Reklama

Reklama

Poté, co se s úspěšným grafikem rozejde dívka, se jeho dříve záviděníhodný život promění v čiré zoufalství. Charles (Charlie Sheen) je úspěšný grafik, který díky své slávě, penězům i šarmu vede zdánlivě perfektní život. Když se s ním však náhle rozejde jeho velká láska, nevyzpytatelná kráska jménem Ivana, Charlesův život se rázem rozpadne a on se zmítá v sestupné spirále pochybností, zmatku a sebereflexe. S pomocí svých věrných bližních – Kirbyho, Saula a sestry Izzy – se vydává na trnitou cestu sebepoznání, na které se musí smířit se životem bez Ivany. Film vyvolává otázku: Je možné někoho milovat a nenávidět zároveň? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Roztomilá ulítlost, která baví především v dialozích, absurdních scénách a nenápadných detailech, tu záběr, tam slovíčko. Mám pocit, že Bill Murray už ve filmech, který jsou všechno jen ne tradiční snad ani hrát nechce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Spíš bych to pojmenoval Prozření Charlieho Sheena. Tohle je totiž tak divnej film, že přes jeho divnost vidíte, jak si jej jednotliví herci maximálně užívali. Tohle mě ale nepřesvědčí o tom, že Roman Coppola chytil to nejlepší od svého otce. Otázka je, kdy se dočkám něčeho dalšího. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Snaživě o ničem? Sympatická pitomost? Něco na ten způsob. Každopádně času s Charlie Swanem nelituju, jen ve mně nijak nedoznívá... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto naozaj nie. Štýl akým bol podaný tento film ma vôbec nezaujal a nebavil. Odhliadnuc od toho, že ani príbeh nebol nič extra, tak aspoň nejaký zaujímavejší spôsob prezentácie by tom určite prospel. A rozhodne by som to neoznačil ako komédiu, vlastne ani drámu. Netuším ako by som charakterizoval tento žáner. Tá Charlieho predstavivosť a zasnívanosť bola fakt poriadne odveci. Ale aspoň soundtrack bol znesiteľný + tá scénka s indiánkami bola asi vrchol celého filmu. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Nuda. Búúúúúúú. Śheen sa snaží, ale film vyznieva do stratena. Ani vtipné to zas tak extra nie je. A film mi pripomenul jednu moju traumu, Celkovo je to strata času. A nezachránia to herecké hviezdy. U mňa slabé dve *, 30% Patrícia Arquette vyzerá na grcanie. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem vtipnější zábavu. Ničím vás to nezaujme. Charlie Sheen mě nebavil a to se mi nikdy snad nestalo ještě. Bill Murray byl nulový. M.E.Winstead a Aubrey Plaza tam skoro nebyly. Příšerná nuda, ve které o nic nejde. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Roman Coppola spolupracoval s Wesem Andersonem na scénářích The Darjeeling Limited, Moonrise Kingdom a na kraťasu Castello Cavalcanti. A je to znát. Ze snímku A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III vyzařuje velmi podobná atmosféra protkaná lehce úsměvnou melancholií. Postavy jsou příjemně podivínské a Coppolova režie je osobitá, ale zároveň podobně hravá a krásně ujetá jako u (mého oblíbence) Andersona. Zde tu hravost podtrhuje i fakt, že hlavní postava je snílek obdařený bujnou fantazií a tak není nouze o prolínání "skutečného světa" s roztodivnými sny a představami. Jak jsem od tohoto snímku téměř nic nečekal a vzhledem k hodnocení jsem se ho i trochu bál, tak jsem byl strašně mile překvapen. Zasloužené 4*, ale nesedne to každému... ()

Jungolink 

všechny recenze uživatele

Joseph Campbell kdysi řekl: „Pokud se zeptáte umělce, co vlastně jeho dílo mělo znamenat či symbolizovat, a on Vás chce urazit, tak Vám to do nejposlednějšího detailu vyloží.“ U tohoto snímku bych docela rád udělal výjimku a klidně bych si jej vysvětlit nechal. Například: v čem vlastně spočívalo ono prozření? V (znovu)objevení veršů Miro Žbirky „čo bolí, to prebolí“? Za 86 minut hrubého času bych čekal víc, než toto vskutku šokující zjištění a vtipně ujeté výjevy z imaginace hlavního protagonisty. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen..........já ho miloval, uctíval, líbal zem na kterou vstoupil. Sháněl jsem každý film, i ten ve kterém se jeho účinkování počítalo na pouhé minuty. Četa, Žhavé výstřely, První liga, Mladé pušky, Wall Street, Kluci od vedle......byl to můj král. Pak se však, asi tak v půlce devadesátých let, něco zlomilo. Zítra se žením, Zeptejte se Cindy, Řeč peněz, Teror......snímky jejíž bytí bych častoval přídomkem zbytečné. A naprosto zbytečné (tedy alespoň pro mne) je i sebereflexní Prozření Charlieho Swana III. Nemyslete, Charlieho mám pořád rád, Všichni starostovy muži, Dva a půl chlapa, ale pominuli 3 a 4 pokračování Scary Movie, tak co se týče celovečerních filmů se nemáme za posledních dvacet let o čem bavit!?!?!? ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

... taková snová bláznivina, no má to i nápady a světlejší chvilky, tak 49%, což je nyní i celkový stav na csfd ;-) ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Po Četě a Wall Street další film kde hraje Charlie Sheen ne té nejvyšší úrovni. Ujetá ale i přesto naprosto geniální zpověď ()

himor 

všechny recenze uživatele

Strašne zvláštny film...keby tam nehral Charlie samého seba, tak by som dal max 2 hviezdice...zvláštne...55% ()

anotherdm 

všechny recenze uživatele

Skvělej scénář. Stejně jako u CQ držely film nad vodou scény z Dragonfly, i tady jsou zábavnější a kinematograficky vděčnější surrealistický sekvence odehrávající se v hlavě hlavního hrdiny. Celkově film docela dobře šlape, jenom se občas nelze ubránit dojmu (stejně jako u CQ), že přehnaná stylizace zabíjí lehkost a poetiku, který chtěl Coppola dosáhnout, což v konečnym důsledku může vést k absolutnímu mišmaši.)) ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Prozření Charlieho Swana III - Ano ve filmu poznáte, že je možné někoho milovat a nenávidět zároveň ! Hlavní hrdina filmu Charles (Charlie Sheen) se snaží, ale pro mne jen průměrná komedie za 3*. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Osobná spoveď Charlieho, potvrdenie jeho života, chýb a pokračovania. Veľmi príjemná sebakritika na pozadí aj sociálneho, či rodinného cítenia... 80% ()

Reklama

Reklama