Reklama

Reklama

Vladimír Kiseljov: Obrazy srdeční hudby

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011, 12 min

Režie:

Josef Blažek

Obsahy(1)

Medailon brněnského výtvarníka a scénografa Vladimíra Kiseljova. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

-henry- 

všechny recenze uživatele

Problémy co s filmem mám, za mě shrnuje uživatel WANDRWALL, akorát on je bere za pozitiva. Když to rozvedu: příliš jsem nepochopil, v čem je Vladimír výjimečný, krom kvantity vyhotovených prací a vlastního přesvědčení o sobě samém - díky zvolenému hledisku pak film vyznívá krapet sektářsky a "adorace" jeho osoby spíše legračně (mladý věk to ještě umocňuje). PS: řešení záběru se stropní malbou je působivé. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dokument mě nefascinuje konvenčností, spíš tím, jak dalece duchovně jsou od sebe dokumentarista a objekt jeho zájmu. :-) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Obsahově pěkný dokument. Nejvíce se mi líbí pasáž, kdy kamera v kavárně sleduje nástěnnou malbu s Wagnerovým hudebním podkresem, na jehož motivy je dílo namalováno. Celkovou kvalitu bohužel sráží drobné technické nedostatky, které příliš poukazují na fakt, že jde o amatérský dokument. Nebýt různých zvukových vad a častého nedoostření obrazu, mohl by se snímek jinak vysílat bez problémů v televizi. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Medailon Vladimíra Kiseljova mě překvapil a to hlavně ze tří důvodů. Prvním je, že ten člověk, tedy Vladimír Kiseljov je zjevně duchovně laděný, že co kreslí či maluje, tak nad tím dlouze přemýšlí, nedělá tedy na náhodu. Druhým důvodem je můj vztah k Brnu, kde jsem 13 let žil a stále v něm pár dnů v roce, někdy i týdnů jsem, nažil jsem tam toho ve svém životě hodně a zdá se mi, že by si to město zasloužilo víc přes mladší lidi propagovat, než přes ty zažité a starší zajímavé obyvatele, kteří už jen mapují co bylo. A třetím důvodem proč se mi dokument líbí, tak je ten fakt, že filmaři potlačili sebe, a dali víc prostoru, aby se vyjádřil Vladimír Kiseljov jak si přál, což je základem dokumentu, ale někdy se stává, že je dokument víc o filmařích, a méně o člověku, o kterém je a já pak jen čekám, kdy konečně ten, který má mluvit začne. ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Docela civilní dokument, který trochu překvapí svojí konvenčností, vezmu-li v úvahu osobu režiséra. Za Brno dávám hvězdu navíc. ()

Reklama

Reklama