Reklama

Reklama

Soudkyně Barbara

(pořad)
Reality-TV / Drama
Česko, 2015, 60 min

Obsahy(1)

Skutečné příběhy ze soudních síní. Nesmlouvavá, neomylná a spravedlivá – soudkyně Barbara rozhoduje, kde je pravda. (TV Barrandov)

Recenze (263)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Paní Jana je obyčejná osmasedmdesátiletá slečna žijící ve svém skromně zařízeném příbytku panelového domu v okrajové části města Žlaby nad Kundou, kde si společně se svými zdomácnělými akvarijními rybičkami Jájou a Pájou užívá první rok zaslouženého důchodu. Před několika týdny se na její patro nastěhovala hlučná (v rámci rasové korektnosti dejme tomu, že... ) chorvatská rodina, jejíž nejstarší z dvaatřiceti dětí, patnáctiletý Chorvat Dežo Lakatoš, paní Janu opakovaně obtěžoval, načež ta se rozhodla po několika sexuálně motivovaných útocích nezbedné ručky šmátralky předat případ autoritě nejvyšší; dravé, neoblomné, drsné, nekompromisní, neomylné, spravedlivé, nesmlouvavé státní zástupkyni Sluníčkové, která jej předala soudkyni Bramboře. Hlavní líčení se datuje na středu. Všichni účastníci jsou přítomni, Brambora soustředěně klepne kladívkem do dýhované překližky a úvodního slova se sebevědomě chopí právní zástupce poškozené paní Jany. "Já si myslím, že zde skutečně není co řešit. Postačí pouze letmo nahlédnout do bohatých spisů zde přítomného pana Lakatoše, který se v minulosti opakovaně zodpovídal z nejrůznějších sexuálních deliktů, namátkou zmiňme obnažování, masturbaci na veřejnosti, koitus s pouliční lampou a jednou se v opilosti pokoušel navázat milenecký vztah s asistenčním psem své nevidomé babičky." Soudní síní se žene hořký závěj nejistoty, obhajoba s obžalobou si vzájemně vyměňují ublížené pohledy. "No ale to je stchašná kchavina!" vyhekl Dežův právník, toho času vyučený párkař v rohlíku, který si kvůli své řečové vadě nemohl dovolit nadále obsluhovat pojízdný stánek s klobásami "bylo mi jasně chečeno, še paní Jana chodí do spolešných obytných pchostochů záměchně oděna jako kuchva, mého klienta neustále vábí obnašenými kchečovými šílami a je znám i pchípad, kdy si nechala úmyšlně vypadnout subní pchotésu, aby se pcho ni mohla následně sehnout a odhalit tak kchajkovanou plenku!" V přeplněné síni panuje bezbřehé napětí. Soudkyně se musí na základě přesvědčivých důkazů a výmluvných argumentů obou stran spravedlivě rozhodnout o případné vině a udělit adekvátní trest. Je to tady. Paní Janě bylo nejmocnější Bramborou za sexuální obtěžování, veřejné obnažování a hanobení chorvatské rasy uděleno nepodmínečné odsunutí důchodového věku na hranici sto dvaceti let, takže pachatelka je nucena si za přísné asistence probačního dozoru najít novou práci. V červenci je díky vysokým teplotám a srdeční arytmii zaměstnána v OBI jako přírodní hnojivo pro jahody. Pozůstalí Jája a Pája byli tamními úřady přeskupeni do formy pomazánky. Další napínavé příběhy z prostředí českého justičního systému sledujte každý všední den po páté hodině na Barrandově! Guilty pleasure. ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// stříhat upoutávku k Soudkyni Barbaře byl zážitek, na který už nadosmrti nezapomenu... #barrandov ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při "skutečných" příbězích ze soudní síně jsem se několikrát zasmál tak upřímně, že musím jednu hvězdu udělit. Já zkrátka občas do soudní síně nahlédnu a kdyby tam soudkyně Barbara taky někdy zašla, tak by zjistila, že svět se točí trochu jinak, než jí to scénárista předepsal. Jen si nejsem zcela jistý, jestli by to neohrozilo její nezávislost, takže navrhuji, aby jí byl zvýšen plat. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak napsal Jara.Cimrman.jr. Ten pořad dokáže být tak vtipný, že nedokážu ten odpad dát. Takový pan Kysela, který předstíral, že trpí rozdvojenou osobností je toho důkazem. Sice je to hrůza, ale tak veselou (smutnou) komedii jsem dlouho neviděl. ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Bez moznosti preskocit 'nudne' pasaze nebo rychloposuvu to muze byt docela challenge. A taky by se tim dal nekdo mucit. Kazdopadne fenomenalni. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Na Slovensku sa vysiela obdoba tejto reality show už sedem rokov. Na obrazovkách súkromnej televízie JOJ sa to začalo objavovať už v roku 2008 pod názvom "Súdna sieň". Táto sračka, ktorá je imitáciou skutočných súdnych procesov, je úplnym vrcholom toho najúbožejšieho hereckého vystupovania. Neherci v úlohách svedkov, obžalovaných, poškodených, sudcov a ďaľších súdnych zriadencov sa snažia dramaticky priblížiť súdne konanie. Lenže jediné čo sa im darí je dokonale sa strápniť. Česká mutácia tohoto formátu, ktorú začala vysielať béčková TV Barrandov dostala názov "Sudkyňa Barbara". Je to ešte horšie a primitívnejšie ako tá naša slovenská "Súdna sieň". Toto je totálny odpad! ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je učiněné ďáblovo dílo, při jehož sledování má divák chuť vydloubat si oči, propíchnout uši a pro jistotu raději spálit celou TV Barrandov, aby se na tenhle televizní průjem co nejdříve zapomnělo. Něco tak amatérského a zvráceného se jen tak nevidí. Hlouběji už se snad klesnout nedá. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

