Reklama

Reklama

Den nezávislosti: Nový útok

  • USA Independence Day: Resurgence (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Věděli jsme, že se jednou vrátí. Využili jsme proto k obraně všech možností a zdrojů Země. Studovali jsme ukořistěné mimozemské technologie, plány a způsob myšlení vetřelců. Poučili jsme se z předchozího boje o přežití i z cesty k našemu vítězství. Ale bude to stačit? Jsme připraveni na to, co se nyní z hloubi vesmíru blíží k naší Zemi? Nebo nás před zánikem zachrání hlavně naše vynalézavost a důvtip? Jak je vůbec možné čelit vesmírné lodi, která k zaparkování potřebuje celý Atlantský oceán? Den nezávislosti režiséra Rolanda Emmericha před dvaceti lety nově vymezil žánr katastrofického filmu, přinesl nový typ celosvětové katastrofy a ohrožení veškerého lidstva. Nyní se vrací, aby dokončil to, co tenkrát započal. Souboj lidstva s brutálním, bezcitným a technologicky nadřazeným mimozemským nepřítelem bude buď vítězný, nebo poslední, protože v případě porážky žádný člověk nepřežije. (CinemArt)

(více)

Diskuze

MasterD

MasterD (hodnocení, recenze)

Až na závěrečnou bitvu fakt dobrý. Vtipný typicky americký akčňák, super zábava.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Úplně mimo lidské vnímání, jak tomuto může někdo dát 4 a 5 hvězd. I efektový výplach by měl mít nějakou hlavu a patu, tohle je mišmaš k pozvracení.

kriplozoik

kriplozoik (hodnocení, recenze)

Imho velmi zajímavé video o tom, jak Den nezávislosti 2 využívá armádu USA k vytvoření filmu, cross-sellingu a meldování do armády pod zkreslenou "sci-fi" fasádou.

Military Recruitment and Hollywood: Independence Day Resurgence

https://www.reddit.com/r/movies/comments/550k0m/military_recruitment_and_hollywood_independence/

https://amara.org/en/videos/x9EPNdi0dPnD/info/military-recruitment-and-hollywood-independence-day-resurgence/

Archivář

Archivář (hodnocení, recenze)

Proč mi ta koule připomíná ukradený nápad z Borgskou koulí ze Star Treku  :D

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Kde na toho čurase Castrator reaguje? Nejenom význam slova "ignorant" mu uchází, on ani neví, co znamená "reagovat". To je vskutku výstavní penis.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Castrator

Možná protože na mě reaguješ? Se někdy čti po sobě. Urážíš mě, slušné vychování nemáš a ještě se děláš jak jsi povýšen nad ostatní. Prober se člověče. S tímhle to v životě nikam nedotáhneš.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Proč na mě pořád to hovádko reaguje, když se s ním já vůbec nebavím? Že by to bylo proto, že to je hovádko? Ne, to není proto. To je proto, že to je idiot.

 

ID:R se hrubě nepovedl, před pár dny jsem si ho dal znovu a po hodině vypnul. Děs.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Castrator

Měl by si lépe číst co jsem psal, pak bys věděl, že jsem to slovo použil správně. Ne protože mne ignoruješ, ale z jiného důvodu.

Ale nehodlám ti to nadále vysvětlovat, jestli budeš neustále používat urážky a mluvit takhle s druhými.

Akorát potvrzuješ mou základní premisu, že tenhle humor se může líbit jen podobným lidem, což dokazuješ svou komunikací s druhými.

A klidně nečti dál, jsi to ty, co tu neustále píše a uráží, aniž by použil jediný argument.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Eh, on vlastně ani neví, co to slovo "ignorant" znamená, ignorant. Tak jak má vlastně vědět, že uráží od začátku.

S idioty není lehké pořízení. Proto je lepší je ignorovat. A nebojte, nestane se z vás kvůli ignorování někoho ignorant;-)

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

a nenapsal jsem jedinou urážku.

Takže si stojím za tím že jsi ignorant.

 

Dále nečtu, nezajímají mě texty nejen idiotů, ale i lhářů.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Castrator

Promiň, ale já se nikdy nevyjadřoval jako ty a nenapsal jsem jedinou urážku. Ty jsi zvládl hned 4 v jednom odstavci, opět.

Co je to ignorant vím, jak vidíš jsem ti to poslal a dokonce ti i objasnil jak jsem to myslel. Ty jsi jen zas odpověděl urážením a nadávkami a obviňováním.

