Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Vincent zabaví při tajné operaci drogové mafii velký pytel s kokainem, při akci je však odhalena jeho identita. Mafie se tak snadno dostane k Vincentovu synu, jejž unese a hodlá vyměnit za zabavené drogy. Za místo předání je určena diskotéka, na níž dochází k mnohým nelegálním kšeftům. Vincent pravděpodobně prožije nejdelší noc svého života, která se snadno může stát jeho poslední... (claudel)

(více)

Recenze (20)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů loňského Midnight Madness na torontském festivalu, který zatím pluje hodně pod radarem českých žánrových fanoušků (přitom na Rotten Tomatoes má aktuálně 100 % kladných recenzí a skóre 8.1). Snad se to změní, protože je to opravdu docela kvalitka. Ve zkratce je tento francouzský thriller o policistovi, který se snaží dostat svého syna z rukou únosců - drogové mafie. Důležité je, že se drtivá většina děje odehrává v jeden večer v prostorách jedné diskotéky, kterou hrdina proleze v podstatě od střechy až po sklep, a především že se režisérovi opravdu povedlo na diváka přenést hektičnost té situace, v níž se hrdina (a ostatní postavy -a že jich je docela dost) nachází. Takže je ten film opravdu až nečekaně akční, ačkoli nejde o takovou akci, kterou asi při spojení "akční thriller" čekáte. Jen se prostě neustále uhoněně pobíhá z cimry do cimry + pár efektních bitek. Palec rozhodně nahoru, tohle za pozornost jednoznačně stojí. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ucházející žánrovka zajímavá svou sevřeností prostorem a časem a zklamávající překombinovaností. Zkrátit prosím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TŘI MRTVÍ ZA MÍŇ JAK 24 HODIN. A POKAŽDÝ JE V TOM NAMOČENEJ TEN HAJZL VINCENT“..... /// To je tak, když si polda myslí, že sežral všechnu moudrost světa. Nebo aspoň, že je chytřejší, než kdejakej přitroublej mafián. To se pak mafián (i když to je třeba trouba) nasere a polda zjistí, že je vlastně úplnej debil (jako ten polda. Stíháš sledovat pochod mejch myšlenek…). Co, že to zjistí polda – já zjišťuju, že je ještě větší čurák, než ostatní doufali, ale sračky na to, páč život ve (Vincentově) stresu filmu sluší! Noční klub, diskoška narvaná k prasknutí, napětí (– třeba i blbý, ale napětí!), rozflákaná kuchyně (vole Pohlreichu nedívej se, čurák ti praskne žalem), hodí se mouka, pánvička … (prostě kuchyně, co na tom nechápeš?), poldové proti poldům, mafiáni proti sobě, poldové proti mafii atd, atd (prostě si to nakombinuj no!). SUPER ,,Béčko“, který jednoduchým způsobem udržuje atmosféru plnou napětí (nevopakuj se!), akce…, ale hlavně pobaví! Proti tomuhle je Swerve laciná odrhovačka! To je tak, když čovek nic nečeká a nakonec … šak víte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám návod, jak za jednu noc rozmrdat (jeden) noční klub. 2.) Zjistí, jestli má Largo Winch ještě v rukávu nějaký eso (akční). 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavná a napínavá jízda z Francie odehrávající se na jednom místě ( obrovského nočního klubu), kde je honba za taškou plnou koksu. Film má dobré tempo, vizuál je spíš průměrný, ale to bude dáno už stářím, postavy jsou sympatické a souboje jsou podány celkem realisticky, byť vyloženě násilí a syrovosti se nedočkáme.  