Reklama

Reklama

Tambylles

(studentský film)
  • USA Tambylles
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletý mladistvý delikvent byl nedávno propuštěn z výchovného zařízení a s čistým trestným rejstříkem a novou identitou se vrátil zpět k rodičům domů. Místní obyvatelé vesnice však pociťují nespravedlnost, nedostatečný trest, nezapomněli, co se zde před lety stalo. Jeho začleňování do „normálního“ života se rozhodl zdokumentovat i ambiciózní filmař, který jej nutí k převzetí odpovědnosti. Na pozadí současné společnosti, kde “všechno postrádá smysl a nic není doopravdy” se odvíjí příběh o dospívání a vyrovnávání se s minulostí zatíženou vinou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pozoruhodný studentský film, avšak spíše po filmařské stránce, za níž by se nemuselo stydět ani profesionální dílo. Co se týče obsahu a pojetí tématu, nijak zvlášť nevybočuje z lajny - outsiderský hrdina s neprůhledným jednáním, pseudopsychologie příliš nepodložená skutečností, nejasnost výpovědi. Vzhledem k věku tvůrce se hold nedá příliš očekávat komplexnější pojetí tématu, ale chtělo to přeci jen víc odvahy a snahu najít v tématu něco, co by obhájilo jeho volbu. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Nebýt lehce nezvládnutého závěru, jdu ještě výš. Po většinu času je to vynikající, v našem prostředí nevídaně jemná studie života jako vězení, ze kterého se navzdory fyzické "svobodě" nedá uniknout. Scéna na diskotéce je v tomhle celkem doslovná, ale funguje to. Hogenauer má překvapivě dost společného se svým oblíbeným Rosalesem a zároveň je podle mě jedním z mála (fakt mála...) českých režisérů, který má na to v budoucnu natočit film evropského/světového formátu. ()

Reklama

MrMysterious odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázne ma z morálneho hľadiska tento "dokument" pobúril. Vykonštruovaná, do oči bijúca fiktívnosť zobrazených udalostí, hlúpe rozhovory s hlúpymi otázkami, Neetickosť dokumentaristu mi otváral nožík vo vrecku. Never more. P.S.: Neviem čo fetovali organizátori cannes keď vyberali tento film ale zjavne to bolo veľmi silné. Alebo nemali k dispozícii titulky.... a ani obraz... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu není žádným cizojazyčným pojmem, nýbrž „složeninou“ tří českých slov „Tam byl les“. (Hr.Anostaj)
  • Omezený rozpočet filmu vedl mimo jiné k tomu, že režisér ve filmu musel hrát jednu postavu. Více herců by se totiž nevešlo do auta, kterým se štáb přepravoval. (Hr.Anostaj)
  • Film byl nafilmován na klasický filmový materiál, který autoři vyhráli na soutěži Ostrava Kamera Oko za film Děti sledující noční vlaky (2002). Vzhledem k tímto způsobem předem danému množství dostupného materiálu a silně omezenému rozpočtu bylo třeba většinu scén natočit hned napoprvé. (Hr.Anostaj)

Reklama

Reklama