Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na břehu jezera je nalezeno neznámé tělo, které se stane pro komisaře Lannerta velkou hádankou. Zavražděná žena totiž neodpovídá popisu nikoho z pohřešovaných... Vrchní komisař Thorsten Lannert zrovna běhá v parku, když zahlédne, jak přijíždí policejní vozy k mrtvole mladé ženy. Byla zřejmě uškrcena. Při pitvě je zjištěno, že mrtvá má umělý kyčelní kloub a podle sériového čísla patolog vypátrá, že je z Ukrajiny. Lannert s Bootzem jedou za Jürgenem Stillerem, vedoucím cizineckého úřadu a ptají se ho, jestli mrtvou už někdy viděl. Stiller řekne, že ji nezná. Nabídne se, že se podívá do záznamů úřadu.
Navíc je u mrtvé nalezen žeton z Piranha Baru, a tak to jede Lannert prověřit. V baru se vyptává, jestli mrvou někdo neznal a barman ho upozorní na jednu ženu. Když si toho žena všimne, dá se na útěk. Schová se ve dvoře jednoho z domů, ale Lannert ji tam najde. Žena se jmenuje Naďa Bilanová. Lannert se jí zeptá, kdo je mrtvá, ale Naďa se bojí a nechce nic říct. Nakonec souhlasí, že bude vypovídat, ale ne na policii – je totiž v Německu ilegálně. Mrtvá se jmenuje Taja. Řekne Lannertovi, že Taja měla přítele jménem Jochen. Lannert si od ní vezme fotky její rodiny a řekne jí, že jí je vrátí, když zjistí, kde bydlí Tajiny děti a nějaké informace o jejím příteli.
Na policii se přihlásí svědkyně, která tvrdí, že mrtvá byla její sousedka. Lannert s Bootzem tam hned jedou. Zatímco se Lannert a Bootze s domovníkem blíží k bytu, Tajiny děti utíkají z domu. Taktak se jim podaří utéct. Lannert si v bytě všimne míče, který předtím viděl u jednoho z chlapců, který si hrál venku a který tvrdil, že mrtvou nezná. Rozběhne se za nimi, ale je pozdě. Bootze najde v bytě 10 tisíc euro a sešit Elly, Tajiny dcery. Podle razítek pozná, že Ella chodí na stejnou školu jako jeho dcera. Jedou do školy a od ředitele se dozvídají, že Ellin bratr se jmenuje Denis a jejich příjmení je Davišenkovi. Také jim řekne, že Ella má nemocné srdce.
Mezitím se jim podaří najít doktora Jochena Winterberga. Jedou ho vyslechnout. Na dobu smrti Taji nemá alibi. Lannert ho konfrontuje s tím, co mu o něm řekla Naďa. Winterberg jim řekne, že po něm chtěla, aby ji odvezl na Sommereinstrasse, prý byla nervózní. Jedou se tam podívat a zjistí, že v ulici bydlí úředník Stiller. Vyslýchají Stillerova syna a ten jim řekne, že mají oba alibi na dobu smrti Taji.
Mezitím děti dorazí do bytu k Nadě. Chtějí u ní přespat, ale ona je pošle pryč, dá jim telefon na Lannerty a poradí jim, kde přespat. V čistírně, kam je poslala Naďa, už nikdo nebyl, a tak se schovají v opuštěné tovární hale. Někdo je tam ale najde, a tak se dají na útěk.
Druhý den jedou Lannert a Bootze za Stillerem a ten jim řekne všechno, co o Taje našel. Stiller trvá na tom, že Taju neznal, ale Lannert si myslí, že lže, protože za ním Taja jela tři dny před svou smrtí. Navíc Stiller nemá alibi na dobu vraždy, protože jim řekne něco jiného než jeho syn, když se ho ptali, co dělal.
Taxikář viděl, jak se Taja v den smrti hádala před barem s nějakým mužem. Řekl, že pak muž nastoupil do starého auta, takže to mohl být jedině doktor Winterberg, který takové auto má. Lannert s Bootze ho nechají předvést. Winterberg jim řekne, že se pohádali kvůli tomu, že Taja zjistila, že je Winterberg ženatý. Také jim řekne, že se Taja chystala začít pracovat v čistírně.
Lannertovi zavolá Dennis. Chce od něj zlatý křížek, který našli u Taji. Lannert se ho vyptává, jestli něco neví, ale Dennis mu nic nepoví. Vezme si přívěšek a uteče. Soudní lékař jim mezitím zjistí, že je to se srdeční vadou Elly vážnější, než se myslelo. Prý musí jít na operaci, ale bez legálního pobytu by neměla šanci.
Lannert a Bootze jedou do prádelny. Majitel jim řekne, že u něj pracovala Naďa, ale pak ji vyhodil a zaměstnal místo toho Taju. Lannert ani Bootze netuší, že majitel prádelny ukrývá děti u sebe. Později se scházejí s Naďou, která je teď podezřelá z vraždy, protože ji Taja připravila o práci. Také jim řekne, že u ní byly děti a že je poslala do prádelny, protože majitel pronajímá lůžka ilegálním přistěhovalcům. Jedou zpátky do prádelny a najdou místnost s přistěhovalci, ale děti tam už nejsou. Když se Lannert vrací domů, na schodech na něj čeká Naďa. Přinesla mu kufr, který si u ní děti schovaly.
Lannert a Bootze jedou znovu za Stillerem, protože zjistí, že na základě potvrzení o studiu bylo Taje prodlouženo povolení k pobytu. Stiller se přizná, že měl s Tajou poměr a že Ella je jeho dcera. Vyhrožoval jí, že ji nechá deportovat, když o tom někomu něco řekne. Stiller dal Taje peníze na operaci a rozhodl se, že se k otcovství přizná. Celé jeho doznání zaslechne Stillerův syn Fabian. Bootzemu je divné, že Fabian není vůbec ani trochu překvapený. Fabian přiznává, že to věděl a že Taju zabil. Také jim řekne, že chytil Tajiny děti a že je schovává. Zavřel je do bunkru a Lannert s Bootzem tam hned jedou. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (19)

Reklama

Reklama