Je fajn, že mě umíš nahlásit za něco, co nedělám. A vymezení se vůči druhým je běžná věc a dělá to každý. To je projev individuality. Kdežto tvé urážky, za které nemá cenu tě ani nahlašovat, jsou projevem nevyspělosti a nedostatkem argumentů, kterými by jsi podpořil své tvrzení. ;)

Takže pokud nehodláš reagovat s druhými lidmi na urovni, dál se tu prosím neshazuj.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

O urážení píše idiot, který o druhých píše, že jsou na psychiatra a označuje každého, kdo jeho sračky plné chyb označuje za sračky, za ignoranta:-D Blití je pro idiota rozumná argumentace, ano, pro neidioty to je blití, vždy bylo, vždy bude.

Stát si můžeš za čím chceš, to na faktu, že nevíš, co znamená "ignorant", nic nemění. A už jdi do prdele, tvé příspěvky vymezující se proti ostatním uživatelům jsou otravné (a nahlásil jsem tě za ně).

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Prosimtě radši mlč, jen umíš urážet a kultivovaná diskuze žádná. Takže si stojím za tím že jsi ignorant. Možná ne proto, že "ignoruješ" co jsem napsal, to jsem napsal opravdu nevhodně. Ale proto, že považuješ za blití rozumnou argumentaci a diskuzi. To proto jsem tě nazval ignorantem, což už splňuje tvou "slovníkovou definici".

A rozhodně "kdo to má číst" znamená, že "to nechceš číst". Nebo u vás tato fráze znamená něco jiného?

 

Ale tohle je už vážně debata pod úroveň, protože klesám tam, kde se už jen dohadujeme o slovíčcích a to je přesně to pole, na kterém se snadno bojuje tomuhle typu lidí.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Nebojm nemám potřebu se bavit s ignoranty."

Tak když na tom seznamu jsem, tak máš potřebu se s ignoranty bavit.

Ignorat není ten, co ignoruje, to za prvé, za druhé, "kdo má furt to tvé blití číst" neznamená, že autor té věty odmítá někoho číst.

 

Jazykem blba Badmaniaka: Badmaniak opět dokázal a potvrdil, že je úplně blbej.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Castrator

Ale ty už tam dávno jsi. Zrovna jsi mi to opět dokázal a dokonce potvrdil, že odmítáš moje vlití číst a ignoruješ ho. :)

Takže to uzavřeme, protože asi se neshodneme. Pokud někdo má rád primitivní a vulgární humor, prosím. Pro mě je to úpadek společnosti.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Castrator

Nebojm nemám potřebu se bavit s ignoranty. :) Mám pocit, že jsem napsal vše co jsem chtěl a jen mi potvrzujete, proč je verbal tak úspěšný, když pro vás je takový slovník naprosto přirozený.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

konvicce

Poslal jsem ho též do prdele, ale pak jsem to smazal. Ještě by se v reakci na mě přišel vyblít a zase by si hrál na chytrého.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Badmaniak

viď, kdyby bylo víc lidí jak já, tak všichni ti režiséři "komiksových děl" dneska visí na stromech. Tenhle film se netají že je píčovina, proto nechápu proč by měl být za to prán. Je spousta navoněných pozlacených hoven, který místní dementi považují za vrcholná díla jen tak namátkově mě napadá hloupá trapná ubohá sračka jménem Shawshank, kterou "inteligentní a vzdělaný plebs s dokonalým pravopisem a spisovnou češtinou, nevyužívaje vulgarismů a složením pouze z vysokoškoláků a odborníků vyhypoval na první místo v žebříčku Homobáze(uměleckou licenci na toto slova má Verbal).

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Castrator smazal svůj příspěvek.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

konvicce

Zaprvé, chovej se slušně, husy jsem s tebou nepásl.

A zadruhé, to že nějaké filmy jsou přímo na odpad neznamená, že by měl být laťkou humoru někdo, kdo neumí mluvit kultivovaně, ale jen s pomocí nadávek, urážek a vulgarismů. Ale chápu, že lidem jako ty to třeba vyhovuje. Potom není divu, kam ta společnost spěje.

na příspěvěk reagoval Castrator, konvicce

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Dragovit , konvicce

Pravdivý v nějakém hlubokém jádru možná. Vylíčení je hodné zabanování účtu. Copak už se slušnost z diskuzí a seriozních stránek vytratila?

Že to chci číst? Když to na mě u každého filmu vyskočí jako první zhodnocení? Přečtu pár řádků a "dál si neublžuju". Ten, kdo je tu na psychiatra je verbal.

