Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Recenze (355)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Je to kruté, vtipné a docela trefné. Nejde o to co se děje, ale proč se to děje. Pokud nesoucítíte s hlavními postavami, tak vám to asi příjde jako sračka (hlavně pokud jste jeden z těch o kterých film je), v opačném případě se vám dostane docela dobrá "zábava" v podobně zfilmování vašich vlastních představ. Režisérské amatérství mě drží od plného hodnocení, ale jinak mě film zastihl přesně naladěného a popravdě byl lepší než jsem očekával. Určitě je to mírně přehnané, ale přece jen, když vás něco opravdu štve, tak máte chuť jednat podobně - každopádně film s sebou nese brutální kritiku americké konzumní společnosti, bohužel s trošku slabší nadsázkou než bych si představoval a mírně neandrtálským pojetím. Nicméně hrdinčino nadšení jsem v daný moment určitě sdílel ("This is the best day ever!"). 75% ()

xNoelx 

všechny recenze uživatele

Myšlenka s kterou se dá udělat mnohem víc, tady bohužel nevyužitá. Měl jsem co dělat, abych to dokoukal. Víc to ani nemám chuť komentovat. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Objel Vám někdy někdo auto klíčem a vy jste si pak řekli: takoví zmrdi by se měli střílet? No tak Frank je člověk jako Vy, jen on ten kvér vzal a vyrazil takové zmrdy střílet.. :-) A u některých jeho obětí si člověk říká: fakt mu to patří. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo divný... Asi jako kdyby Will Foster v klidu dojel domů a začal vraždit až druhý den a trochu s rozmyslem. A nebo to jsou Takoví normální vybíraví zabijáci (bez Stone faktoru). ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

‎"Wow. Look at all these people. Yeah. I wish I had an AK-47." Občas si to tiež hovorím. Keď som videl trailer vravel som si, že toto bude priam Tarantinovská jazda a zároveň som sa mierne obával o to, aby to neušlo zlým smerom. Po zhliadnutí môžem povedať, že to očakávaná akčná jazda nebola a som tým príjemne prekvapený. Trochu mi to skôr pripomenulo snímok Generácia X. V konečnom dôsledku sa tak jednalo o príjemný film, ktorý však treba sledovať so "zapnutým" mozgom, inak to môže fakt nudiť. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Jaaaa kukaaam hocico...dokazem sa obcas pozerat na Zamenu manzeliek, Bez servitky a dokonca obcas aj na retardovaneho Rozborila ked je tam spravne postihnute dieta, pre ktore trpi cela rodina. Ale co je moc je uz prilis. God Bless America je snad najvacsie sklamanie roka, pretoze aby som som ocenil prve 2 minuty filmu a ostatok sa pozeral na hodinky s vedomim, ze rano vstavam sa mi nestava casto (nevstavam ale aj tak ma to napadlo) . Prve sokujuce 2 minutky su ale jemne povedane pekny ojeb, lebo divaka naladia na notu totalneho masakru, ked stelesnena spravodlivost a opravnene ludske znechutenie svetom bude trestat kazdodenny hnus okolo nas, na ktory sme si tak lahko zvykli a my, ludia ktori sa vedia vcitit do koze "spravodliveho zabijaka" budeme kvikat blahom. To co vsak nasleduje je fraska. Nebyt ambiciozneho rezisera, scenar sa dal stocit tak na 15 minutovy totalfilm ked by vsetci my, ktori sme sa v prvych minutach nasli v postave zakomplexovaneho smoliara, ktory sa pomsti svetu zasli nad originalnostou a zacali rozmyslat a chapat, preco asi na premiere Batmana zomrelo tolko ludi. Neviem ci boli otravnejsie nechutne dlhe dialogy medzi starym pedofajlfejsom alebo hnusnou 16kou o tom, kto ma vacsie dovody nenavidiet svet alebo "akcnost" celeho filmu ked tento radoby "LeonVolnyPad" chodi a striela ludi len preto, ze sa smeju v kine a su otravni. Iste, kazdy z nas ma obcas potrebu vypalit zopar zasobnikov z AK-47 do davu dementnych ludi, ktorych je tu jak ciganov na vychode ale vo filme ako je tento, by mali mat hlavne postavy aspon moje minimalne sympatie. Zle natocene, hnusna hudba, odporni nesympaticky herci a dementna myslienka. Pardon, myslienka je jedina vec, ktora bola dobra..ale aj tu tvorcovia pekne skurvili a robia z nas, znechutencov zo sveta len obycajnych chudakov, ktori strielaju na to, co sami su. ()

