Reklama

Reklama

Jim Grant je právníkem v poklidném městečku Albany. Po smrti manželky vychovává sám svou dvanáctiletou dceru Isabel. Když FBI zatkne Sharon Solarzovou, hledanou členku protiválečných radikálů, změní se náhle i Jimův život. Novinář Ben Shepard se začíná zajímat o případ Solarzové a díky svému kontaktu v FBI se dozví, že by měl kontaktovat kamaráda Solarzové a také Jimova bývalého klienta, Billa Cusimano. Cusimano je zklamaný, že Jim nechtěl Sharon obhajovat a svěří to Benovi, který zavětří, protože nechápe, proč by si Jim nechtěl vylepšit prestiž na takovém případu a cítí tento případ jako příležitost vyniknout a jeho nadřízený souhlasí, aby se tím zabýval. Okamžitě jede za Jimem a začne mu na toto téma klást nepříjemné otázky, ale Jim odpovídá jen vyhýbavě. Ben se vydá po stopě jako ohař. Zjišťuje, že Jim Grant před rokem 1979 neexistoval a jeho pravé jméno je Nick Sloan, který je již třicet let hledaný pro zastřelení pracovníka banky, kterou se svou tehdejší přítelkyní Mimi Lurieovou vyloupil. Benovi dochází, že Jim, Mimi i Sharon byli všichni členové protiválečné radikální organizace Weatherman a že Jim nechce Sharon obhajovat, protože by tato skutečnost vyšla najevo. Napíše o tom článek do novin a tím upozorní FBI na Jima. Ten to předpokládal a tak vzal svou dceru Isabel a odjeli z domova, aby se vyhnul zatčení. Ubytují se v newyorském hotelu, kde Jim spatří ve zprávách, že je celostátně hledaný. Kontaktuje svého bratra Daniela a požádá ho, aby vyzvedl Isabel a vzal ji k sobě. V obálce má veškeré dokumenty o poručnictví. Jimovi se podaří uniknout z hotelu, i když už je obklíčený FBI, která sleduje Daniela. Sharon odmítá hovořit s FBI, hodlá mluvit jen s Benem. Nelituje toho, co v minulosti dělala, tehdy cítila, že je to správné, ale dnes se sama chtěla vzdát kvůli svým dětem. Už dál nemohla snášet ten tlak, jen čekala, až budou děti dostatečně velké, aby to pochopily a zároveň ještě dost malé na to, aby se s nimi mohla setkat i po návratu z vězení. Při rozhovoru se zmíní, že Jim a Mimi nebyli jen kolegové v organizaci, ale také milenci. Ben zajde i za Danielem, aby ho vyzpovídal, ale Daniel je naštvaný, Ben se k němu vloudil pod záminkou, že mu chce něco sdělit a teď ho vyslýchá. Ben stále přemýšlí proč Jim, který rozhodně věděl, jak má zmizet, nevzal s sebou svou dceru. Podle něj to může znamenat jediné – vypadá to, že je nevinný a chce očistit své jméno a vrátit se. Ben je chytrý a dochází mu, že Jim hledá Mimi, která tehdy byla v bance s ním. I přes nesouhlas svého šéfa se pustí po Jimově stopě... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (238)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Robert Redford na to pořád má, v šestasedmdesáti mu to běhá o poznání líp než většině jeho stejně starejm kolegům a bez problémů utáhne celej film. Jako režisér si sice dává s nějakym tempem pěkně na čas a celý to tak nějak nikam nespěchá, ale ono to vlastně nevadí, protože má po ruce spoustu dobrejch herců (Nolte, Jenkins, Elliot, Gleeson, Cooper, jen ten LaBeouf mě trochu otravoval a scény s nim docela nudily). Ne že by to bylo něco, na co nikdy nezapomenete, ale já sem se u toho skoro nenudil, což mě překvapilo (krom již zmíněnýho LeBeoufa, kde se ale nedá mluvit o špatnym hereckym výkonu, ale spíš o silně nesympatické postavě, kterou ztvárnil). Poctivejch 7/10. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a krimi s politickým pozadím - moja obľúbená kombinácia:) Celá zápletka však funguje tak na pol plynu a je príliš veľa medzier na to, aby bol film radený do kategórie "sofistikovaný politický triler", tak ako som na RR zvyknutý. Avšak Company you keep je v tom najlepšom zmysle slova old-school, od postáv, cez príbeh, réžiu, ešte aj ten Shia si zapisuje veci do notesa:) Dobre, priam vynikajúco sa na to pozerá, hlboký dojem alebo nebodaj nejaké "pofilmové" rozjímanie sa ale nekoná. 3,5*/5 ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je šikovný a má napínavý scenár pripomínajúci americké thrillery zo 70. rokov. Šokuje publikum odhalením, stále vyvoláva ďalšie otázky a vzbudzuje ďalšie podozrenie, robí to však bez náznaku vlastnej dôležitosti a ladne sa vyhýba nafúknutému napätiu. Pri všetkých týchto vkladoch, však režisér Redfort sa nevyhne postupom, ktoré skúsený divák veľmi rýchlo odhade. 6,5/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá podívaná! Neřekla bych, že je to thriller, spíš drama + krimi. Uvědomila jsem si, že novinařina je moje nové oblíbené téma. Shia LaBeouf byl jako vždy výborný a plný charisma. Také ostatní herci předvedli skvělé výkony. Ovšem nejvíce tleskám celému příběhu, jelikož je vymyšlen a ztvárněn opravdu výborně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robert Redford to v tomhle filmu myslel dobře. Škoda ale, že napětí je neexistující a všechno musí utáhnout samotné herecké výkony. A že těch je požehnaně - Shia LaBeouf, samotný Robert, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson a moje oblíbená Anna Kendrick. I tak musím uznat, že některé scény byly vcelku zajímavé, ale těžko se doplňovaly do jinak těžce průměrného thrilleru z řad tajných agentů, který svojí délkou nabízí srovnání s dvou hodinovým čekáním na razítko v libovolně zvoleném úřadě v Jihoafrické republice. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Identifikačné číslo na chvoste policajnej helikoptéry vo filme bolo N7241P. Rovnaké číslo bolo použité aj v snímke Rituál (2006). Do tretice môžeme na toto číslo naraziť vďaka tomu, že ho malo skutočné lietadlo, ktoré havarovalo v roku 1985. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Terva)
  • Film měl premiéru 6. září 2012 na 69. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, kde Robert Redford získal dvě ceny Giovani Giurati del Vittorio Veneto Film Festival Award a Open Prize. (Terva)

Související novinky

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

Reklama

Reklama