Reklama

Reklama

Bezedné moře

  • USA The Deep Blue Sea
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1950, Londýn. V jednom z bytů v patře nájemního domu syčí plyn, mladá žena se tu pokouší spáchat sebevraždu. Příchodem majitelky domu madam Eltonové, která na chodbě ucítila unikající plyn, je Hester Collyerová (Rachel Weisz) zachráněna. Madam Eltonová ovšem svou nájemnici zná pod jménem Hester Page, neví, že tato žena je ve skutečnosti manželkou významného soudce Williama Collyera (Simon Russell Beale), od kterého kvůli románku s bývalým pilotem RAF Freddiem Pagem (Tom Hiddleston) utekla po té, co se s ní manžel odmítl dát rozvést. Freddieho láska je však nestálá. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (64)

mcb 

všechny recenze uživatele

Přehnaný romantický kýč, který nezakryje svou inspiraci v teatrálních němých melodramatech, ale to je asi tak všechno, čím si může ospravedlnit tu nesnesitelnou nudu, která ho po celou stopáž doprovází. Milostný trojúhleník, nenaplněná láska, žal a tragické životní osudy - žádná velká romance se ale nekoná. Bezedné moře je stejně nesmyslné jako jeho český název. Časové skoky ve scénáři, na které divák není upozorňován, nekonečné dialogy o ničem, herecké výkony příliš afektované a vývoj celého příběhu přinejmenším směšný. Oproti postavě Rachel Weisz, která se pokusí spáchat sebevraždu kdykoliv, kdy jí přítel oznámí, že je konec, by se i taková Bella ze Stmívání měla ještě hodně co učit. Zkrátka další rádoby poetický a umělecký film, který se vzmůže tak akorát na dramatické kouření cigaret a prázdné hledění z okna. Utrpení. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nekonečně zoufalá hlavní hrdinka ztraceně toužící po pozornosti, nevyplněné lásce a bezmezně si libující v depresích a trápení. K tomu pár mužů, kteří zamíchali jejím životem, trapné pokusy o sebevraždu, jež jsou jen dalším špatně promyšleným voláním po lásce a jinak spousta minut neustále stejné a neměnné lásky k depresím. Další snímek z karlovarské kategorie 'neurazí, nenadchne, ale docela nudí'... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Rachel Weisz úchvatná (člověk by nevěřil, jak rychle jí tu nevyrovnanou čůzu uvěří), Tom Hiddleston rozkošný (alespoň co se vzhledu týče, s Freddieho povahou bych to nejspíš dlouho nevydržela), ostatní herci průměrní. Nejsmutnější je, že samotný scénář vůbec není špatný (nevyrovnaných postav není nikdy dost), doplácí nicméně na přehnaně pomalé provedení, které dělá z "The Deep Blue Sea" film - jak se tak lidově říká - bez náboje (tedy až na pěkně provedenou postelovou scénu)... ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Rachel nebyl nijak špatný, ostatní byli taky dobří a způsob natočení taky nebyl špatnej, hudba nebyla nejhorší( až na ty housle za ty bych vraždila) ale nějak mně to neoslovilo. Bylo to strašně rozvleklí. A to to má jen hodinu a půl. Nevim Only lover left alive je taky vleklí ale nenudíte se tam. No nevim prostě to bylo takový... nezáživný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o vášni postrádající veškerou vášeň je hluboce nepřesvědčivý. Film začíná na přeskáčku v čase propletenými scénami, kdy je obtížné orientovat se, kde a proč jsme. Měla jsem pocit, že se dívám na trailer. Pak následuje fatální čin, který ale nemá žádné vysvětlení, trocha hysterie, pár blábolivých scén a nevýrazný konec. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Časopis Time zaradil výkon Rachel Weisz vo filme ako štvrtý najlepší výkon roka 2012, zatiaľ čo New York Magazine ho označil za najlepší. (jofffo1)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Londýna, největší část pak v lokalitách Three Mill Lane, v Dulvichově galerii, na Granville Square nebo ve stanici metra Aldwych. (Terva)
  • Režisér Terence Davies sa rozhodol obsadiť do role Hester Collyer herečku Rachel Weisz po tom, čo videl jej výkon vo filme Swept from the Sea (1997). Ihneď zavolal svojmu agentovi, aby mu s ňou zariadil stretnutie s tým, že on o nej predtým v živote nepočul, a spýtal sa ho: „Už si niekedy počul o tejto dievčine Rachel Weisz?". Agent mu na to so žartom odpovedal: „Je to víťazka Oscara!". Weisz sa na tom neskôr iba pousmiala a povedala: „Nemyslím si, že Terence Davies pozná veľmi dobre niekoho, kto nehral v čiernobielych filmoch". (jofffo1)

Reklama

Reklama