Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavedla mě do rohu a pak mě donutila jít za hranice svých možností. Nechala mě čelit absolutnu: lásce, obětování, citlivosti, opuštění. Posunula mě, proměnila mě. Proč mě nikdo nevaroval? Proč o tom nikdo nikdy nemluvil? Radostná událost je intimním pohledem na mateřství, upřímně a bez tabu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl dva rozdílné filmy. Ale takový je možná život. Nejprve radostné očekávání a potom rozčarování a těžká zkouška, kterou ne každý unese. První část se nesla skutečně v jakémsi humorném a optimistickém očekávání a naplnění smyslu života - dát jeho pokračování v životě novém. Už dlouho jsem se tak nezasmál, jako když s terapeutkou rozebírali význam spolykaného spermatu na zdárný vývoj plodu. A vyhrkly mi slzy štěstí, když světlo světa spatřila ta krásná holčička. V tu chvíli to bylo jasných pět hvězdiček. Ale pak se vše rozplynulo starostmi, hádkami, hledáním nového smyslu bytí, když se nedařilo sexu (sám to znám nejlíp) a nakonec dočasným rozchodem a dost planým filozofováním. Byla ta druhá část dost feministicky pojatá, takže z druhé části jen průměr a nakonec vytryskly hvězdy čtyři. Je mi líto. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Feministický ejakulát, alebo seriózny pohľad na ženský životný míľnik (v skratke materstvo) či nebodaj filozofická masturbácia na Katedre sexuálnych bied? Rozhodne ide o pestrý a náladovo rozvetvený film. Za viac ako 100 minút moje hormonálne a citové rozpoloženie trpelo ako telo gravidnej ženy. Miestami som nervózne surfoval v kresle, klial ako pohanský otče náš či naozaj musím prechádzať aj ja filmovou depresiou ako slečna Bourgion tými popôrodnými. A konečný rezultát? S odstupom času hodnotím viac ako pozitívne. Kompaktnosť s malými trhlinami, dejovo dospelé, pocitovo (ne)vyvážené so sympatickým obsadením, citlivou réžiou a okúzľujúcou hudbou. Nakoniec vystríham deti chtivých mládencov a dievčence, aby pozorne zvážili svoje chúťky na filmové radovánky, lebo hrozí (niekoľko)ročná frigidita :) V celkovom kontexte vnímam A Happy Event skôr ako serióznu drámu s milými úsmevnými odchýlkami. Pre ostatných dávam do pozornosti americkú jednohubku - What to Expect When You're Expecting. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie zažila úspěšný rok. A zdá se, že u dvou filmů to nekončí. Un Heureux événement sice netrhá návštěvnické rekordy, ani nesbírá Oscary, ale kvalitou se svým slavnějším bratříčkům v pohodě vyrovná. Začíná jako laskavá romantická komedie a končí jako brutálně upřímné drama. A mezi tím je děj banální jako sám život a stejně tak hluboký. Chytlavý námět, uvěřitelné postavy, přirození herci a režisérova invence. Recept na skvělý film zůstává stále stejný a Rémi Bezançon se ho drží téměř doslova. S jeho pomocí natočil snímek který, je tak obyčejný, až je výjimečný. Top 10 za rok 2011. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som dopredu vedel, o čom to je, nepustil by som si to. Ak by som mal bližšie ovládač, tak by som to možno behom prvej polovice vypol. Lenže poznáte to, najskôr brblete a potom sa nejako vplíživo dostanete do príbehu a začne vás baviť. Neviem síce, k čomu je dobré točiť filmy o predmaterských a materských problémoch mladej ženy, chápem ale zase, prečo sa točia filmy o krehkosti moderných vzťahov a neudržateľnosti rodiny vo svete, v ktorom chce byť každý free a zároveň niekoho milovať. Asi nejak takto to môže prebiehať v skutočnosti, musím sa ale priznať, že ma to nijako zvlášť nezaujíma a budem rád, ak sa v takejto situácii budem učiť z vlastných chýb. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Melancholický pohľad na tehotenstvo a s tým súvisiace veci, všetko zo strany mladej ženy. Spočiatku je príbeh strhujúci (akoby nebol pri takej krásnej žene), neskôr sa tempo vytráca. Mnohé dialógy sú skvostné, keď sa riešia veci, ktoré človek bežne ani nevysloví. Príjemný pocit z filmu mi síce zostal, ale niečo hlbšie si tu nájdu skôr ženy. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o filmovou adaptaci románu Eliette Abecassis. (claudel)

Reklama

Reklama