Reklama

Reklama

Manifest marnosti...

(studentský film)
  • Česko Manifest marnosti a naděje: Portrét Michala Kolesára
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2009, 21 min

Hrají:

Michal Kolesár

Obsahy(1)

Krátky amatérsky dokument na tému ochrana zvierat. Obsahuje rozhovor s bojovníkom za oslobodenie zvierat Michalom Kolesárom a po vizuálnej stránke je obohatený o kamerové zábery záchrany sliepok a prieskumu z kožušinových fariem. (hlavsene)

Recenze (4)

whack 

všechny recenze uživatele

Michal Kolesár je jednou z najvýznamnejších českých postáv, ktoré robia osvetu v otázkach práv zvierat. Ovšem lajkovanie jeho dokumentov jemu, ani zvieratám veľmi nepomôže. Sám niekde raz písal niečo také, že nechce, aby bol akousi modlou, ale skôr vzorom. Je treba viac aktívnych ľudí, nespoliehať sa, že to niekto vyrieši za všetkých, lebo tak to nefunguje. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivému labužníkovi a člověku, který kdysi brigádničil na jatkách a převážnou část učení prožil v masně mi ani tento dokument nezkazil chuť na vepřové nebo na vejce. To ovšem neznamená, že bych schvaloval otřesné podmínky, ve kterých jsou někdy zvířata chována nebo za nichž jsou zbytečně brutálně zabíjena. Michalu Kolesárovi patří dík za soucit, který těmto bezbranným tvorům projevuje a se shrnutím jeho filozofie - "neubližuji tam kde nemusím" - bude patrně souhlasit každý, kdo to má v hlavě alespoň trochu v pořádku. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tohoto človeka som nepoznala a je fakt, že hneď po zhliadnutí patrí medzi mojich najobľúbenejších ľudí, medzi tých, ktorých by mi bolo cťou spoznať a nasledovať. Prečo je ľudí s takýmto a podobným zmýšľaním tak strašne málo... Michal Kolesár je cennou a plnohodnotnou, skutočne humánnou bytosťou. Ešte nikdy som nevidela sliepku, tak zúfalo sa túliacu k človeku, ktorý jej zachránil život. Utvrdila som sa v tom, že aj keď zvieratá milujem a pozorujem, ešte stále o nich viem žalostne málo. Otvorená záchrana je krásna akcia, trebalo by ich o veľa viac. ()

Missi84 

všechny recenze uživatele

Skutečně krátký dokument, u něhož oceňuji zejména výběr tématu, střídání pasáží rozhovoru s Michalem Kolesárem, záznamů z jeho akcí a videí se záběry týraných zvířat. Dokument mě donutil k tomu, abych si našla o ekoterorismu a o Michalu Kolesárovi více informací a to je myslím účel dokumentu. Vzbudit zájem, vyburcovat společnost. Dávám čtyři a půl hvězdiček. Půl hvězdy pak pro hudbu, hlavně poslední skladba. ()

Reklama

Reklama