Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show: Návrat v čase

(TV film)
  • USA The Rocky Horror Picture Show: Let's Do the Time Warp Again (více)

Obsahy(1)

Nové provedení kultovního komediálního muzikálu z roku 1975 sleduje milence Janet (Victoria Justice) a Brada (Ryan McCartan), kteří narazí na podivný příbytek doktora Frank-N-Furtera (Laverne Cox). Frank-N-Furter, koketní transvestita a šílený vědec zrovna pořádá výroční transylvánské vědecké shromáždění, aby se pochlubil stvořením Rockyho Horrora (Staz Nair) – svalnatého exempláře určeného výhradně k naplnění Frankových tužeb. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Originál je len jeden - a takisto aj Frank-N-Furter. Piesne v pôvodnej verzii v podaní Tima Curryho boli výrazné, Laverne síce reprezentuje pojem "Sweet Transvestite from Transexual, Transylvania" lepšie, za to jej prejav v speve moc neoslnil a teda ani zďaleka nemal na Timov. Ale úvod sa mi páčil - Science Fiction, Double Feature. Možno táto prerábka osloví nové generácie a dostanú sa tým aj k originálu, čo môžme brať len ako dobrú vec :) A ak aj nedostanú, nebude im pojem "Rocky Horror Picture Show" cudzí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Fuj tajbl. Tohle není pocta, tohle je odporné zprznění, které ignoruje naprostou podstatu a aureolu původního Rocky Horror . Hned první věc, která absolutně nesedí je obsazení a kostýmy, tam, kde jsou například charaktery Brada a Janet, zastydlí snoubenci, nastoupí... Ano, modelové, ne nepodobní různým vyrostlým hvězdičkám z disney seriálů (Hannah Montana a podobné kraviny). Rif Raf? V originálě vlasatoplešatec, hubený s obrovským hrbem a démonickým pohledem. Tady? Další tupomodel. A pak ej tu taky Frank-N-Furter, což je šílený transvestita, v originále hranej skvělym a tlamatym Timem Currym, tady v podobě kozaté černošky... Koho kurva napadlo, že je dobrej nápad, aby postavu, která má bejt chlap v korzetu a podvazkách hrát ženská, co vypadá jako ženská a ten korzet nepůsobí nepatřičně, ale sluší ji?! Naprosto mimo (a stejně tak Edieho part, kde nesedí u vůbec nic). Díky tomu jsou všechny Frank-N-Furterovi písně sice dobře zazpívané, ale totálně bez šťávy, absolutně všechny. Totálně. Snad jen Touch a touch a touch me první minutu zní docela dobře. Mimochodem, nemám nic, proti modernizaci, poctám a podobně, protože seriálový Glee předělal Rocky horror naprosto skvěle a obsazení, co typologicky nesedí tam nedává smysl (kozatá černoška jako Frank-N-Furter, Edie). Tohle je takovej zasmrádlej kefír, co ho někdo nechal tejden na poledním slunci. ()

Reklama

victim42 

všechny recenze uživatele

Stejně provedené, hůře zapamatovatelné. Určitě tomu chybí kouzlo originálu. Tohle pro vás jedině pokud doopravdy nesnesete pohled na čtyřicet let starý film. Neuděláte chybu, když dáte šanci aspoň tomuhle. Za mě meh, ale vzhledem k specificky úchylné předloze je meh obrovský úspěch. V roce 2016 je k šokování diváka udělat víc. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní nepochopení, urážka, nevkus. Scénu po scéně (mínus timing, vedení herců, práce se střihem) překopírovaný parazit převádějící rockové sexuální šílenství do popové dětem přístupné blitky. Je skoro až nepochopitelné, že se někdo rozhodně něco vykrást a zřejmě vůbec nechápe, co je na tom vlastně dobré. Jen jestli v tom ten Ortega a všichni ti podprůměrní břídilové okolo nebudou pro laciný prachy! To by byl šok. ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Teď už vím, že původní Rocky Horror Picture Show byl hodně dobře udělaný špatný muzikál. Tahle verze je průměrně moderně udělaný průměrný muzikál, vytratilo se všechno kouzlo originálu. Z "Haunted Mansion" kulis a postav při Time Warp zbylo jakési hudební video s dokonalou choreografií, samými mladými herci, vypravěčem, který se nezapojuje do tance a ženou, co se převléka do ženských šatů a nejde z ní vůbec strach. Sice je hezké, že většina pěveckých hlasů zní podobně jako originál, ovšem co z toho, když ti lidi vůbec neumí hrát a na pořádné interiéry, exteriéry a kulisy nezbyly žádné peníze? Podobně je na tom scéna s Eddiem. Z rock'n'rollové jízdy, kdy lidé musí uskakovat před motorkou pryč a tančí se tu rock'n'roll je tu opět bezpečná verze bez koulí a když počítám i osud Eddieho, tak i skoro bez krve. Celkově to vypadá spíš jako záznam z nějakého G-rated (to G-čko je asi nejvíce vidět na Creature of the Night) představení než věrná filmová adaptace. Školní představení nějakých studentů kdesi na FAMU, kteří prokrastinovali a honem se snažili vše dohnat, takže úvodní číslo Dammit Janet se odehrává na jakémsi minihřbitově, sochy nejsou a divák je čas od času vytržen z děje pokusem udělat příběh "meta" pomocí prostřihů na kino s diváky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Brad (Ryan McCartan) se zasnoubí s Janet (Victoria Justice) před náhrobním kamenem s vytesaným jménem Mary Shelley. Stejné jméno i data narození a úmrtí měla spisovatelka, která napsala klasický horor „Frankenstein“, jehož hlavním námětem je stvoření umělého člověka. Podobné téma obsahuje také  film, ve kterém Frank-N-Furter (Laverne Cox) oživí Rockyho (Staz Nair). Dalším odkazem na slavný román je písnička „Over at the Frankenstein Place“, kterou zpívají Brad a Janet, když jdou v dešti lesem. (rikitiki)

Reklama

Reklama