 

A jestli je opravdu tohle nějakou laťkou dnešního humoru, a to u jakéhokoliv žánru, pak je mi lidstva líto. :)

na příspěvěk reagoval konvicce

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

konvicce , konvicce

Takže mám-li to chápat správně, "výsledkem tvého výzkumu" je konstatování, že aby organizované náboženství s ambicemi ke světovládě mohlo lépe fungovat a snáze se šířit mezi rozličnými pohanskými národy, tak muselo se transformovat v takzvaný "koktejl", tedy aby bylo co nejvíce lidem přístupné a srozumitelné? Je to tedy jen otázka symboliky nebo i doktríny jako takové? Třeba buddhismus putoval také po Dálném východě a nabral různé vlivy, někdy dokonce i místní tradice a kulty, ale pořád je v našich silách možné rozpoznat, co je původní Buddhovo učení, a co už ne, stejné si myslím je to i s křesťanstvím. Takže zpátky k tomu měsíčnímu aspektu, můj názor je, že ten mužský měsíční kult zřejmě nepřesahuje oblasti Blízkého východu, třeba arabský Alláh je také původem měsíční bůh z Mekky, ale u idoevropských národů (Keltové, Germáni, Řekové, Slované...) je typické spíše spojovat měsíční aspekt s ženským archetypem, což ovlivnilo v symbolice i umělecké vyjádření Panny Marie u katolíků a pravoslavných. Já se totiž o pohanské kulty a křesťanství také zajímám už řadu let, i když asi trochu z jiných pohnutek. :D Ovšem judaismus a mezopotámská a semitská náboženství dost opomíjím. :)

 

Jinak mám obavu, že tento rozhovor není pro diskuzi k filmu Den nezávislosti úplně vhodný. :D

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Dragovit

Najdeš tam ale i náboženskou tradici Bhaala, boha ryby a pod. prostě je to koktejl :D všeho aby se to mohlo šířit, muselo to do sebe obsáhnout, vsáknout.

na příspěvěk reagoval Dragovit

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Dragovit

Samozřejmě je to ohromnej koktejl spousta vlivů. Například první židovský chrám postavili Filištínci podle jejich pohanské tradice, čemuž odpovídala i vnitřní symbolika chrámu( předmětem chrámu byl oltář a po stranách dva kosmické sloupy, které nesly vzdušnou klenbu). Judaismus se pak samozřejmě jel pak svojí cestou, ale tím že automaticky přebíral již napsané, ztratil k tomu i vztah, podobně jako křesťané. Nikdo ti neřekne proč trval tři dny vzkříšení, protože nevidí do kořenů :) 

Stejně tak božská trojice, a celá kosmogonie je kopií těchto starověkých náboženských pohanských systémů. V Evropě pak dochází ještě významnému mísení s germánskou a zmírající keltskou tradicí. (např. "svatí" není nic jiného než dělání z lidí nižší bohy)

na příspěvěk reagoval Dragovit

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Dragovit

Křesťanství skutečně není nic nového, ani judaismus je to směsice mnoha náboženských systémů a představ(například celá genesis je v podstatě opsaná s akkadských a Babylonských tabulek - biblické příběhy apod.). Navíc Abrhám pocházel z Ugaritu(nebo Uru?), kde měl kult měsíčního boha vysoké postavení a odpovídá tomu například i vzkříšení a umírání.(Měsíc umírá když ubývá srpek měsíce, a trvá tři dny(vzkříšení) než se objeví nový srpek měsíce).

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

konvicce

Jo? Já myslel, že třináctým učedníkem byl Jidáš, a proto, že Ježíše zradil, tak jich zůstalo dvanáct. :D Také je dvanáct olympských bohů a dvanáct severských bohů (Ásů), ale vždycky se najde nějaký další, na kterého se jenom zapomnělo. :)

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Dragovit

Ale těch bylo přeci 12 jako měsíců v roce a Ježíš má všechny aspekty Slunečního nebo Měsíčního boha(záleží o jakou verzi křesťanství jde).

na příspěvěk reagoval Dragovit, Dragovit

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

konvicce

Ale tak výhoda zapomenutelných filmů je třeba v tom, že na ně můžeme čumět pořád dokola. :)

U mě je to ale normální, já si nepamatuju ani Piráty z Karibiku. ;)

