Reklama

Reklama

Vzrušující americké drama založené na skutečném, zázračném příběhu, který upoutal pozornost celého národa, pojednává o duchovním střetu dvou ztracených existencí. Brian Nichols, který je na útěku před policií a pátrá po něm celé město, se zoufale snaží navázat kontakt se svým novorozeným synem. Vezme si jako rukojmí Ashley Smithovou, která bojuje s drogovou závislostí, a drží ji v jejím vlastním bytě. Ashley hledá radu v inspirativním bestselleru Proč jsme vůbec tady? od spisovatele Ricka Warrena. Zatímco Ashley předčítá z knihy nahlas, ona i její potenciální vrah se ocitnou na křižovatce, kde se zoufalství a smrt protínají s nadějí. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (27)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak hrozné (teda kromě Oprah při titulcích). Narozdíl od jiných filmů opravdu spíš s vrahem a únoscem soucítím, což bylo celkem zajímavé, protože tu vlastně chybí záporný padouch (jako jasně, je tu - ale nepůsobí to tak). Co mi ovšem fakt vadilo, byl český překlad, kdy on jí tyká, a ona jemu vyká ( i když říká Briane, takže v angličtině mu tyká), to bylo dost divný. Taky napětí tu moc není, jen ze začátku, vůbec začátek byl lepší než konec....50% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh fetky a násilníka. Ti dva se mohli dát dohromady a byl by z nich páreček k pohledání. Je to nudné a nezajímavé. Policajti jsou tak blbí, že zjistí až po několika hodinách, že uprchlík má policejní vysílačku. Fakt dobrá práce. Herci jsou všichni tak nesympatičtí, že není ani komu držet palce. A napětí? To tu poněkud chybí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně zvolení herci zvládli vše na jedničku, ale to bylo asi tak všechno. Úvodní útěk sice dokázal navnadit, ale film pak sklouzl do průhledné rutiny plné klišé s občasným násilně naroubovaným náboženským podtextem. Díky obsazení jsem se sice zase tolik nenudil, ale to stačilo maximálně na průměr. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přišla o všechno, na čem jí záleželo. Hlavně pak o dceru. Kvůli drogám. Má mizernou práci, do které chodí věčně pozdě a naneštěstí si ji coby rukojmí ještě vybere vrah na útěku před zákonem (pokud by sejmul čtyři lidi a několik dalších zranil, tak snadno by neprchal). A tak se dva ztracenci v pár hodinách podělí o své těžké příběhy. Začíná to docela slibně, pak už tak chválit nemůžeme. Kate Mara se dostala do podvědomí diváků až s drzou investigativní novinářkou z House of Cards, tady nemá moc co předvést, David Oyelowo zaujal v konvenčním životopisu Selma, ani jemu scénář nedává šanci vyniknout. Ten je totiž naprosto rutinní, přímočarý a nemá sílu vyprávět dva lidské příběhy. A křesťanská příručka tomu nijak nepomáhá. Mimochodem skutečná událost se stala v roce 2005 a původně se mluvilo o tom, že rukojmím byl muž, který vraha dobře znal. Nakonec šlo o ženu, která ze situace vytřískala, co mohla (autobiografickou knihou An Unlikely Angel). Škoda, že nikdo neřekl Jerrymu Jamesonovi, aby zůstal u televizní tvorby. Udělal by líp. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj natočené podľa skutočného príbehu, no spracované dosťchabo. Pointa ostala niekde vo vzduchoprázdne. Celý film robia z trestanca v podstate dobrého človeka, ktorý možno ani neurobil, za čo je odsúdený, a potom na konci z reálnych záberov urobia z neho najväčšieho vraha. Oprah Winfrey na konci mi pomohla dať nízke hodnotenie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Příběh je založen na skutečné události, kdy Brian Nichols zavraždil 4 lidi při soudním jednání a při útěku před spravedlností (soudce, soudní zapisovatelku, seržanta a agenta). Nakonec se při útěku zmocnil rukojmí Ashley Smith, kterou držel 7 hodin než ji pustil a ona uvědomila policii. Poté ho jednotka SWAT zadržela. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama