Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že jsem z Prahy, kde se divní lidé rozprostřou v davu, ale tady scénárista vytvořil malou vesnici, kde je magorů až na půdu. Takže vše je postaveno na hloupých postavách, ještě hloupějších dialozích a děj se tahne jak Lovosice. Detektivky náš filmový průmysl uměl a v mnoha případech dodnes umí, a tak doufám, že Policie Modrava je jen špatný vtip. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Slabota. Velmi levně vypadající film. Navíc spíchnutý horkou jehlou - na filmu je až bolestně vidět, v jakým fofru byl natočen. Přitom celá ta kriminální historka je celkem ucházející. Teda není to žádná pecka, ale má to hlavu a patu, což stačí. Velký problém ovšem je, že herci prachbídně ochotničej. A to by přitom možná i měli co hrát, ale to by si s tím musel režisér dát víc práce. A na to evidentě nebyly peníze a tím pádem ani čas. Jedině o Soně Norisové se dá říct, že se snaží hrát a docela ji to i jde. Dalším kladem filmu je Šumavská příroda. Díky tomu dávám tak vysoký hodnocení, páč jinak je to opravdu slaboučkej film. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady obyčejných kriminálek které v našich končinách působí hodně zvláštně. V USA by to asi zapadlo do běžné praxe jakéhokoliv oddělení v největší prdeli uprostřed pouště ale v naší malé a ničím zajímavé zemičce je dost zvláštní řešit takové případy. No dost jsem odbočil od toho co jsem chtěl napsat. Je to nudná věc které mizí v zapomění v okamžiku co dojedou titulky. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

jestli náhodou tady tu kritiku nepíšou zastánci "Ordinace v růžové zahradě" a mají strach o svůj "nedokonalý seriál"! Jelikož je to asi jediné co dokážou během jediné hodiny pochopit, prostě lehký děj... A mají strach aby místo toho netočily Modravu. Nicméně, netvrdím že je to něco extra ale rozhodně je to natočeno "odlschool" stylem a to poslední dobou chybělo..... pomalé tempo... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)

Reklama

Reklama