Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1977 se frustrovaný vyjednavač FBI Holden Ford dává dohromady s tajným agentem Billem Tenchem a začne studovat novou třídu vrahů. (Netflix)

Recenze (46)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Mne doteraz takmer úplne neznámy) Jonathan Groff je fajn, ale až nástupom rázne buldočieho a pritom sympatického Holta McCallanyho (ktorého ste videli v asi milióne filmov, ale neviete si spomenúť ani na jeden konkrétny) získa prvá epizóda ten správny drajv. Najviac sa mi páčili práve spoločné scény týchto dvoch postáv. Obaja muži sú síce povahovo rozdielni a taktiež medzi nimi je solídny vekový rozdiel, napriek tomu sú to obaja chladnokrvní profesionáli (ktorí ale nezabudli zostať ľuďmi), ktorí si jeden druhého vážia a vedia sa normálne porozprávať. Bohužiaľ, k ich prvému stretu dôjde až niekde v polke prvej časti a dovtedy je to kvalitne nakrútená, ehm, nuda? Sorry, David Fincher. Život tomu v prvej polovici dodá len, prekvapivo, romantika (a sex!). Uvidím, čo sa z toho vykľuje, ale zatiaľ to vyzerá sľubne. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inteligentní, chladné, úsporné, chirurgicky přesně nalinkované a momentálně absolutně bez jakéhokoliv srdce a pulzu. Je ovšem velmi pravděpodobné, že to bude problém jen prvního dílu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Fincher má zlaté ruce, to už přes dvě dekády víme. Jeho spojení s Netfixem klape náramně, jeho rukopis je patrný, i když zrovna nesedí na režisérské židli. Dialogové scény jsou precizní, ač někdy už předlouhé. Počátky psychologického profilování sériových vrahů mě nicméně zatím do kolen úplně nedostávají. Uvidíme. Určitě nic pro mainstreamového diváka, troufnu si říct. Mrazivé to zatím není, o tom žádná. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zatím rozporuplné pocity. Začátek byl velmi solidní, ale postupně první epizoda sklouzla do ukecaného dramatu, kde se nic moc neděje. Beru to, seriál musí nějak začít a tak seznámení s hlavními herci celkem dostačující. V dalších dílech očekávám více, tohle tempo by nemusel divák zvládnout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot legendárneho seriálu, ku ktorému sa dostávam s niekoľkoročným sklzom, je klasická, pomalšie ladená expozícia k celému projektu. Spoznávame hlavných protagonistov, trochu chaoticky sa musíme vyznať vo všetkých spomínaných prípadoch z minulosti, aby sme na konci zistili, akému prípadu sa budú (teda zrejme) vyšetrovatelia najbližšiu dobu zaoberať. Vzťahová línia sa zatiaľ zdá byť celkom zbytočná, ale na druhú stranu otázky priateľky smerom k zamestnaniu agenta a jeho prístupu k životu a práci majú hlavu a pätu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Byl jsem z mnoha směrů varován, že pilot stojí za hovno, ale poté se to údajně pořádně rozeběhne. Pilot z mého pohledu úplně za hovno nestál. Zřejmě mi jen chvíli potrvá než si na ústředního retarda trošku zvyknu. Na jednu stranu je fajn, že je naivním retardem, který vše teprve začíná zkoumat. Divák má tak příležitost nasednout do vlaku na první zastávce a zkoumat zároveň s ním. Neexistuje zde tedy žádný intelektuální rozdíl a divák bude všemu krásně rozumět a všechno postupně poodkrývat a nehrozí, že bude během sledování zmatený a tím pádem nasraný. Drtivá většina keců mi přišla vcelku zajímavá a určitě zde vidím obrovský potenciál a obrovskou šanci, že jsem narazil na další seriál, ze kterého budu nadšený. Zkoumat mysli lidí, jejichž pojetí a chápání světa se značně odlišuje od toho běžného, je vždy zábavné a zajímavé. Jediné, co mě na celém seriálu prozatím sere je to, že si ten borec našel tu nejméně sympatickou, maximálně otravnou a značně nehezkou dívku. Ať už si s ní povídá, nebo ji soustruží, tak v obou případech trpím. Doufám, že brzy zhyne. Na seznamovací díl, který měl být debilní to tedy rozhodně debilní nebylo. Při letmém nahlédnutí na percentuální diferenci ve zdejším hodnocení v rámci jednotlivých epizod, se bojím dát více než tři hvězdy, protože se obávám, že by mi 5hvězdičková škála nemusela u dalších dílů tak úplně postačovat. Takže hodně hezké tři kousky a těším se na další díl, který už by údajně debilní být neměl. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začal som pozerať nový, kriminálny seriál MINDHUNTER ( tento názov by sa dal ľahko preložiť, ako “Myseľ Lovca” ) , pričom sa musím priznať, že ma seriály vo všeobecnosti, bohvieako neinteresujú, nezaujímajú, netrápia, pretože vskutku nepotrebujem vidieť všetky série Game of Thrones a cetera. Len nedávno som upieral zrak na mysterióznu, menšiu, osem epizódnu, celkom teda aj zaujímavú vec - 11.22.63, ktorú som po dokončení ohodnotil, ako zlatý, priemerný stred. A škoda toho, lebo tu panoval sprvoti tvorivý potenciál, ktorý sa začal pomaličky vytrácať. Preto som sa rozhodol, že nabudúce si vyberiem trochu viac starostlivejšie, do čoho sa pustím, ak sa pustím. Prilákala ma tentokrát značka, spočívajúca v jej MENE : / DAVID FINCHER patrí