Možná mi tu chyběl nějaký zajímavý zvrat či nosnější akce, ale zábava to je fajn. 6/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller z francúzskej produkcie. Má vydarený príbeh o policajtovi z protidrogového, ktorý si rád privyrába nelegálne a tak spolu s partnerom ukradnú množstvo drog miestnemu mafiánovi, lenže behom akcie je jeho totožnosť prezradená a mafián mu unesie syna, ktorého ukryje vo svojom klube. A tak chce policajt v tomto prostredí urobiť všetko preto, aby syna získal späť, lenže aj kvôli ľuďom z vnútorného sa situácia čoraz viac komplikuje. So spracovaním som dosť spokojný, po obstojnom úvode sa už dej presunie do klubu a tým aj kvalita ide výrazne vyššie. Tento nápad umiestniť takmer celý dej do prostredia jedného klubu sa skutočne vydaril, pôsobí to nadmieru dynamicky, tu sa skutočne stále niečo deje, hlavný hrdina sa správa rozumne a má dobré nápady, takže je tu plno zaujímavých situácií a je sa rozhodne na čo pozerať. Pomerne rozporuplne ale pôsobí fakt, že mafián a jeho ľudia nie sú práve typickí záporáci, ide im len o to, čo im patrí, únosy a zabíjanie je to posledné, čo ich zaujíma. Takže miestami to pôsobí dojmom, že práve hlavný hrdina je tu záporák a o syna sa kvôli tomu ani moc báť nedá, ale neberiem to ako zápor, lebo na druhú stranu to má takú zaujímavú priateľskú atmosféru. Len škoda, že táto výborná äroveň nevydrží celý film, paradoxne práve záverečná štvrtina, ktorá je najakčnejšia je zároveň aj najslabšia, ale našťastie tiež stále dobrá. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Toto nie je ten typ akčného filmu, kde by šlo v prvom rade o zneškodňovanie protivníkov, takže akciu tvorí obzvlášť rôzne pátranie, snaha dostať sa do zakázaných oblastí a podobne, ale predsa sa tu nájde aj pár súbojov v štýle jeden na jedného, ktoré nevynikajú nápaditosťou, ale sú dynamické, pôsobia realisticky a navyše aj dobre natočené. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tomer Sisley ma tu bavil viac, ako vo filmoch o Largovi a poteší aj plno zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál, dobré tempo a funguje aj napätie, v rámci žánru si nemám na čo sťažovať. Sleepless night je vydarený akčný thriller, ktorý sa rád ešte niekedy pozriem. 77% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina hodinu a půl střídá polohy "jsem na pokraji smrti" a "dokážu nakopat všechny ostatní někam" na základě toho, zda je v dané situaci sám (první možnost), nebo, zda ho obklopuje parta hnusných mafiánů (druhá možnost). Na jistou přehnanost jsem v rámci filmové tvorby samozřejmě zvyklá, ale když se chrabrý policista každých dvacet minut tváří, že kvůli prostřelenému boku umírá, jen proto, aby o pět minut později zmlátil všechny mafiány v okolí, skákal po stolech a porazil Usaina Bolta ve sprintu, je to i na mě trochu moc. Zvlášť když se jinak tento film tváří jako velmi vážně myšlený thriller. [Glasgow Film Festival 2012] ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jak z pera Luca Bessona. Je to slabší odvar 96 hodin; celou dobu jsem si říkal, co tomu chybí, protože to vážně špatný nebylo. Možná nějaký znýmý ksicht, možná silnější citový vztah k hrdinovi. Ale jinak celkem promyšlený, se zvraty, akce nonstop, kulky se cílům nevyhýbají, ani se scénárista nebál zabíjet; jen některé postavy snesou drsnější zacházení než normální člověk. Celkově příjemné překvapení. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh **** | hudba *** | humor – | akce **** | napětí ** | pustil bych si znovu **** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zlatý starý seagalovky nebo vandammovky. Ty si aspoň nehrály na umění, modré filtry, nervní kameru. Nesympatický polda udělá podraz, mafián mu unese syna, a v nočním klubu čeká, až si pro něj polda přijde a všechny postřílí. Celou dobu člověk kvůli té nervní kameře netuší, kdo je kdo a co se děje, všichni jsou si podobní, a do toho návštěvníci diskotéky navzdory střílečkám a různým akcím dál nevzrušeně tančí - asi byli dost zfetovaní, aby to ignorovali. Vše spěje k závěrečné cca 15minutové akci, kdy nesympatický a podrazácký polda, jenž mi k srdci nepřirostl, už konečně osvobozuje toho svého spratka. Pro mne jakožto fanouška akčních béček to bylo nekoukatelné a všechna ta blbost scénáře lezla o to víc nahoru, jak se to snažilo být realistické a dramatické. Navíc jsou tam všichni tak prohnilí, že vlastně chybí i ta jasná vandammovská a seagalovská linie dobra a zla a potrestání největších bossů. