Reklama

Reklama

Recenze (8)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

CGI loutky se mi snaží namluvit, že jsou to živé postavy, ale naprostá nepřirozenost jejich pohybů je okamžitě usvědčuje ze lži. Dost smutné u díla z cyklu, jenž na mě zapůsobil především (s ohledem na rok vzniku) technickou dokonalostí animace a, proč to nepřiznat, především jednou vynikající akční scénou. Appleseed XIII sice vychází na BlueRay a o pár let později, žel zjevně vysokým číslem dělený rozpočet vzal seriálu nejen možnost přeskočit nastavenou laťku, vzal mu veškerou možnou důstojnost. +++++ Můžeme nicméně pozorovat jiné symptomy syndromu x-tého dílu filmového díla než prostou vizuální nabubřelost. Víme, že si někdo objednal návrat do Appleseedovského světa, OK. Žel též tušíme, že kromě vidiny chechtáků, případně fanouškovské nostalgie, nevěděl, proč by se to mělo udělat a jak lze vlastně Appleseed rozvinout tak, aby to mohlo někoho zajímat. Tudíž opatrnicky a zbytečně předvádí variace na známé principy zdejšího fikčního světa a nechává Deunan a Briareose bahnit se v jejich vztahu, který pravděpodobně nemůže prodělat žádnou změnu, protože fanoušci by to nejspíše neunesli či se tak o nich smýšlí. Myslím, že by se měli rozejít, protože Briareos nemůže provozovat plnohodnotný sexuální styk. Stejně jako já s tímto seriálem po třetím díle. Dojem kolem * i díky zholčičkovatění Deunan. Nebyla to náhodou dospělá ženská, doslova ostřílená? ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nadšeně jsem vyhlížel další Appleseed animák, ale bohužel je to shit. Animace hnusná a příběh vůbec nedává smysl. Z nostalgie 2*. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvním díle, protože si nejsem jist, jestli ostatní shlédnu: Animace na úrovni intra počítačové hry, příběh jakbysmet. Autoři se zjevně soustředili na propracování 3D efektů a zvuku, uniklo jim však to podstatné - nápad, příběh, řemeslně a anatomicky pořádně udělaná animace a alespoň trochu zajímavé výtvarné zpracování. Když už vidíte tu stejnou slzu stékat po třetí po silikonové tváři nějak zlolitkovatěné Deunan, říkáte si, proč ten model alespoň nepootočili a nepřerenderovali, ať je to trochu zajímavější... Pohyby postav jsou hodně toporné. Nepřirozená robotická animace i přeefektovaný styl celkem sluší u sobojů kyborgů a mechů. Jak ale dojde na konverzačky lidských postav, je to v p... Kýčový charakter, který je pro Appleseed typický, je zde ještě kýčovější. Čili to, co trochu vadilo v Ex Machina, zde nabývá enormních rozměrů. No, pokud máte rádi tento druh anime a neviděli jste předchozí filmy, seriál vás možná uspokojí. V jiném případě sáhněte raději poněčem jiném. _________ Po shlédnutí druhého dílu: Příběh o mnoho lepší. Rozhodně nevyvolává dojem, že seriál vykrádá sám sebe, jako tomu bylo u první epizody. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Z trojice, ktorú som videl (Saga, Alpha, XIII) je toto asi najslabšie. Najviac mi tu vadilo večné filozofovanie a opakovanie. Niektoré vety (spomienky) sa v oboch častiach opakujú možno aj zo 20 krát, a to je teda riadne na nervy. Hlavne keď chce človek sledovať dej + akciu, a ono to stále odskakuje na debilné mozaikové obrázky a spomienky, ako jej zosnulý manžel dáva kompas a vraví, že kompas ukazuje vždy na sever, či ho drží človek, biodroid, alebo robot (kompas sa pri tom neustále veselo točí, asi ho drží robot v zmagnetizovanej oceľovej ruke...) Ostatné zápory sú stráviteľné - strieľačkové boje (kde asi slovo munícia nikomu nič nehovorí) ma nebavili, postavy sa niekedy správali nezmyselne, no a trošku príliš sa tu filozofuje. Inak som spokojný. Príbeh napriek zdržaniam bol zaujímavý, nápaditosť slušná a animácia - celkom dostačujúca, hlavne čo sa týka prostredia, odrazy svetiel, lesk na perách Deunan :) Vcelku podarené, ale bolo už aj lepšie. 60% - 3* ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Update 27.09.2013: Teď po zkouknutí celý série musím hodnocení korigovat a to nahoru. Zdlouhavost se sice nezlepšila, ale zjistil jsem, že s použitou muzikou to docela funguje. Deunan trochu dospěla (Briaerovi sice nedala zato ale začala mluvit o svatbě (!)). Celkem zmatenej děj se vyjasnil a už jen za to, že si někdo v tomhle žánru klade takový otazky (např. co je to humanita) respekt. Poslední jakoby humornej díl si sice mohli odpustit, ale i tak to vůbec neni špatný. Kdyby bylo míň útoků na city dal bych 5. 24.06.2012: Animace je dost zvláštní, chvílema až nepříjemná, je to moc dlouhý, pointy rozbředlý a Deunan zase Briaerovi nedala (viděl jsem 1. až 3. díl a nemyslim, že v zrovna v tomhle nastane "obrat"). Nicméně akční scény (kterejma se zbytečně šetří) jsou velice dobrý a vsuvky, kde se Deunan zleje vycházej až překvapivě lidsky. Dohromady to ovšem funguje jen tak tak - prostě Ghost in the Shell (1995) nebo Parasite Dolls (2002) to opravdu ale opravdu není... ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

špatný druh animácie, komu sa už len toto môže páčiť?! utrú dobre ústa s týmto seriálom. nechutnosť :) a.. pekne to napísal Subjektiv - "zholčičkovatění Deunan". už v prvých dvoch appleseed filmoch jej psychika bola miestami na úrovni 15 ročnej japonky (aj keď celkovo mala byť nejaká dvaciatnička), čo ma dosť iritovalo, ale v tomto seriáli ju zredukovali až na nejakú škôlkárku LOL, deeebiliii! (ano, zacielili tým na detské publikum, oki no, tak nech idú s tým do rici :p ) ()

Reklama

Reklama