Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Od Corbijna jsem viděl dva fádní, řemeslně zvládnuté filmy Control a Američan, tak nevím, jestli se mám divit, že i tohle je fádní, řemeslně zvládnutý film. Ze zmíněné trojice asi nejlepší, protože na mě nepůsobil vůči své banálnosti stejně oravně sebevědomě (i když takový asi je, jen to tak nevyřvává po okolí). Hoffman samozřejmě předvádí dobrý výkon, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že film někam posouvá - nemůže, protože jeho postava je plochá až hrůza. Jako ostatně všechny postavy. A jako pointa jasná od prvního okamžiku. Nenudil jsem se ale. Tak teda 3 a 1/2. Ale očekávám velký cinefilský hype. PS: Jak mě otravovalo ejtýs retro, bude mě teď nejspíš otravovat sevntýs retro. Protože mě fakt ani trochu nezvedá ze židle, že nějaký film imituje nějakou dobu, když nedělá nic jiného. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Holanďák Anton nezahodil foťák dřív. Už Američan byl dobrý tak, že ani sami Američani si při své zpupnosti o sobě tolik nemyslí, no a Nejhledanější muž je v tom bordelu filmů o tajných operacích, terorismu a vůbec zločinu všeho druhu jako koště, co si mete vlastní cestu. Zkrátka je jako holka, kterou nenajdete v žádném katalogu, ale stejně ji chcete. Neváhej a toč, Antone! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,237,855Tržby Celosvetovo $35,047,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $297,513 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $927,684 //počet predaných kusov ?║ škoda toho komorného prevedenia, príbeh má čosi do seba aj herci sú skvelý ale k lepšiemu výsledku chýba o niečo hútnejší živelnejší dej /60%/ ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som už dosť dlho nevidela nejaký špionážny triler. Ale nie je to jediný dôvod, prečo mi A Most Wanted Man tak sadol. Výborné herecké obsadenie, na ktorom je sympatický mix amerických a nemeckých hercov. Dúfam, že niekto urobí štatistik, koľko cigariet Hoffman vyfajčil a či s tým neurobil rekord. (Lumiere - 5.9.2014) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že tento film ma celkom prekvapil. V niečom pozitívne, v niečom zase trošku negatívne. Je pravda, že príbeh je občas trošku nudný a chýba tomu trošku dych, ale má to strhujúci záver, ktorý skutočne zaútočí na tie správne miesta. Plus, a verím, že tu budú so mnou mnohí súhlasiť - "Vďaka za Phillipa Seymoura Hoffmana v tomto filme" . Je jednoznačne najlepším hercom a zvláda svoju postavu skvele. Presne ten typ role, kde si ho človek predstaví. Má adekvátne množstvo sympatií a antisympatií, ktoré potrebuje. A je veľká škoda, že už nie je medzi nami. Ale okrem toho mám pocit, že ostatní sú okey, vizuálne je to okey, atmosféra je okey a aj postavy sú celkom okey. Neviem čo viac by som dodal. S výnimkou Gunthera je všetko v tomto filme podľa mňa okey. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B- ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)
  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama