Reklama

Reklama

13. komnata - Série 7 (2011) (série)


13. komnata Zbyňka Merunky (S07E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Zbyněk Merunka se stal moderátorskou hvězdou ve středním věku. Mohlo by se zdát, že byl dost zralý na to, aby byl připraven na příchod slávy a byl schopný jí odolat. Je však těžké ustát s chladnou hlavou nával přízně od přelétavých diváků. A ještě těžší je ustát pád z piedestalu v mediálním světě, který má tak krutá pravidla. Jeden den milovaný, druhý den nepoznaný. Pět a půl roku byl oblíbeným moderátorem nejsledovanější zpravodajské relace v zemi. A ze dne na den se ocitl bez práce. Zbyněk Merunka to celé ustál se ctí. Ale odtrpěl si své. Sláva mu chyběla. Zbortila se mu víra ve vlastní důležitost a víra v moc, kterou prezentoval. I člověk v běžném zaměstnání by měl deprese z toho, že přišel o místo. Zbyněk Merunka neskončil na psychiatrii, ale depresi měl. Nejenom z toho, že přišel o práci, kterou měl rád, ale i proto, že v rozhodující chvíli se dal na stranu práva, která nevyhrála a jemu zůstal v ruce Černý Petr. Už nedostával svou dávku lásky a přízně od svých diváků. Naopak se musel denně potkávat s nepřízní a zlomyslností bývalých kolegů a spoluobčanů, kteří ho rádi přivítali mezi běžně utrápenými smrtelníky. Co ho v tu chvíli podrželo? Co dalo nový směr jeho životu? Člověk by měl mít ještě další dva opěrné body v životě, a to on naštěstí měl. Rodinné zázemí a koníčky. Včas odešel na venkov, kde je člověk víc spjatý s realitou a pustil se do budování vlastního podniku. Po vzoru své babičky si založil cukrárnu, která by se dnes dala považovat jak za zálibu, tak skvělou alternativu k jeho profesi moderátora, která už nikdy nemůže dosáhnout takových výšin, jakých dosahovala kdysi. Průvodkyní pořadem je redaktorka Jana Klusáková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

pidla odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"...Už nedostával svou dávku lásky a přízně od svých diváků. Naopak se musel denně potkávat s nepřízní a zlomyslností bývalých kolegů a spoluobčanů, kteří ho rádi přivítali mezi běžně utrápenými smrtelníky..." Panebože co to je za bláboly? Smutný konec kdysi (i když jen občas) slušných dokumentů. Není načase s tím skončit? Kdo bude příště? Helena Vondráčková, že ji přestal hrát Radiožurnál? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No dobrý, především v tý jeho cukrárně v Mníšku, ale ceny dortíku, nebo zákusků radši neukázaly:-) Děs, to jsou ti z Novy, samí lepší lidé. O ničem, o nějakém bezejmeném Úďovi z ulice by to bylo snad lepší! ()

Reklama

contrastic 

všechny recenze uživatele

Nic proti Z. Merunkovi, je to docela sympaťák, ale tahle 13. Komnata mě přišla totálně scestná. To, že si vzal hypotéku a pak ho vykopli z Novy ?? O čem to bude příště…..??? Dovedu si představit, že tento díl dokázal nejednomu obyčejnému člověku znechutit zbytek večera. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle komnata naráží na obvyklou neduhu celého cyklu. Řada dílů totiž většinou uvede diváka do problému hned v úvodu a pak ho jen otrocky opakuje a nikam ho neposouvá. Navíc ztráta zaměstnání a popularity se dle mého nemůže vyrovnat nějakým zásadním životním zvratům, sic dokázat to se tvůrci vehementně snaží. Merunka je sympaťák (i když trochu ufňukanej), ale do tohohle jít neměl.. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Vaše empatie tu je docela nulová. Asi těžko chtít od lidí, kteří nemají touhu prosadit se v showbyznysu, schopnost vcítit se do člověka, který byl milován a teď si na něj nikdo ani nevzpomene. Maximálně tak v souvislosti se skečem z České sody. Castore, ztráta popularity je pro populárního člověka jistě daleko větším životním zvratem, než cokoliv jiného. Není to jako přijít o práci pokladníka a vrhnout se na práci skladníka. Je to něco, co přesahuje běžné vnímání světa. Je to zároveň tvrdý pád do reality, kdy si člověk uvědomí naprostou zbytečnost svého konání a uvědomí si, co za svoloč to má okolo sebe. Navíc tohle všechno díky tomu, že se člově zachová (morálně) správně. Tohle byla docela silná tématika. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama