Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (355)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem pokračování Volného pádu, ale doba se posunula a tak konzumní způsob života a společenské neduhy mají jinou podobu, než před 20ti lety. Ovšem stejně jako jsem dokázal pochopit Douglase, tak jsem sympatizoval s Frankem a Roxy. Nesčetněkrát jsem měl chuť vystřílet všechny ty Vyvolený, Petry Novotný a Babicu z obrazovky a God Bless America mi tak trošku splnilo můj sen. Pravda - něco tomu maličko chybělo, něco, co nedokážu pojmenovat, ale přesto je to v záplavě romantických komedií víc než příjemný svěží vítr. 85% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Člověka úplně láká napsat nějaký vtipný komentář. (Pokud by se mu film líbil.) Mě bohužel vůbec nenadchl! Ty dvě sluncata, která jsem mu dal, jsou za celkový nápad, protože si to zaslouží. To je ale všechno.:-( Herci naprosto nesympatičtí, navíc jsem vůbec nevěřil, že by se tahle ústřední dvojice mohla kdy vytvořit, takže celý systém scén a situací z mého pohledu padá. Navíc bylo vykradeno několik dosti povedenějších snímků. Režie také dosti mizerná, scénář se potácel mezi genialitou a naprostou demencí. Za mě 45% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn nápad len veľmi ťažkopádne prevedenie. S každým jedným aspektom filmu súhlasím. Ale okrem ústrednej dvojice bolo všetko od réžie, herectva, atmosféry, tempa a režijného rukopisu príšerné. Myslím si že som asi nevidel film, ktorý by bol takto zlý ale zároveň tak fajn. Niekoľko fajn referencií. Hrsť fungujúcich vtipov a celkom fajn kritika amerického debilizmu. Ale Bobcat je fakt nenápaditý režisér. Takže priemer. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně nevím, jak film hodnotit. Tedy rozmýšlím se v oboru hodnoceních nejvyšších. Jistě se jedná o naprosto pravdivou sondu do života běžných lidí v americe a velmi brzy i do života lidí v naší malebné zemičce. Co si budeme povídat. Nemáme k tomu daleko. Ale bouřit se proti násilí násilím se mi nezdá býti řešením adekvátním. Jistě budete cítit jistou satisfakci, když ze světa odstraníte pár pěšáků v podobě otravných sousedů, kolegů z práce, či televizních ,,hvězd". Ale to je tak asi všechno čeho docílíte. Ono tedy v tomto případě hlavním hrdinům ani o nic více nešlo, takže já to beru. Co beru méně je výběr hlavních hrdinů, tedy minimálně výběr té otravné a ošklivé slečny bez veškerého talentu. Kdyby byla nahrazena někým lepším tak bych vážně zvažoval udělení plného počtu. Dlouho jsem se u filmu takhle nenasmál. Ta úvodní pasáž, kdy hlavní hrdina seděl před televizí a přepínal, to bylo něco skvělého. Musím zmínit scénku z fiktivního Big Brothera, kdy si jedna žena v návalu hněvu vyndala tampón a hodila ho po druhé. Kdybych seděl na židli, tak bych z ní okamžitě spadl. A to tvůrci v podstatě vzali to, co můžeme denně vidět v televizi a mírně to zveličili. Scénář je vážně úžasný. Pár dírek, či nudnějších pasáží v něm zaznamenat jistě lze, ale není jich mnoho. A když se zrovna nevtípkuje, tak film nemá problém přeladit na zcela vážnou strunu a filosofovat na aktuální téma. Některá místa jsou vyplněna úžasným černým humorem. A ten soundtrack♥♥♥. Naprosto vhodný výběr písní ke každé pasáži. Tu písničku, kterou zpívá ten retoš jsem si okamžitě stáhnul. Má úžasný text. Tohle mi sedlo. 4* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Úžasný nájezd, spadla mi čelist. Přepínání programů, rozhovor s kolegou v kanclu, reakce na rozmazlenou barbínu, dokonalé. Po setkání s Roxy to sice i přes občas skvělý moment (kino, Alice Cooper) trochu ztrácí na intenzitě zážitku, ale síla té první půlhodinky to bez potíží udrží ve spokojeném pocitu. Hodně hořký pohled na stav společnosti servírovaný formou krvavé společensko kritické komedie. A minimálně scéna v kině je něco, co v duchu napadlo snad každého, kdo se někdy snažil užít si film bez vyrušování. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)

Reklama

Reklama