Z Hobita si pamatuji třeba to, že v Bilbově chajdě sešlo sedm trpaslíků, ti pak vyrazili a šli někam krajinou, potkalo tři trolly, už ani nevím proč je pronásledovali ti skřeti, pak dorazili do Roklinky a setkali se s Elroden, ňákej trpaslík tam  nechtěl žrát zelený karbanátky, pak šly zase krajinou, dostali se do podzemí a tam potkali jednoho morbidně obézního skřeta, pak někam Bilbo spadl a potkal Gluma, nějak se dostali ven a šli zase krajinou, a pak už nevím, jenom že na konci Bilbo vylezl někam na strom, tam ho skřeti obklíčili, došlo k boji, a už zase nevím nic, už si ani nepamatuju jak to celé skončilo, jestli Bilba zabili a nebo jestli po strastiplné cestě úspěšně dorazil do Mordoru. Sice jsem to viděl už třikrát, ale budu se na to muset někdy podívat znovu. :D

na příspěvěk reagoval Castrator

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Dragovit

Nezapomenutelný dějem je většina filmů. Co si pamatuješ s Hobita? Já například vůbec nic. Prostě jakmile se děj nahrazuje akcí je to v hajzlu. :D

na příspěvěk reagoval Dragovit

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Nemyslel jsem, že to bude taková hrůza. Trailery už předem napovídaly, s čím máme tu čest, ale i vzhledem k nepříznivému hodnocení jsem byl vcelku optimistický. Přesto, musím dnes konstatovat, že je to ve všech ohledech slabý nefunkční film. Abych byl přesnější, s nezapamatovatelným dějem neinovativní bezduchá digitální atrakce, kde většina postav a hrdinů jenom tak tupě zírá do blba, když se jim před očima svět bortí a rozpadá pod nohama. Jedná se v podstatě o veselou partu vědců, politiků a rybářů, zřejmě na celém širém světě nebyl nikdo jiný schopnější, bez něhož by se lidstvo neobešlo. Z nich nejvíce vyčnívající Jeff Goldblum s tupým výrazem pronáší památnou větu, která se zřejmě zapíše do dějin: "Všechno co se vzneslo, musí spadnout." LOL :D To už je ale hodně vážné postižení mozku. Zkrátka a jasně, do hajzlu s tím, a ten konec ve stylu Godzilla-King Kong-Transformers, to už si snad ze mě děláte prdel. :D 

na příspěvěk reagoval konvicce

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Zdá se mi to nebo v kině bylo víc scén než na br? Pamatuju si scénu s nemocným prezidentem Whitmorem na začátku mnohem delěí...stejně tak jeho proslov k publiku. A v závěru měla ta koule dovysvětlení, že když jedna královna selhala, další útoky na Zemi už zbytek královen nepovolí....

Insomniac

Insomniac (hodnocení, recenze)

Ked dam ja, fanusik, jednu hviezdu... Sorry. Tolko klise, stupidit, dementin, nelogickosti,... som uz davno nevidel. Hrozny problem dokukat. Rozmyslat idem, za co ta *

na příspěvěk reagoval Castrator

Insomniac

Insomniac (hodnocení, recenze)

Ked dam ja, fanusik, jednu hviezdu... Sorry. Tolko klise, stupidit, dementin, nelogickosti,... som uz davno nevidel. Hrozny problem dokukat. Rozmyslat idem, za co ta *

Související novinky

Jeff Goldblum se vrací mezi dinosaury

Jeff Goldblum se vrací mezi dinosaury

30.04.2017

Návraty do slavných rolích jsou teď v Hollywoodu velmi populární. Nejvíc na ně sází Harrison Ford, který se vrátil jako Han Solo a brzy ho znovu uvidíme jako Ricka Deckarda i jako Indiana Jonese, a… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Den nezávislosti 2 bez Willa Smithe

Den nezávislosti 2 bez Willa Smithe

10.02.2014

Roland Emmerich (Godzilla, Útok na Bílý dům) se už několik let snaží oživit pokračování Dne nezávislosti. Asi nejznámější blockbuster německého režiséra vydělal v roce 1996 přes 800 milionů dolarů,… (více)

Will Smith a nejhorší den jeho života?

Will Smith a nejhorší den jeho života?

26.10.2013

To zní jako vydatný bulvár, ale ve skutečnosti jde o zápletku nadpřirozeného thrilleru Selling Time studia 20th Century Fox, ve kterém by si chtěl zahrát Will Smith. Scénář Dana McDermotta je o muži,… (více)

Reklama

Reklama