Reklama

Reklama

Film natočený na motivy stejnojmenné knihy Beverly Lewis vypráví příběh mladé dívky Katie Lapp, která žije mezi Amiši. Katiin jednoduchý způsob života naruší neobvyklá událost – do města zavítá zvláštní Angličanka. Hledá ženu jménem Rebecca, díky které by se mohla setkat se svou dcerou, před dvaceti lety předanou k adopci. Od hledání ji neodradí ani proslulá uzavřenost komunity Amišů a její snaha začne přinášet výsledky. Ne všichni jsou však nadšeni z této neočekávané návštěvy a z odhalení, která po ní následují. (tereez)

(více)

Recenze (10)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Videla som už niekoľko filmov zo života amišov, ktoré ma milo prekvapili. Tento tiež nesklamal. Príjemný, múdry a hodnotný film. Teším sa na ďalšie dva diely. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní televizní film a zajímavý příběh z prostředí amišů v USA, první díl trilogie o zákonu, lásce a hledání vlastní identity. Další dva díly jsou: 2. “The Confession” a 3. “The Reckoning”, a ty možná ještě zlepší mé hodnocení tohoto prvního, protože mi na něm vadilo právě jen to předčasné ukončení bez ujasnění, jak to všechno dopadlo... ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

V krátké době třetí film co jsem shlédl o Amišské komunitě. Za příběh bych dal hvězd i 5, ale opět zde nacházím i hrubý rozpor. Přestože jsem přesvědčen o tom, že jejich Bůh a můj Bůh je jeden a tentýž, jejich výklad písma (nebo odkud to mají) je poněkud zvláštní. Je psáno  Hospodin kárá, koho miluje, jak otec syna, jehož má v oblibě. (Přísloví 3:12) KÁRÁ, nikoli ZAVRHUJE jak to praktikují oni. Dotyčný sice má možnost návratu, ale ten psychický nátlak ze strany komunity, kdy člověk nemá ani možnost s někým si promluvit, jak k tomu došlo, co jej tíží a jak z toho ven... Vždyť sami zmínili podobenství o ovci:  Kdyby nějaký člověk měl sto ovcí a jedna z nich by zabloudila, nenechá těch devadesát devět na horách a nepůjde hledat tu bloudící? A když ji konečně najde, amen, říkám vám, že se z ní raduje více než z těch devadesáti devíti, které nezabloudily. (Matouš 18:12,13) a hned nato se rozhodli, že oni budou ztracenou ovci zcela ignorovat dokud se sama nenajde a s prosíkem nevrátí zpět. Vždycky jsem měl dojem, že  Bůh stvořil člověka ke svému obrazu. (Genesis 1:27) čehož nakonec byli rodiče dokonalým příkladem. Kdo tedy vytvořil pravidla Amišům, že jsou v mnoha ohledech tvrdší a ubíjející než zákony a doporučení jejich stvořitele? TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvá, než se film rozjede, ale pak dostane příjemnou jiskru. Katie hledá místo v komunitě Amišů a zároveň pátrá po tom, kým vlastně je. Některé linky jsou jen naznačeny (Daniel), jiné jsou detailně rozebrány a film na nich stojí. Danielle Panabaker je sympatická herečka, které jsem její zmatenost velmi snadno uvěřila. Zobrazení života amišské komunity je zajímavé a jejich pravidla jsou opravdu dost přísná. Docela dobrá podívaná se zajímavým koncem. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Komunita Amišů je zajímavé prostředí, naštěstí film neskouzává do extrému a nezobrazuje Amiše jako zpátečníky a zároveň je ani nestaví na piedestal. Více se staví na rodinných vztazích než na "exotičnosti" prostředí, a to je moc dobře. Střed dvou životních přístupů a Katieino rozhodování je zobrazeno dost uvěřitelně na to, aby se člověk mohl s krásnou Danielle Panabaker ztotožnit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmy o Amišoch sú pútavé a majú isté romantické čaro, ktoré mi vždy o máličko rozšíria obzor. Samotná komunita Amišov má niečo, čo mne osobne imponuje. A aj keď má tento iba televízne spracovanie, darí sa mu rozdať karty tak, že ma to na tú hodinu a pol nenudilo, hoc tempo je iba vlažné. V istých chvíľach príbeh síce koketoval s telenovelovskou zápletkou, tie ostatné ale prevážili misku váh. Nemohol som si však nevšimnúť, že tvorcovia zvolili k inakosti až príliš kritický prístup, hoc sa to kvôli zmierlivému záveru nemusí celkom zdať. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Filmu sa rozhodne nedá uprieť láska a cit ktorými prekypuje. A vďaka tomu sa naň díva veľmi príjemne, dobre a máte pocit, že je lepší než v skutočnosti je. Na TV film doslova skvelé. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Těžko psát k tomuto snímku komentář tak aby neobsahoval spoilery.. Zkrátka, to hlavní na co jsem od začátku filmu čekala se nakonec nekonalo,navíc mne velmi rušilo líčení jak dcery tak matky, což je jedna z mnoha věcí jež Amiši neuznávají. Vzhledem k dobrému námětu to je dle mého bezemoční snímek, který se řadí k těm slabším z křesťanské tématiky. ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Poněkud nehluboké… celé mi to přišlo jen "rádoby". Čekala jsem celou dobu, kdy už mě to konečně zasáhne emocionálně, protože to by sakra mělo. Nestalo se. Jakoby chtěl příběh zasáhnout moc aspektů najednou, ale nezbyl na to čas. Věru - TV flim. ()

Reklama

Reklama