medzi mojich obľúbených režisérov, i keď ho doteraz nemám uvedeného v rebríčku TOP 10. Práve toto mi automaticky vysvetlilo, že tu mám právom očakávať, čosi naprosto fascinujúce, čo sa zaoberá témou, ktorú má tento tvorca, už skrátka v malíčku. Riešiť všelijakých beštiálnych VRAHOV, nie je nič, čo by bolo pre neho španielskou dedinou. Je to mix kultového thrilleru Se7en, kde už úvodné titulky sa naschvál podobajú práve tomuto napínavému filmu s Bradom Pittom a Morganom Freemanom ( takmer sú úvodné titulky podobné, ako vajce vajcu ), a ako druhý prvok by som uviedol legendárny ZODIAC, to znamená, že seriál je dobovým, RETRO štýlom, presne v tomto duchu, ale o dekádu starší, keď sa premietal strhujúci film - PSIE POPOLUDNIE, a áno, pozerajú ho tieto postavy, kde sa zaskvel excelentný AL PACINO. Je mi predstavovaný akýsi inštruktor a vyjednávač v jednej osobe, HOLDEN FORD, ktorého si môžem kľudne priradiť, zaradiť k Federal Bureau of Investigation. Zoznámi sa s iným detektívom Billom Tenchom, kde jeho herecký predstaviteľ, Holt McCallany, sa dobre pozná s tvorcom Davidom Fincherom. Chodia okolo horúcej kaše, a už veľa nechýba, aby boli zoči - voči, akémusi ľudskému monštru, ktoré sa také ale nenarodí, to sa v ňom postupne vytvára, pestuje...? ! Môže za to prostredie, v ktorom vyrastá... ? Napríklad, pozrite sa na Charlesa Mansona, a jeho šialenú sektu, s podtitulom : “FAMILY” , konečne už zomrel, ale tieto postavy, by ani na sekundu nezaváhali, a na mieste by mu venovali peknú guľku do čela s hákovým krížom, a toto inak šľachetné gesto, by mali úplne na háku, na saláme, v paži. Nemali by žiadne výčitky svedomia... Zasadenie deja do druhej polovice 70. rokov, 20. storočia, robí seriál sám o sebe, veľmi a viac = iniciatívnym, činorodým, aktívnym, čulým... Som zvedavý na nasledujúce epizódy, ktoré sa už určite viac intenzívnejšie zahryznú do mysle lovca, ak sa to vôbec dá ? Ak máte v obľube Davida Finchera, t. j. jeho filmy : Sedem a Zodiac, tak ste 100 % vítaní, je to na vlas podobné týmto, už kultovým veciam, ktoré opäť a účinne ožívajú... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech knih Johna Douglase a Marka Olshakera jsem četl zrovna Mindhuntera (Lovce duší), takže jsem tentokrát věděl, do čeho jdu. Tím pádem jsem neočekával žádnou akční smršť, a proto jsem nemohl být zklamán. Už z první epizody je mi jasné, že se seriál o knižní předlohu jen občas jemně otře, ale pokud bude pokračovat v podobném duchu, nebudu si stěžovat. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se rozhodla kouknout na novej seriál, protože vůbec jich nemám rozkoukanejch asi dalších 20. No co už, již není cesty zpět. Každopádně vypadá to fakt zajímavě, hlavní postavy jsou sympaťáci jako svině, ale co si budem povídat hlavně Holden. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co víc k tomu říct, má to nostalgickej americkej feel z éry šílenejch sériovejch vrahů jako Charles Manson, a dokonce to vypadá, že tam nebudou jenom jako pozadí, ale přímo se zúčastní příběhu, což by bylo kurva skvělý, protože kecá se o nich v každým druhým filmu, ale že by tam přímo byli, to je něco jinýho. Hodnocení: 8/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja... neviem. Je pre mna tazke sledovat nepochopenie niecoho, co je dnes celkom bezne a dava plne zmysel. A serial o idealistickom mladikovi, ktory este nie je hrdinom, by som u seba normalne nehladala. Ale herci su vyborni a atmosku to ma, to zas hej. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 1977 sa Holden Ford, frustrovaný psychológ, ktorý v FBI pracoval ako vyjednávač spoločne s Billom Tenchom snaží založiť nové oddelenie s novými vyšetrovacími postupmi, nakoľko sa čoraz častejšie objavujú prípady, ktoré sa vymykajú tým bežným a je si istý, že FBI bude potrebovať tým ľudí, ktorým sa podarí dostať hlbšie do myšlienok týchto nových páchateľov. Seriál sa pravdepodobne bude podobať na True Detective a bude skôr postavený na hlbších analýzach a rozhovoroch ako na akcii. Pilot bol ozaj iba priemerný, až bizarná vražda v závere dej trochu osviežila, potešili zábery zo starých miest činu a Manson, ktorý práve úraduje aj v našich kinách vo vynikajúcom Vtedy v Hollywoode. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl dává tušit, co se rozběhne v dílech dalších, a tak i přesto, že spousta času padla na představení a profilování hlavních protagonistů a jejich situace, díl navnadí. Co se týče režie, je to Fincher jak vyšitý. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle, že má být pecka roku? O co že tam jako jde? Hledáme nějakého konkrétního vraha? Nebo... je to o tom jak FBI k profilování sériových vrahů přišlo? Zatím nemám vůbec pocit, že má smysl se dívat dál. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Rozumím hlavnímu hrdinovi. Snaží se pochopit současné zločince, aby dokázal řešit současné zločiny. Zkouší klasické přístupy, zkouší psychologii… Proč však má být jeho tápání prokládáno kopulacemi, to nenahlížím. ()

Reklama

Reklama