Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínajú sa posledné dni vojny. Bývalí priatelia sa v poslednom boji zrazu ocitnú ako nepriatelia a musia robiť ťažké rozhodnutia. Zatiaľ čo Wilhelm je pridelený do samovražedného oddielu za dezerciu, Charlotte padne do rúk nepriateľa kvôli postupu Červenej armády. V berlínskom väzení čaká na popravu Greta, ktorú zradil jej bývalý sponzor Dorn, keď dostane nemorálnu ponuku, ktorou si môže život zachrániť. (Arsenal83)

(více)

Recenze (2)

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Během léčky na německé vojáky v Kübelwagenu je první německý voják zastřelen, zatímco druhý voják vystřelí s puškou Kar98k směrem k partyzánům 8 ran rychle po sobě. Tato puška má však komoru na nábojnice pouze pro na 5 nábojů, pak se musí znovu přebít/nabít (v realitě to trvá cca 7–10 vteřin), což se nestane. (SsgtJira)
  • Na konci epizody pochoduje Friedhelm Winter (Volker Bruch) se zbytkem své jednotky lesem dle popisu na Šumavě (400 km od Berlína) 3 dny před kapitulací (kapitulace 7. 5. 1945) a narazí na sovětskou jednotku. Na sovětskou jednotku ale na Šumavě 4. 5. 1945 nemohli narazit, jelikož nejbližší sovětský voják se tou dobou nacházel někde u Brna, kde byla tehdy frontová linie. Nanejvýš mohli narazit na americkou jednotku, protože právě Američané osvobodili celou Šumavu, což je patrné i z průběhu demarkační linie. (MRPitivier)
  • Když Friedhelm Winter (Volker Bruch) pochoduje se zbytkem své jednotky lesem a narazí na ruskou jednotku, následuje záběr na jeho pušku, která má nedovřený závěr, tj. páka je nahoře. V dalším záběru je páka dole a v dalším záběru je zase nedovřená, přičemž Friedhelm ani nestřílel, ani nepřebíjel. (bejkovec)

Reklama

Reklama