V práci mám zopár klientů, kteří mají v kolonce narození data, která gentleman nezmiňuje a hle, jsem u nich a v televizi cosi běží... A já se tomu pochechtávám a jsem zvědavek, kdo vysílá tuhle parodii na to nejcéčkovější z tv produkce... Ale pak jsem pobledl a prchl se schovat do sklepa, to mi totiž došlo, že TOHLE mohl někdo myslet vážně, upřímně, fakt nemá smysl dlouze popisovat a házet jednu humorně odpornou závadu za druhou, tohle je prostě tak špatné, že se na to nedá koukat, aniž by se člověk začal tlemit jako Joker na válečné stezce za účelem odlovu netopejrů, leč obávám se, že ty dva celé díly, kterejma jsem z akademických důvodů zbičoval svou nebohou mysl, na mě zanechali mnoho ohavných následků a fóbií. A teď mě omluvte, jdu si sehnat nafukovací soudcovské kladívko. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od soudu si zajdeš koupit párek v rohlíku, vrátíš se a pokusíš se na pobryndaným cáru papíru přečíst, co ti scenárista nacpal do huby. Kolem celýho Barrandova se už dávno začal kroutit časoprostor. Proč ne seriál? Proč jakási fiktivní reality show? Při sledování dosahuje moje konsternace takových hodnot, že s těma blábolama v soudní síni soucitně souhlasim. Herci neherci nepopsatelně komicky kombinují snahu o afektované chování se spisovnou formální mluvou, "soudní síň" vypadá jak papundekl z osmdesátých let a s právním prostorem má soudkyně Bára společný sotva název. Rozsudek vynesen - nechtěná zábava je ovšem na pekelně vysokém levelu! Jeden z těch škvárů, jehož sledování je guilty pleasure tak velikým, že se skoro bojim žaloby za mou nestoudnou potřebu dělat si z Barbary zvukovou kulisu. Obří plus za epizody, v nichž se objevují ostřílenější (ne)herci a posouvaj tu zábavu, někdy zřejmě improvizačně, na level, kde už se dá považovat snad i za záměrnou. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

V životě jsem rozhodně častěji žehlil než vyměňoval baterky v televizním ovladači, a to že nežehlím. Vážně jsem si myslel, že vybít ty dvě tužkový mrchy přepínáním kanálů prostě není možný. A kdyby přece, jaká je pravděpodobnost, že se zaseknete zrovna na Barrandově v soudkyni Báře? Já vám povím, jak velká ta pravděpodobnost je. Asi tak trojnásobně menší, než že kdyby se konala olympiáda v debilitě mezi krůtama, skončí Barča hůř jak první. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Soudili se dva sousedi o hranice, starou slívu, o kus meze, o smrad z chlívu. Byl to spor urputnej, pět let se táhnul, jeden na druhýho i ruku vztáhnul. Soudili se sourozenci mezi věnci, pozůstalí, kdo co zdědí, kdo co sbalí. Byl to spor urputnej, bez slitování, byl na hrobě plevel a devátý stání .... '' ---------- Zábavné pořady TV Barrandov, to jsou extra formáty vyžadující extra žánrové kategorie a extra hodnocení... Barbaru občas chytám když se vracím z práce a někdy i stihnu skoro celou 2/2. Ne, že bych ji vyhledával, ale občas je prostě příjemné po celodenním frmolu na ulicích naší matičky Prahy usednout s kouřící kávou, vypnout a jen tupě zírat co zase proti sobě ti lidé na obrazovce mají. Věřím, že takovéhle soudy řešící občansko-právní spory jsou i ve skutečnosti a člověk si tak může udělat představu co jej případně čeká. Původně jsem myslel, že je to plné neherců a tak jsem s úsměvem přecházel některé ,,herecké'' projevy některých. Při podrobnějším prozkoumání jsem však zjistil, že sem tam ten či onen už v lecčemž hrál a o to je pak děsivější jeho výstup před soudkyní Barbarou. Neviděl jsem toho moc, ale přiznám se, že občas jsem byl celkem zvědav, ke komu se ta paní se zavázanýma očima a váhami v ruce ústy soudkyně barbary nakonec nakloní.... Dávám za jedno odročení. * ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je ten typ odpadu!, který sleduji, protože mě zajímá, kam až dokáže televizní "zábava" klesnout. Nejvíc ze všeho miluju, jak se v úvodu sdělí problém, a pak se 90 % času řeší zcela irelevantní hovadiny, aby mohl ve finále padnout rozsudek založený na výpovědi sousedkyxD. A ty 4 reklamy, to je taky pecka.;-) GUILTY PLEASURE. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Modelová situace. Chlap se po dvanáctce vrací k večeru domů. Reflexivně zapíná televizi a vybafne na něj píča v taláru. Na chvíli i přes značnou únavu zpozorní. Ženu má totiž doma tak hnusnou, takže mu soudkyně Barbara přijde sexy. Pokradmu se rozhlédne po pokoji, jestli ho někdo nešpehuje. Zdá se, že je vzduch čistý. Vytahuje péro a počíná nesmělou masáž labutí šíje s boxerkou. Barbara mu přijde minutu od minuty stále více sexy. Navíc mu vyhovuje její přísnost a dominance. Mastí ostošest, ale spánek po práci ho přece jen přemůže. Následně se chlápkovi zdá sen, ve kterém se ocitá v soudní síni a soudkyní je právě Barbara. Ta si ho prohlíží přísným okem a náhle na něj vysokým hlasem zakřičí: "Považujete za morální, že jste nade mnou masturboval?!" Chlápek rudý studem se hájí tím, že se ani nestačil udělat, manželku má ošklivou, nevlastní dcera by to na něj nejspíše práskla, kdyby se choval jako prase a sexuálně ji obtěžoval a s morčetem už ho to nebaví. Navíc ho už nebaví shánět pořád stejný barevný odstín morčete po specializovaných obchodech, když po koitu s ním morče zdechne a on ho nepozorovaně vymění za jiné ve stejné barvě jako bylo to předchozí, aby to jeho mladší syn nepoznal. Chlápek najednou přehodnocuje svůj náhled na soudkyni a jeho sexuální pudy jdou stranou. S trestem, který se nad ním vznáší, mu už Barbara nepřipadá tak proklatě sexy. Náhle se s hrůzou probouzí. Byl to jen sen. Chlápek urychleně sahá po dálkovém ovladači, aby vypnul soudkyni Barbaru. Přísahá si, že ta pekelná ženská mu už nikdy nesmí přes pomyslný televizní práh. 20% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Je to samozřejmě přitažené za vlasy, ale zas tolik bych to neodsuzoval. Díky své stručnosti a občasným zaujmutím divákovi pozornosti u mě Soudkyně Barbara zabodovala. Ale rozhodně to není nic světoborného. Je to ovšem krásná příležitost pro začínající herce. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 55% (2*) | ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Žádný Běžící muž! Za dva roky budou ovčani ČR pod vedením ruského švába Zemana a premiéra Bureše hltat u obrazovek s koblihou v ruce Soudkyni Barbaru. Už nyní to běží na Barrandově prakticky nonstop. ()

Reklama

Reklama