Reklama

Reklama

Vzrušující americké drama založené na skutečném, zázračném příběhu, který upoutal pozornost celého národa, pojednává o duchovním střetu dvou ztracených existencí. Brian Nichols, který je na útěku před policií a pátrá po něm celé město, se zoufale snaží navázat kontakt se svým novorozeným synem. Vezme si jako rukojmí Ashley Smithovou, která bojuje s drogovou závislostí, a drží ji v jejím vlastním bytě. Ashley hledá radu v inspirativním bestselleru Proč jsme vůbec tady? od spisovatele Ricka Warrena. Zatímco Ashley předčítá z knihy nahlas, ona i její potenciální vrah se ocitnou na křižovatce, kde se zoufalství a smrt protínají s nadějí. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (26)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svobodná mladá matka a vdova v jedné osobě, zápasící s drogovou závislostí, je ve vlastním domě rukojmím uprchlého vězně. Snímek přináší drama ve zcela reálné podobě, tedy bez hrdinství a nabuzených policistů. Nuda, že? Snímek je natočený podle skutečné události z roku 2005, která se odehrála v Atlantě, na základě výpovědi právě touto událostí postižené ženy, jejichž skutečnou podobu tradičně máme možnost vidět na konci snímku. Ponurý thriller tak nějak kondenzuje drama osudu dvou outsiderů, kteří nakonec najdou cestu k bohu a stanou se lepšími lidmi. Takže, suma sumárum, svým vyzněním se v podstatě jedná o křesťanský a zcela naivní film, který mezi ateisty svoji atmosférou těžko najde nějaké příznivce. Snímek neobsahuje adrenalinové akce a násilí, žánrové napětí a nějaké soucítění s objetí. Každopádně je právě autenticita přizpůsobena výkonům, takže to ve finále vyznívá tak, jak to vyznívá. Žádné triky, žádné psychologické bláboly, žádné nadměrné akce. Snímek tak přináší předvídavost, nezáživnost a pro mnohé divácký nezájem. Za shlédnutí však právě kvůli tomu stojí, neboť jak bylo výše zmíněno, z příběhu číší životní událost tak jak je, byť s náboženským pohledem. Nakonec, kdo by v takové situaci oporu v Bohu nehledal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby na konci nebyla informace, že je to podle skutečné události, klidně bych to považoval i za docela dobrý snímek, respektive bych mu dal ještě vyšší hodnocení. Ale v tomhle případě jdu spíše pod průměr, protože tvůrcům se podařilo jen obsadit dobře herce a nechat je hrát dobře. Jinak ale film nic zvláštního nepřinese. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak hrozné (teda kromě Oprah při titulcích). Narozdíl od jiných filmů opravdu spíš s vrahem a únoscem soucítím, což bylo celkem zajímavé, protože tu vlastně chybí záporný padouch (jako jasně, je tu - ale nepůsobí to tak). Co mi ovšem fakt vadilo, byl český překlad, kdy on jí tyká, a ona jemu vyká ( i když říká Briane, takže v angličtině mu tyká), to bylo dost divný. Taky napětí tu moc není, jen ze začátku, vůbec začátek byl lepší než konec....50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Televizně působící drama, které zpracovává skutečný příběh. Vůbec to není zlé, je to příjemně nepřehnané, možná trochu fádní, ale docela bych i uvěřil, že se to takhle nějak stalo. Náboženský podtext je vcelku snesitelný - pokud tedy do nezapočítám záběry z rozhovoru Oprah a skutečné Ashley Smith běžící při závěrečných titulcích. Ty byly na pěst. Film jako takový nic moc, ale jako rekonstrukce událostí je to obstojné a zajímavé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj natočené podľa skutočného príbehu, no spracované dosťchabo. Pointa ostala niekde vo vzduchoprázdne. Celý film robia z trestanca v podstate dobrého človeka, ktorý možno ani neurobil, za čo je odsúdený, a potom na konci z reálnych záberov urobia z neho najväčšieho vraha. Oprah Winfrey na konci mi pomohla dať nízke hodnotenie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Příběh je založen na skutečné události, kdy Brian Nichols zavraždil 4 lidi při soudním jednání a při útěku před spravedlností (soudce, soudní zapisovatelku, seržanta a agenta). Nakonec se při útěku zmocnil rukojmí Ashley Smith, kterou držel 7 hodin než ji pustil a ona uvědomila policii. Poté ho jednotka SWAT zadržela. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama