Reklama

Reklama

Válečná generace

(seriál)
  • Česko Válka generací (více)
Trailer 1

Epizody(3)

Berlín roku 1941. Pět přátel se touží stát hrdiny v dobrodružství, které změní tvář Evropy - a navždy změní i je samotné. Vyrovnaný a uhlazený důstojník Wilhelm odjíždí na východní frontu spolu se svým mladším bratrem Friedhelmem, citlivým snílkem, kterého mnohem víc než válka zajímá literatura. Do Wilhelma je hluboce zamilovaná Charlotte, mladá zdravotní sestřička, která se rovněž těší na své působení ve Wehrmachtu na východní frontě. Greta je talentovaná zpěvačka toužící stát se další Marlene Dietrich - a její židovský přítel Viktor stále nedokáže přesvědčit své rodiče, aby opustili Německo. Z lidských hodnot se začínají drát do popředí odvaha a statečnost - ale také zrada. Friedhelm se stane bezduchým strojem na zabíjení. Wilhelm dezertuje a je postaven před vojenský soud. Charlottina nacistická ideologie se rozpadne, když prozradí židovskou sestřičku sloužící ve Wehrmachtu. Greta zařídí Viktorovi doklady nezbytné k odjezdu tím, že prodá své tělo důstojníkovi SS. Všech pět našich přátel - a miliony dalších - chtělo být hrdiny, ale nikdo z nich se nedokázal představit, co udělá válka s jejich životy a se zbytkem světa... (Filmbox)

(více)

Recenze (249)

Horn 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu mohu říci, že seriál působí poměrně realisticky a v jeho sledování hodlám pokračovat. Měl bych snad jen jednu velkou výhradu - to němečtí tvůrci opravdu nebyli schopni sehnat alespoň jednu hezkou herečku? ()

Naive 

všechny recenze uživatele

Pod vlivem mistrovského Bratrstva neohrožených jsem byla velice zvědavá na německé pojetí války zobrazené do konkrétních lidských osudů. I přes několik dějových výhrad - jako např. náhodné potkávání se na frontě nebo židovskou lékařku, která místo na popravišti skončila nějakým záhadným způsobem jako důstojník Rudé armády a jako z udělání má možnost si vyřídit účty s Charlottou, která ji na smrt poslala - musím uznat, že je to tak dobře natočené, že jsem se neubránila sympatiím k některým hrdinům, zejména bratrů Wilhelma a Friedhelma a k vývoji jejich osobnosti pod tíhou válečných zkušeností. Tom Schilling/Friedhelm mě naprosto dostal. 4* ()

BioBoid 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů z prostředí WW2. Užil jsem si všechny tři díly. Sakra, to bylo dobré! Po těch propagandistických shitech plných nesmrtelných superhrdinů a tupých němců (japonců) běhajících proti samopalům z "halywůdských dílen", byl tohle balzám na duši... Prostředí, atmosféra, výprava děje, vývoj postav........... Jednoznačně 5*. Takhle to má vypadat! ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Tu a tam i akce, dobře natočené. Pravda, občas je tam moc náhod, aby se postavy setkávaly, ale je to příběh, no. ()

Talbotus 

všechny recenze uživatele

Ohromě silný příběh pěti postav zmítajících se v šílenství 2. světové války. Rozhodně stojí za investovaný čas, protože ukazuje druhou válku (a válku obecně) v její naprosté hlouposti, zbytečnosti a děsivosti. Hrozivé, co vše prožívali mladí lidé ve věku pouhých 20 let. Ještě nyní mám velmi stísněný pocit z toho, jak sugestivně film působil. Vše je podpořeno výbornými výkony herců, pěknou hudbou a skvělou kamerou. Edukativní dopad tohoto filmu je nezměrný a velmi výrazně kyne varujícím prstem před válečnými náladami ve společnosti. ()

ja003 

všechny recenze uživatele

zasloužených 90%. 5 kamarádů si řekne, že se sejdou po válce na Vánoce v hospodě. 2 bratři jedou do války s Ruskem, zdravotní sestra s nima, zpěvačka a žid. Kdo všechno se do hospody dostane? ...překvapivý výsledek. 3 díly, 3 pecky ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky tohoto žánru je to fajnová záležitost. Chvílema jsem se přistihnul jak držím palce těm špatným. Šílená doba. Lidi z obou stran semletý bez nejmenší šance s tím cokoliv udělat. ()