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Co chcete slyšet vždyť se to do slušně opakuje uf kolikrát ani nevím co psát tisíc filmu stejné nudné záležitosti kde vůbec nic nefunguje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely akcny uvod ale po nom ma to uplne prestalo bavit, lebo ma vôbec nezaujali postavy. Jednu hviezdicku davam za skvelu hudbu a druhu za kvalitne prevedenu akciu. Ale tej bohuzial nie je vela. Väcsinou sa tam len nudne patra a to ja prilis nemusim. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl někde v jednu, možná ve dvě ráno, proto píšu komentář až nyní. A jsem spokojen! Frantíci umí a tohle je další příklad, Francouzi mají nejlepší akční filmy. Co se týče akce, tak je jí tu mnoho, neustále se něco děje, spousta parádních, často realisticky drsných bitek, parádní herecké obsazení, občas skvělé hlášky, když nehraje hudba v klubu, dá se poslouchat soundtrack z filmu, obrovské napětí, luxusní námět a kdo ví co ještě. // Občas zlá kamera, ale je to přehledné, strašná hudba v tom klubu, málem mně praskl mozek, možná nečekaně otevřený konec. // Celkově se jedná o další Francouzkou pecku, která má parádní námět, přehlednou a napínavě realistickou akci a skvělého hrdinu. 9/10! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nečakane kvalitná, extrémne rýchla, akčná euro vecička, pri ktorej sa dá len ťažko zaspať. Dosť dobre nechápem to nízke hodnotenie.... pretože toto je od začiatku do konca mimoriadne pútavá filmová jazda, ktorá vám nedá ani na sekundu vydýchnuť. Charizmatické a zaujímavé hlavné postavy, nečakané zápletky, gradujúci dej...Do toho množstvo súbojov, prestreliek, násilia a nasratých gangstrov. Páčilo sa mi to, tak ako je na poctivý francúzsky akčný film zvykom. Je to jednoduché, priamočiare a keďže príbeh sa odohráva len počas jednej noci, stále sa niečo deje, no a hlavnému hrdinovi budete skutočne držať palce. Fanúšikom akčných filmov rozhodne odporúčam. 75 %!! ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Ač se 95% filmu odehrává v jedné budově, jedná se o kvalitně zpracovaný snímek, kde se neustále něco děje a tempo je nastaveno na vysoké obrátky. Hrátky s kamerou jsou občas až moc překombinované, ale v akčních scénách není co vytknout. Navíc Tomer Sisley má stále co ukázat a tak snad jen zamrzí na Francouze hloupoučký a naivní příběh. Přesto ale není tak ohraný. 4* ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Ďalší nadupaný akčňák od slimákožrútov, ktorý v dobrom tempe výborne odsýpa, navyše takmer celý film sa odohráva na jednom mieste. Toto oni vedia, a aj keď to nie je pecka ako Taken, À bout portant, či Pour elle za pozretie iste stojí. ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Mel jsem tu zasadni problem s tim, ze i kdyz klub byl opravdu hodne velky, zadna diskoteka v Hornich Kotehulkach, tak na neustale rvani a pobihani x osob se zbranemi se to nikde neprojevovalo. Myslim, ze v realu by se to asi zaclo sirit a dost lidi by odeslo. Ale budiz, film jsem si uzil, velmi dobre ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Ok, jsou tu dobří i křiví policajti, korsický gang i Turci, to všechno chápu. Ale řekněte mi: kdo je sakra ten neupravený chlap, co Vincentovi se synem zachránil na parkovišti život (čas 1 hod 29 min) a co ho poté, jak se pokusil (taky) ukrást drogy, zastřelila buchta z inspekce?   +++   Jinak to má hned několik kopií (záměrně nepíšu remaků): americkou Sleeples, indickou Thoongaa Vanam (v tamilštině) a taktéž indickou Bloody daddy (v hindú). ()

Reklama

Reklama