Reklama

Reklama

Earth First! Politika radikálního environmentalismu

(neoficiální název)
  • USA Earth First! The Politics of Radical Environmentalism (více)

Obsahy(1)

Tento film je o teorii a praxi Earth First – sítích radikálně evironmentálních skupin využívajících taktiky přímé akce. Těšit se můžete na rozhovory s významnými osobnostmi EF, ve kterých vysvětlují své pohnutky k přímé akci v obraně divoké přírody a ohrožených živočišných druhů. Film také popisuje jednotlivé taktiky a jejich uplatnění v kampaních proti konkrétním destruktorům planetárních ekosystémů.
Dokument je sestavený převážně ze záběrů pořízených na festivalu Round River Rendezvous v roce 1987 samotnými aktivisty. Rozhovory poskytli Dave Foreman, Mike Roselle, Bob Hattoy nebo Bill Devall. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Životné prostredie má svoju absolútnu hodnotu, ktorá nie je závislá od jej využiteľnosti v prospech ľudstva. To, že existuje niečo také úžasné, ako je životné prostredie, zakladá záväzok ľudstva, ako najinteligentnejšieho tvora, ochraňovať a strážiť ho, a to nie len ľudstva ako takého, ale aj jednotlivcov. Earth First! (Podobný film: 1980s Earth First! The Antidote for Despair). ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Z mojej skúsenosti drvivá vačšina ľudí hľadí na svoj prospech v prvom rade, preto ak teda vážne uvažujete o tom, že chcete dobre pre seba a svojich potomkov, uvedomte si, že vaším prvoradým cieľom by malo byť zachovať čisté životné prostredie. Pokiaľ totiž máte deti, možete im dopriať všetky hračky sveta a všetku lásku, ktorej ste schopní, ale ak im nedoprajete čistú vodu, nezávadné potraviny a vzduch, nemá všetko ostatné žiadny zmysel. Earth First! ()

Reklama

Reklama