TheTrox 

všechny recenze uživatele

S hlavní postavou jsem našel naprosté porozumění od první minuty. Možná je to přece jenom proto, že sdílím stejný názor na současný svět a na současnou civilizaci. Reklamy, násilí, party naprostých blbečků co čuměj na superstar a podobné píoviny, osobně jsem cítil taky potřebu vzít si nějaké krásné, nablejsknuté AK-47 a pokropit publikum alespoň jedním zásobníkem. Party retardů neschopných se řídit jednoduchými pravidly a co hůř myslet taky na ostatní a nejenom na sebe. Ano, bohužel tak to dneska vypadá, tak to dneska chodí. Moc právě proto děkuji scénáristovi a v neposlední řadě režisérovi, že jsem se alespoň na 105 minut mohl podívat na podobnou představu, která se mi honí v hlavně každý den. Celkové hodnocení:85% ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Pekelně zábavná roadmovie a kritika dnešní americké konzumní společnosti. To, o jak silnou se jedná kritiku - i když samozřejmě značně odlehčenou a nadsazenou - potvrzuje fakt, že vraždící hlavní hrdinové jsou tu jediní "normální" lidé. Najde se i pár trochu slabších míst, které zbytečně zpomalí tempo filmu, ale vždy je bohatě vynahradí další nálož nekorektního černého humoru. ()

studo 

všechny recenze uživatele

Nekorektný film o tom, ako to bohužiaľ na svete chodí a ako iba bohužiaľ ľudia o tom maximálne premýšľajú :D ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma, které jsme ale už mnohokrát viděli a to o třídu lépe zpracované. To, že je film naprosto nerealistický lze odpustit, ale bohužel ani tak nenaplňuje svůj potenciál. Jo a doporučuju NEdívat se na trailer, je plný spoilerů. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Je mrzuté, když se někdo rozumný narodí v zemi, která je hlavním světovým producentem naprosté ovčí demence. Pak stačí, když se takový chlapík dozví, že si pro něj brzo přijde slečna Zubatá, šéf mu dá padáka, žena s dcerou na něj dlabou a můžou začít jatka ve stylu Kill Bill. A protože jsou špatní téměř všichni, netřeba chodit pro oběti daleko. Naštěstí si Franta našel skvělou parťačku v podobě čtrnáctileté morální pipinky, která je sice ještě pod zákonem, ale s AK47mičkou to umí jako ostřílený hlídač kolumbijských polí koky. Nelze než pochválit snímek za naprostou pravdomluvnost, aktuálnost zvoleného tématu a adekvátní ztvárnění. ()

LudaB1905 

všechny recenze uživatele

Film o chlapíkovi, který nesnáší americkou kulturu a společnost a je otrávený ze všech rádoby reality show a znechucený chováním zbohatlíků a těch co se smějí jiným, jen proto aby se nikdo nesmál jím...nicméně po úvodu se z toho pokusu osvětit americkou společnost stane opět taková typická americká slátanina, která je v konečném vyúčtování pouhým výstřelem do tmy, a Ty, proti kterým byla původně mířena, si z toho žádné ponaučení opravdu vzít nemohou....bohužel, velmi s ním souhlasím a mám dost podobný názor jako on, ale myšlenka z daleka není dotažena do konce. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Měli jste někdy chuť odpravit návštěvníka kina, co pořád telefonuje nebo hvězdu reality show? Frank taky, ale narozdíl od nás běžných lidí, mu nic nebrání v realizaci. Aby se film nebral smrtelně vážně, přihrál Frankovi nedospělou úchylnou parťačku, která nemá nádor na mozku, ale zato má plno nápadů, kdo si zaslouží zemřít. Tleskám tvůrcům za odvahu a děkuji bohu či osudu, že stihli premieru před denverským masakrem na novém Batmanovi. ()

fixaman

všechny recenze uživatele

Hloupé, pokrytecké, cílící na ty stejné diváky, které to kritizuje (proto tam celé to poselství musí být opakovaně polopaticky verbálně vysvětlováno, aby to pochopil každý průměrný divák Superstar). Navíc je to snůška keců pseudointelektuálů (mnohem horší kasta než mainstream people) - svět nikam do háje nesměřuje, prostě se jen mění. V něčem jsme jako lidstvo horší, v něčem lepší. Jen je na světě dost škarohlídů, kteří to lepší nechtějí vidět. Celkově je mi za tvůrce trapně. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

I kdyz neziji v USA, naprosto jsem se vzil do Franka, ne ze bych jezdil po meste a zabijel lidi, ale proste ta nenavist na priminitvni buranské mainstream ovce co sleduji a věří masmediím a dnesni konzumni spolecnosti je stejna jakou ma Frank. Po dlouhe dobe film, ze ktereho jsem mel dobry pocit. Skoda jen, ze se to neneslo více v duchu prvnich 40ti minut, bylo by to totiž dokonalé, ale i tak dávám plnej počet hvězd. Why? Because fuck you, that's why. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Kruté zrcadlo konzumní společnosti, popkultuře a reality-TV. A víc asi nepotřebujete vědět. Schumacherovo Falling Down je větší thrill, ale God Bless America má větší záběr, výraznější pointu a nebál bych se říct vůbec inteligentnější scénář – tedy v rovině kritiky, kterou to přednáší a jíž je podřízený i rámcový příběh. A navíc tu funguje i ta (černočerná) komedie. Tohle se Goldthwaitovi povedlo, i když mám strach, aby se ho ještě někdy vůbec nějaké studio ujalo. ()

Reklama

Reklama