Steve661 

všechny recenze uživatele

Geniální, úžasné, velkolepé. To jsou slova, která se mi derou na mysl po zhlédnutí tohoto třídílného filmu. Konečně někdo našel tu odvahu nepatlat se pořád se stokrát omílanou Normandií a vyzdvihováním Spojenců a přešel na druhou stranu barikády. (Nejsem žádný nácek, ale v kinematografii zabírající se 2. sv. válkou, jsem spíše na straně Německa.) Film krásně ukazuje, že ne každý německý voják musel být nutně Himmler, Heydrich nebo někdo jim podobný, ale že to mohli být i docela normální rozumní lidé. Nejraději bych se tu rozepsal o každém aspektu filmu, ale ve zkratce: Film neuvěřitelně vtáhne do děje, postavy se vyvíjí, bojové scény jsou skvostné. Prostě vojenské drama jak má být. Film nádherně ukazuje, že vše není jen tak černobílé.Závěrem.... Povinný film pro každého filmového fanouška a válečného nadšence. Při poslední scéně na Šumavě jsem musel zamačkávat slzu. Neuvěřitelně silný příběh!! Pro jedny film ospravedlňující holokaust a nacismus, skvostný válečný počin pro druhé. (nejen) Čeští scénáristé, by se měli od německých lecčemu přiučit. POSLEDNÍ VÝKŘIK: VÍCE TAKOVÝCH FILMŮ!!!!!!!!!!!!!!! ()

StandikK 

všechny recenze uživatele

Všechny 3 díly perfektní. 2.světová válka z pohledu pěti německých kamarádů. Každý má jiný osud, každý v něm zažije něco, čímž změní svůj život. Je pravda, že některé životní příběhy jsou skutečně jako na houpačce, ale i přesto toto dílko považuji za velmi kvalitní film. ()

louislumiere 

všechny recenze uživatele

Bylo by příliš snadné mluvit o německém alibismu ve vztahu ke druhé světové válce. Nemyslím si, že Němci jako národ popírají vinu a přehlížejí tragédii, ve které jejich národ hrál první housle. Tendenci film odsoudit jako omluvný a bagatelizující kolektivní vinu, kterou považuji za nespornou, jsem samozřejmě měl. A vlastně se toho dojmu nemůžu zbavit doteď. Jenže tato minisérie neřeší otázku kolektivní viny, vůbec jí totiž neobsahuje. Sledujeme pouze osudy party mladých lidí příliš nezasažené fanatismem nacistické idelogie. Ona zrůdná ideologie a především naivita hlavních hrdinů zde fungují jen jako hnací motor jejich osudů, který nemají ve svých rukou. Ovšem přílišné tlačení na pilu ve smyslu - všichni jsme nebyli náckové z přesvědčení, filmu bere to hlavní, co od tématu druhé světové války,navíc z pohledu německé strany, očekávám.Kdo chtěl vidět a vědět, jistě nadšeně nacistické myšlenky nesdílel. Na druhou stranu,technická stránka filmová je na hodně vysoké úrovni, scénář dokáže upoutat a až na třetí díl, kde se vše trochu nerealisticky zamotá a propojí, jde jinak o celkem příjemné televizní překvapení. Joseph G. si jistě v pekle vrní blahem. ()

mart93 

všechny recenze uživatele

Snímek vykresluje, jak hrůza války přetvoří mládické iluze, jak to jen ona to dokáže. * * * * * spojler - Jedinou poznámku mám že jsem se pozastavoval nad tím, jak často se hrdinové náhodně potkají. Když pominu absurditu, kterou to do filmu zavane, ukáže se, co autor chtěl uvést do popředí a to změnu vztahů jednotlivých hrdinů před, během a po válce. Nadruhou stranu to film docela obohatilo. ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší válečný film. Takhle nějak to skutečně bylo. Bez rukaviček. Bez pompy. Žádná hrdinská óda ani jednoznačné dělení na správňáky a bestie. Všichni lidé ve všech zemích jsou v podstatě stejní. Kdyby Hitler byl Čech nebo Francouz, národní masy by se chovaly obdobně jako kdysi Němci. Neuvěřitelně dobrý příběh a zároveň historicky čistý. Skvělé filmové zpracování, vynikající herecké výkony a nádherná kamera. Tento film by se měl stát nedílnou součástí školních osnov pro teenagery. ()

Filmer01 

všechny recenze uživatele

S ohľadom na tunajšie hodnotenia som od toho čakal viac, takže celkovo trochu sklamanie. Je to taká štandardná TV úroveň s celkom dobrou výpravou ale rezervami v scenári. Ten je na môj vkus trochu naivný a chýba tomu komplexnejšie sledovanie časopriestoru deja. Z neho vyplýva, že stretnúť sa náhodne niekoľkokrát za vojnu na ploche ako je Stredná a Východná Európa je úplne normálne. Je to taký celkom fajn TV film, top úroveň nečakajte. Za mňa 65-70%. ()

Reklama

Reklama