Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od svojho debutu v roku 2004 sa šou X Factor stala natrvalo najsledovanejšou šou vo Veľkej Británii, pričom v súčasnosti už má za sebou sedem sérií. Podobné rekordy lámali aj regionálne verzie v iných štátoch. Túto televíznu sezónu prichádza aj do Spojených štátov a práve americkú verziu X Factoru vám prinesieme v exkluzívnej slovenskej premiére.
Jedná sa o spevácku súťaž určenú pre mladé aj staršie talenty, jednotlivcov aj dvojice, pre tých, čo majú výnimočný hlas, vedia sa pohybovať na pódiu a vystupovať pred ľuďmi, no predovšetkým pre tých, ktorí majú legendárny faktor X, teda charizmu alebo nepomenovateľný element, ktorý robí z obyčajného speváka hviezdu. Posudzovať, či uchádzači o víťazstvo tento faktor majú, budú štyria porotcovia. Simon Cowell, Nicole Scherzinger, L.A. Reid a Paula Abdul rozhodujú, kto dostane šancu zabojovať o garantovaný kontrakt v hodnote 5 000 000 dolárov! Moderuje Steve Jones. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Pravý důvod, proč Britney Spears opustila pořad, byl následující. Britney se během soutěže necítila úplně ve své kůži a nelíbila se jí její role. Moc se jí nelíbilo neustále někoho kritizovat a vůbec se jí nezamlouvalo, když na její komentáře soutěžící reagovali naštvaně. (Dlee)
  • Poté, co Britney Spears opustila post porotkyně, snížila se u další řady sledovanost o 40 % . (Dlee)
  • Soutěžící Don Philip nazpíval před deseti lety duet s porotkyní Britney Spears. Song vyšel na zpěvaččině albu Baby One More Time v roce 1999. I přes takovýto úspěch Don v soutěži dále nepostoupil. (Dlee)
  • Sledovanost premiérového dílu byla podstatně nižší než sledovanost premiérového dílu konkurenčního pořadu The Voice (od r. 2011). The Voice sledovalo v průměru přibližně 10 700 000 diváků, zatímco Americký X factor 8 700 000 diváků. (Dlee)
  • Premiéra pořadu se stala nejdiskutovanější premiérou jakéhokoliv pořadu vůbec, a to na sociálních sítích, kdy na Facebooku a Twitteru bylo v souvislosti s ní více než 1 400 000 zmínek. (Dlee)
  • Britney Spears inkasovala za svou účast v porotě amerického show 285 milionů Kč, čímž se stala nejdražší porotkynyní v historii hudebních soutěží. (Dlee)

Reklama

Reklama