad se tam ještě jednou vrátíme. ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

Soukromé životy obou hlavních aktérů dostaly spoustu prostoru, ale záživnější mi přijde ten Billův. U Holdena se pořád jenom mrdá (o to nejde, ale ty scény jsou fakt divné). A něco mi říká, že kočička nebude jen kočičkou. ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

Epizoda, která měla víceméně všechno. Z lechtače prostě musí něco být, neříkejte mi, že ne. Závěr nepřekvapil, nýbrž pořádně nasral (v dobrém slova smyslu). Snad se jí zbavíme jednou provždy. ()

Epizoda 9 (2017) (S01E09) 

Občas taky nechápu chování postav (jako ve spoustě seriálů), tady je to však poprvé, což je rozhodně dobře. Teď si jen přeju, aby ta kočka naši doktorku sežrala. ()

Epizoda 10 (2017) (S01E10) 

Žádná intenzivní smršť akcí či dechberoucích momentů, ale ten Fincherův cit pro detail jde extrémně znát. Závěr v nemocnici byl top. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Těžko říct, jestli se druhá série dá považovat jako lepší, než ta první. Měli jsme tu případ, který se mohl řešit každou epizodu po celé jejich trvání, ale spíš se na něj začalo fixovat až ve druhé půlce. Každopádně jeho zapletená problematika nám přinesla úsměv na tváři, ale zároveň pochuť v držce z toho, jak byl Williams vychytralý zmrdeček. Spokojenost. ()

Epizoda 1 (2019) (S02E01) 

Asi optimální pilot. Spíše dořešení restů z předchozí série a nové seznámení s psychickém rozpoložením hlavního aktéra. Příště už by to chtělo nějakého psychouška, i když na Mansona si asi ještě počkáme. ()

Epizoda 2 (2019) (S02E02) 

Všechno top. Atmosféricky by se těžko hledala konkurence. Pouze Wendy, respektive zaměřující na její orientaci, mi přijdou hodně béčkové. ()

Epizoda 3 (2019) (S02E03) 

Konečně se dočkáme jednoho velkého případu, který se bude řešit možná i celou sérii. Na tohle jsem čekal, takže snad mě Fincher kurva nezklame! So far so good. ()

Epizoda 4 (2019) (S02E04) 

Závěr mohl být proveden v trochu více šokující formě. Za soundtrack obrovský palec nahoru. A nejen v této epizodě. ()

Epizoda 5 (2019) (S02E05) 

Manson je opravdový král všech vrahů. Celkem mě znepokojuje, že chápu je myšlenkové pochody. Perfektní dialogy, bezchybné provedení. ()

Epizoda 6 (2019) (S02E06) 

Celkově se zlepšila atmosféra a případ nabírá na obrátkách. Začínám si v hlavě vymýšlet první teorie a možném vrahovi a u Briana se jenom čeká, kdy zase anihiluje nějaké děcko. ()

Epizoda 7 (2019) (S02E07) 

Závěrečná běžecká scéna mi s tím parádním soundtrackam němým pojetím, přišla až bizarní. Na finále se ale extrémně těším. ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama