Reklama

Reklama

Překvapení!

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Horor
Česko, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek s horrorovou atmosférou, ve kterém se Mialn Šteindler jako chlípný a arogantní šéf, nechá vtáhnout do nebezpečné hry, ze které pro něj není úniku. Postupové cvičení prvního ročníku Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* o vykradeném konceptu ví snad každý, což ve filmové brandži se dělá běžně a nikomu to nevadí. Bohužel u studentského filmu bych rád viděl něco nápaditějšího a nejen naroubovat jiný příběh. Přesto koukat se na tento kraťas dá, jen díky hlavnímu veskrze zábavnému protagonistovi se to leknutí mnohokráte zmenšilo na malé .... baf. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

předlohu jsem neviděl, ale i tak nemám problém dát tomuhle dobré hodnocení, protože to hodnotím jako to, co to je. A to žánrové cvičení na škole, nic víc, nic míň, proto mi nějaké kopírování vůbec nevadí, ono snaha objevit ameriku se u studentskejch (tedy pokud mluvíme o cvičeních a ne o "finálním" dílu) filmů dost často nevyplácí. Tady je pro mě důležité, že je práce technicky zvládnutá skvěle. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo vzhlédl v originálním a šokujícím He Dies At The End, že?:) Atmosféra zdařile funguje a stupňující se napětí mi dokázalo navodit jistý strach a zvýšený tlukot srdce. A konec mě nefalšovaně vylekal:) Ač závěr není ani zdaleka podobný tomu, v již výše zmiňovanému snímku, na mě zafungoval velmi efektně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Milan Šteindler je kvalitní herec, takže tahle amatérská jednohubka mu jistě nedělala žádný větší problém. Ani sám režisér si nevedl vůbec špatně a dokázal ukočírovat příběh od začátku až do samotného konce, aby se mu to celé nezvrhlo. Atmosféra se zvláště ke konci výrazně zlepšila, takže i po této stránce převládá spokojenost. Takže na české poměry docela zdařilá, leč stále jen průměrná krátkometrážní podívaná. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Oproti předloze vcelku daleko lepší závěr. V průběhu mě ale neskutečně štvalo zobrazení Šteindlerových odpovědí. Člověk se soustředí na snímek, ale musí také pořád dávat pozor, kde se jeho odpověď objeví a pak jí ještě luštit. Neskutečně otravné, i když tvůrcům to bezpochyby přišlo jako úžasný nápad. Šteindler, jakožto ostřílený herec, moc důvěryhodně nepůsobí. ()

Zajímavosti (1)

  • Sekretářka (Barbora Fišerová) donese šéfovi (Milan Šteindler) tři donuty, z nichž šéf jeden nakousne a vzápětí ho odloží zpět na talíř. Ke konci filmu je však na talíři donut pouze jeden. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama