Reklama

Reklama

Básník, který málem zabil Hitlera

  • Česko Národní hrdina Ljiljan Vidić (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezávislý stát Chorvatsko, období 2. světové války. Národně-osvobozenecké hnutí v zemi uvadá. Mladý básník Ljiljan Vidić se připojí k partizánům a dostává za úkol napsat píseň, s níž jejich skupina vyhraje národní talentovou soutěž. Vítěz této soutěže má vystoupit na slavnostní recepci, které se má zúčastnit sám Adolf Hitler. Skupina se tak dostane do jeho blízkosti a bude mít jedinečnou příležitost spáchat na něj atentát a ukončit 2. světovou válku. Básník, který málem zabil Hitlera je bláznivá komedie, ve které si chorvatští tvůrci dělají nekorektní legraci z vlastní minulosti. (Balkanfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můžete si zkusit před zhlédnutím zjistit fakta o jugoslávské historii, postavách, ohraničení: druhá světová válka Vylepšíte si sledovací pozici, ale taky se může stát, že se vám to líbit stejně nebude. Já bych rozdejchal, že neznám dokonale reálie. Jenomže ani bláznivá komedie nesmí opustit některá pravidla, a to bodnutí kudlou do břicha jsem tam moc nepobral. Scénář střídavě opouštěl a blížil se k hlavní postavě, trochu se to tříštilo. Líbil se X factor, nelíbil Hitler, popravy. Jugoslávci asi ocení. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Nekorektní komedie, která si dělá prdel z chorvatského fašistického státu NDH, z poglavnika Ante Paveliće, z partyzánů a Broze-Tita, z četniků a několika postav chorvatské a jugoslávské historie... Konečně balkánská komedie, která ničím nepřipomíná styl Kusturica. Pokud bychom hledali nějaké inspirační zdroje, tak bychom mohli vzpomenout třeba na Baletićův Balkan ekspres nebo britský komediální seriál Haló haló. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama