Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Recenze (355)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nadnesená a přehnaná kritika společnosti konzumu, která táhne vše do absolutního extrému a vůbec s ničím se nepáře, takže Frank cedí hlášky a spolu s perverzním způsobem roztomilou Roxy vystřílí, jak porotu Superstar, tak náboženské fanatiky. Pro mě totální gulity pleasure, ústřední duo je k pomilování a nelze se neztotožnit s názory, že lidé stále více tupnou a dobrovolně si nejenže nechávají vymýt mozek, ale ještě se s tím pochlubí kamarádům na sociální síti. Vřele bych doporučil tento snímek všem fanouškům Top star magazínu a Farmy:). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Co nebo kdo je Darko Intertaiment? CITÁT - Já nenávidím své sousedy............ Začátek je brutus. Brek, střelba, klapka a Bůh žehnej Americe. Zajímavé je číslování dveří, kde žije hlavní hrdina tohoto příběhu Frank (Joel Murray). Ty vlevo nesou označení 5773 a ty na napravo maj číslo 5773 1/2. Ty krávo, z televize i z toho rádia by jeblo i mě. Naštěstí se tomuto vyhýbám a televize u nás je puštěšná jen jako doplněk k DVD. Rádio, to už vůbec neposlouchám. Neustále tam cpou reklamy, kdo to má poslouchat v době, kdy existují MP3 přehravače. Jenže Frank je na tento druh médii zcela odkázán a tím začíná trpět komplexem nasranosti. CITÁT - Mám toho dost. Je to kruté. Chci aby to skončilo........... Ve filmu zazní spousta zajímavých názorů, ale jeden je opravdu k zamyšlení. CITÁT - Proč máme "civilizaci", když už se civilizovaně nechováme?............. Poslat ženě kytici je romantika. V Americe to může být i sexuální obtěžování. Vyloženě jsem se klepal na to, aby už konečně vytáhnul nějakou tu bouchačku a začal jednat. Prvních půl hodiny to bylo psycho a tak byl divák přímo nažhavenej na nějakou tu akci.Například scéna okolo 31 minuty je úžasná. A to nepíšu o hudbě. Na světě běhá tolik lidí, který by měli být potrestáni a Frank nemá moc času. Film obsahuje scénu "střílení v kině", tak na ně, na šmejdy. CITÁT - Díky, že jste během filmu nemluvila a vypnula jste si svůj mobil......... Tak jsem si říkal, že komentář ukončím předcházejícím citátem, ale ještě to nejde. Nevím čím to je, ale já se z Frankem celkem schoduju. Jeho názory jsou prostě boží. Málokdy fandím zápornému hlavnímu hrdinovi. Povedená je i debata na téma "Co dal Alice Cooper světu". Nebo dialog mezi Frankem a Roxy (Tara Lynne Barr). DIALOG: ROXY - To je lidí, co? FRANK - Jo. Chtěl bych mít AK-47............ Někde okolo 80 minuty zjistil Frank - bacha SPOILER, že má víc času, než si myslel. KONEC SPOILERU. Ovšem vrcholem filmu jsou scény z Amerikan Stars. CITÁT - Jmenuju se Frank, ale to není důležité........... Ve filmu mimo jiné zazní Alice Cooper a to hned třikrát. 1 - School's Out. 2 - I Never Cry. 3 - Hello Hooray. Konec mohl být trošku jinak zpracovaný. Pěkný příběh, povedená hudba a spousta dobrých názorů. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímný silně satirický pohled na dnešní konzumní (nejen) americkou společnost, místy přehnaně dosebezahleděné a vyhnané do absurdna, ale místy je to fakt dost trefné a díky tomu i vtipné. ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se postavy baví o tom, že Juno je špatný film a že jeho tvůrci si za něj zaslouží zemřít. Konečně někdo řekl pravdu! ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Víte.. Snad se vším, co Frank řekl, bych dokázal souhlasit, ale.. Střílet za toto lidi? To mi se mi zdá až trochu moc. Za tohle by si lidé zasloužili maximálně nějaká střelná zranění. Toto je spíš na pořádnou přes držku a nic víc. Ale abych pravdu řekl, každá země by potřebovala svého Franka a Roxy.. ()

Džany 

všechny recenze uživatele

God Bless America toho má trošku z Volného pádu, malinko z Kick-Ass a trochu z Takových normálních zabijáků, což z něj dělá příjemnou podívanou pro otrkanější publikum, kterým nevadí pohled na muže střílejícího na mimino. Celá recenze zde. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Určitě se podobné situace staly už všem z nás. Věci, co nás rozčilujou, ale jsou naprosto v mezích zákona. Otravní lidé v kině, debilní pořady v TV, lidé protestující za úplný krávoviny, protivný sousedi a tuna dalších. V duchu si možná říkáme, jak by bylo fajn jim poslat kulku mezi oči, ale vždy nastoupí naše mentorské já, které do nás bylo od malička vtloukáno, a které nám něco podobného zakáže, vždyť ti lidé vlastně nic špatného neudělali, jenom využívají svých práv. God Bless America všechny tyhle představy přenáší na plátno a já se upřímně řečeno tetelím radostí. Kdyby to bylo lépe zahrané a trochu to víc odsejpalo, tak bych neměl problém s plnou palbou, protože s myšlenkou se snad nedá nesouhlasit. /80% a 4*/ ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Najděte a zhlédněte na YouTube video pod heslem rick and morty x gon give it to ya, nejlépe delší verzi. Máte? Gratuluji, právě jste v jádru vyděli God Bless America. Možná jako doplňkové dívání si můžete pustit filmy jako Volný pád nebo Leon. Z tohoto všeho to byl ale takový slabý odvar - na černou komedii to bylo málo humorné a černé (oceňuji baby skeet), na drama se to zase nebralo příliš vážně (zřejmě neexistující vyšetřování policie). Satira společnosti na úrovni cutaway gagu z Family Guye. Udělali by líp kdyby místo koukání na reality show a soustředění se na negativa a křížovou výpravu prodali majetek a stali se groupies Alice Coopera. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Vystřílet to všechno. Přesně takový názor je něco, s čím nemám problém sympatizovat. God Bless America je filmově sice nepříliš zvláštní podívanou, nicméně co se týče nápadu a přesnosti humoru, nemá konkurenci. Dávkuje společenskou kritiku v pravidelných dávkách celých 100 minut bez potřeby nijak zvláště přehánět. Paris Hilton, těš se. [60%] ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

God Bless America nabízí skutečně velmi svérázný humor. Někdo Vás štve? Tak ho prostě zastřelíte a pohoda jak navádí tento film. Docela jsem se pobavil především díky tomu maníkovy ze Superstar, ale mohl to být trochu větší vodvaz , takhle 6/10. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Takže co to tady máme za zboží zase? A kdo to natočil? Je zajímavý, že to natočil ten, kdo kdysi hrál "komickýho" Zeda v Policejní akademii. Natočil to "komik". Je todle komedie? Možná, ale asi teda dost černá. Je to hlavně moralita. Bob G. nám tu opakuje to, co už dávno všichni víme, opakuje to, podtrhuje a dává za to hodně vykřičníků. Začalo to slibně, jako realistický portrét, potud dobře, pak s nástupem holky na scénu se to krapet změní v už nerealistickou frašku...a končí to jako varovná rána s přednáškou o nešvarech Ameriky, potažmo nás všech...ano, je to tak špatné, jak říká Frank, potud taky dobře, herec, který tu postavu hrál byl ok, horší to bylo s tou herečkou i postavou té holky, to bylo hlavní mínus toho filmu, málo uvěřitelná postava, ještě horší herecká představitelka...závěr: dobrý film s aktuálním poselstvím, který prostě jen trpí trochu tím, že je "kapku" nevěrohodný...přesto má smysl, protože to, co říká, je v zásadě pravda... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

"Chci říct, proč máme civilizaci, když už se civilizovaně nechováme?" Tyhle představy o vraždění lidí co byly na začátku filmu jako třeba vzít nějaký kvér a postřílet sousedy - a že mám poslední dobou takové pohnutky - jsou docela přirozené. Jako jakýsi morbidní joke považuji tohle vraždění za vtipné. Ale ten konec mi teda zas až tak vtipný nepřišel. Nepochopila jsem jaké pouto se mezi hlavními dvěma postavami "Bonnie a Clydem" dnešní doby asi tak vytvořilo. Přátelé? Těžko říct. Dělat si legraci ze sebe samých Amerika umí a některé výroky jsou opravdu dobré. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

V rámci amerického humoru to lze považovat za poměrně ambiciozní satiru (a za to potlesk), v širším kontextu je to ale prostě další debilní komedie s pár rádoby bystrými postřehy na téma dnešní společnosti. Pokud si chcete hezky zanotovat s jízlivými komentáři übercynika znechuceného současnou realitou, tak polský Den cvoka byl stokrát chytřejší, ostřejší, obsahově hlubší a formálně zajímavější. Takže fuck you, Frank. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Spočiatku vyzerá tento silne protiamerický film veľmi sľubne. Potom sa však na scéne objaví teenska Roxy, ktorá má sklon svojimi rádoby múdrymi kecami človeka iritovať a jej postava padla viac na škodu, ako na úžitok. Naozaj však oceňujem myšlienku filmu, nad ktorou sa treba zamyslieť, pretože na to aby ste videli podobne primitívnych ľudí a rozmaznané deti netreba merať cestu do Ameriky. Naša spoločnosť sa na ňu pomaly ale isto doťahuje vo všetkých smeroch.... ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový pľuvanec do tváre mainstreamu. Svieži, nasratý a v druhom pláne celkom hlboký. Je však smutné, že žijeme v časoch, kedy fandiť masovému vrahovi na trestnej výprave proti skazenej západnej spoločnosti mi pripadá takmer prirodzené. Hoci je táto silná protispoločenská téma spracovaná pomerne hrubo a neotesane a miestami to vôbec nedáva zmysel, Frank je postava, ku ktorej si človek ľahko nájde sympatie. Zato problém som mal s Roxy, dokonca som dúfal, že to bude postava-nepostava v štýle Tylera Durdena, pretože to by aspoň vysvetľovalo jej toporné dohováranie hrdinovi a ovplyvňovanie jeho rozhodnutí. Inak spokojnosť a aj keď to vyznie zvrátene, väčšinu killov som si fakt vychutnal. Verím, že keby to bolo "učesanejšie", nesršala by z toho tá iskra tvorcovskej úprimnosti. (7/10) ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tento film je o mně. Vážně. Na televizi se nedívám, rádio neposlouchám, noviny a časopisy nečtu. Kdybych něco z toho udělal, během pár minut budu mít stejnou depresi a migrénu jako Frank. I věkem a typově jsme si podobní, oba vyzařujeme stejnou únavu a znechucenou rezignovanost. Frank se mnou dokonce sdílí sklon zaplétat se do stejně beznadějných diskusí, ba argumentujeme pozoruhodně stejnými slovy. --- Nesdílím pouze Frankovu naději, že bych s tím mohl něco udělat, například postřílet pár (miliard) celebrit. Ostatně, ona je tahle eskapáda do příběhu vložena jen z didaktických důvodů, a taky pro tu srandu. Na realistickém Frankově obrazu by nic zábavného k vidění nebylo. --- Možná ale uvážím postřílení zdejších komentátorů, kteří obsah filmu líčí jako ryze americkou záležitost. Vlastně už jsem rozhodnut; hledám jenom parťáka, který by ty vraždy natočil na mobil a prodal do TV zpráv (českých!). V zájmu sledovanosti jsem ochoten to provést náležitě brutálně. --- Popkultura je nepřemožitelný protivník. Pokud proti ní brbláte potichu, vyštípe vás do temného kouta, bez živobytí, bez přátel, bez rodiny a bez naděje. Když se ozvete nahlas, přežvýká a vyplivne vás jako krátkodechou mediální kuriozitu. Nezměníte nic, nezískáte nic, nikdo nepochopí nic. --- ()

Reklama

Reklama