Reklama

Reklama

Bombay Beach

(festivalový název)
Trailer
Dokumentární / Drama / Hudební
USA, 2011, 77 min

Režie:

Alma Har'el

Obsahy(1)

Izraelská režisérka Alma Har´el nás ve svém vizuálně strhujícím dokumentárním debutu zavede do blízkosti umělého jezera Saltonské moře uprostřed kalifornské pouště. Bizarní a nehostinné místo přezdívané „zmařený americký sen“ je obývané z valné části chudými nezaměstnanými rodinami. Ty jsou také hlavními protagonisty filmu. Parrishovi byli pro svou vášeň ke zbraním a výbušninám podezříváni FBI z terorismu, a strávili proto nějaký čas ve vězení. O svého psychicky nemocného sedmiletého chlapce Bennyho se ale snaží starat příkladně. Čerstvě zamilovaného mladíka CeeJaye, který touží po kariéře profesionálního hráče amerického fotbalu a doufá, že z Bombay Beach rychle zmizí, sem zavedl strach ze zločineckých gangů jeho rodného Los Angeles. Činorodý stařík Red oproti němu nedá na zdejší drsný život dopustit. Citlivě vybrané střípky z každodenního života hlavních postav režisérka poeticky laděného snímku skvěle umocňuje skladbami Boba Dylana a kapely Beirut a při několika inscenovaných pasážích v sobě nezapře renomovanou autorku hudebních videoklipů. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

misbos 

všechny recenze uživatele

Lehká črta ze života "na kraji". Aneb - Gummo light. Způsob zpracování mi šel pod nos... i s tou trochou naděje nakonec. ()

hiddenWrath 

všechny recenze uživatele

"The Salton Sea the new recreational capital of the world. The future is now. And you, you have been present at the birth of a city.." Poor Benny :( ()

Reklama

megacik 

všechny recenze uživatele

Dokument neposkytuje v podstate žiadne vysvetlenie, popis, čo bolo, čo sa stalo, ako sa to stalo, či prečo sa stalo, kde z najkrajšieho miesta na svete, sa za krátky čas stalo to najhoršie miesto na život, aké si len človek dokáže predstaviť. Čo ale dokument zobrazuje, je partia zúfalcov, ktorí žijú v jednej z najbohatších krajín sveta, a aj napriek tomu v podstate dobrovoľne, žijú v jej časti, ktorú možno nazvať najväčším zapadákovom na svete. Tam tlstnú, pijú, fajčia, nadávajú, a snažia sa vychovávať svoje deti....chudáci, tie deti. "Herci", t.j. skutoční obyvatelia tohto kraja vlastne nevedia hrať vo filme, ale aj napriek sa dokument tvári filmovo a výpravne. Dokumentárne je to tiež nula bodov, takže podľa mňa je toto odpad, podobne ako to miesto, kde žijú. Jednu hviezdu len za to zobrazenie skutočného života v tej horšej časti USA. ()

Galerie (13)

Související novinky

Oceňované dokumenty opět na Jednom světě

Oceňované dokumenty opět na Jednom světě

18.02.2012

Také letos bude možné na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět vidět snímky, které zaujaly porotce na řadě prestižních festivalů. Hlavní tematická kategorie… (více)

Reklama

Reklama