Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (9)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Až počas sledovania som si uvedomila, že sa jedná o USA produkciu. Film sa zaoberá vážnou témou, ale milšie by mi bolo, keby film natočili Indovia a nie Američania. Angličtina v celom filme mi dosť vadila a tiež skutočnosť, že Američania majú záľubu riešiť problémy na opačnej strane zemegule, namiesto vlastných a toto čo zobrazuje tento film je problém aj Ameriky. Happy end je tiež asi nie veľmi častým úkazom v tomto biznise a z môjho pohľadu nevhodne odľahčil vyznenie celého filmu, kde sa opäť Američania situujú do úlohy záchrancov celého sveta. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo naozaj silné! Ako milovník indickej kinematografie by som síce uvítal, keby tento film vzišiel z čisto indickej produkcie, no napriek americkej koprodukcii to bolo vcelku vydarené - hoci práve z tohto dôvodu to malo okrem iného aj viacero nežiadúcich hollywoodskych prvkov, najmä v záverečnej fáze príbehu. Atmosféra filmu a výborná výprava mala v sebe jednoznačný indický rukopis, avšak v scenári bola badateľná aj tá americká esencia, ktorá bola skôr na škodu ako na úžitok. Tematika prostitúcie bola rozhodne predzvesťou intenzívneho a emočne vypätého filmového zážitku. A tak aj bolo! Lakšmi vo vidine pomoci rodiny bola lapená do typickej pasce, z ktorej niet úniku. Niyar Saikia bola v úlohe mladučkej Lakšmi vynikajúca, a rozhodne prispela k ešte prenikavejšiemu dojmu z tohto smutného príbehu, ktorý je koncipovaný tak, že sa určite dostane väčšine publika "pod kožu". U mňa to zabralo! ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o nedobrovolné dětské prostituci. Shlédnout se to dá. Každý film, který poukazuje na tuto hrůznou skutečnost si dozajista zaslouží uznání a jistě najde své diváky. Nic nového se ovšem z tohoto díla většina diváků asi nedozví a "SOLD" nemá ani potřebnou emoční sílu jako například věrohodnější, reálnější, dramatičtější a méně prosluněné "Andělé slunce" s úplně jiným koncem a tudíž i poselstvím. Udílím zhruba 50 %. Tedy nerozhodné dvě až tři hvězdy. Od shlédnutí rozhodně nikoho neodrazuji, uvidíte blyštivé asijské šaty, špínu velkoměsta a povrchnější podívanou o neidylických osudech. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sold" je podľa mňa filmom, ktorý by si ľudia mali pozrieť. Veľmi dobre rozpráva príbeh, ktorý je treba počuť, a proti ktorým treba bojovať. A musím priznať, že ma to dlho držalo. Ale je tu veľmi veľký rozdiel medzi prvou polkou filmu a druhou polkou. Kým prvá je veľmi drsná, silná a najviac ukazuje to, čo je drsná realita, druhá polka je trošku nadľahčená a stráca to trošku ten dych. Na druhú stranu je dobré, že to hrajú trošku bezpečnejšou cestou. Keby to ale mám porovnať s iným filmom o nedobrovoľnej prostitúcii, Hope Lost, tak atmosféra je tu niečo celkom iné. Na druhú stranu je ale pravda, že ten film bol prezentovaný ako thriller, kým tu máme drámu. Ale predsa len by mi asi nevadilo, keby bol ten film ešte o niečo drsnejší. Nie je veľká závada a myslím si, že to čo vidíme je dosť silné, ale viem si to predstaviť aj silnejšie. Ostatné však musím pochváliť. Dievčatá sú veľmi dobré herečky, veľmi dobre vidíme čo sa deje, chápeme ich myšlienky, ich spojenie je tiež dobré a musím povedať, že je tu aj pár dobrých prekvapení. Funguje to dobre. Plus naša hlavná hrdinka nie je hlúpa, ale naopak si vie poradiť v jednotlivých situáciach. To sa mi veľmi páči. Plus postavy sú veľmi dobré a dobre spolupracujú s týmto dejom. Celkovo som rád, že som film videl a môžem ho odporúčiť. Hodnotenie: B+ ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak ..téma samozřejmě brutální a citlivé.. Nemůžu si ale pomoci, tenhle film je udělán tak amatérsky, že to vyloženě kazí dojem. Veškeré scény, kde je nějaká akce, nějaká potyčka či facka, tak je vidět, že to točil nějaký diletant. Herecké výkony s tím samozřejmě souvisí. I když hlavní role, 12tiletá Lakšmí, je dobrá, až tak, že by si fakt zasloužila lepší "kompars". Škoda, škoda té režie, tohle mohlo býti dokonalé drama z prostředí, kde se tato dramata odehrávají dennodenně.. Malá role Gil Anderson to nemohla zachránit. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama