Reklama

Reklama

Bezedné moře

  • USA The Deep Blue Sea
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1950, Londýn. V jednom z bytů v patře nájemního domu syčí plyn, mladá žena se tu pokouší spáchat sebevraždu. Příchodem majitelky domu madam Eltonové, která na chodbě ucítila unikající plyn, je Hester Collyerová (Rachel Weisz) zachráněna. Madam Eltonová ovšem svou nájemnici zná pod jménem Hester Page, neví, že tato žena je ve skutečnosti manželkou významného soudce Williama Collyera (Simon Russell Beale), od kterého kvůli románku s bývalým pilotem RAF Freddiem Pagem (Tom Hiddleston) utekla po té, co se s ní manžel odmítl dát rozvést. Freddieho láska je však nestálá. (dopitak)

(více)

Recenze (64)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Hudba jako jediný útěk před krutou vztahovou realitou zahalenou do melodramatu z padesátých let s poctivou prací se světelem. Tvorba Terence Daviese se prakticky nemění. Pořád je to o charakterech, kteří bojují se svými démony, nejsou schopny lásku opětovat, nebo jí naopak nekontrolovatelně přetékají. Hrát v tom Michael Fassbender, půjde to o level výš. Po projekci ve Varech mě pohladil cizí chlap. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj, tohle byl fakt šílenej úlet. Já chápu, že film je točen od umělců pro umělce, ale musím se přiznat, že kromě hereckých výkonů není nic dalšího, co bych k tomuto filmu chtěl pochválit. A pokud bych si chtěl zahrát na kdejakého odborníka, rozhodl bych se říct, že film mě silně iritoval, ale seru na to a prostě řeknu, že mě hrozně nasral. Ono je těžký, když tu depresi, která je hlavní dominantou filmu, tvoří naprosto nevhodná a šílená muzika, která by donutila snad každýho diváka si vpravit kulku do hlavy. Kvůli té hudbě jsem ten film nedokázal dokoukat do konce. Ale zase jsem si otevřel obzory a uvědomil si, že i takové filmy můžou existovat. Být objektivní, tak dám tak dvě hvězdy alespoň za herecký výkony, ale u tohodle jsem to nedokázal a proto tu je jasnej odpad. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Buď to bylo dabingem a nebo mojí únavou, nevím. Padla na mě také frustrace a prozatím nejsem schopná nad tím ani přemýšlet a repete mně tady nehrozí a přitom taková škoda Rachel. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ani násilný střih nezakrývá divadelní podstatu tohoto kusu. Ani nelineární vyprávění nerozhýbe neměnný stav hlavní hrdinky. Některé scény mi připadají velmi dobře pojaté, třeba sledování němé interakce mezi rozhádanými milenci na pozadí zpívajícího davu v hospodě, ale ve výsledku se mi zdá, že nedošlo k dobrému přerodu mezi divadelním a filmovým žánrem a snímek tak svého, i přejícného, diváka silně frustruje. Speciální kruh pekla bych si pro režiséra představovala za to, že tak výsostně erotickou scénu práskne na samý začátek a ještě jí odejme všechen kontaktní zvuk a podkreslí zcela odcizenou hudbou, takže není žádný čas se na ni připravit a nevedou od ní stopy k tomu, aby ji divák mohl pořádně postřehnout, pochopit, procítit a použít jako vodítko ke všemu, co bude následovat. Díky tomu nemůžu s postavami soucítit, i když bych nakrásně chtěla. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých nejoblíbenějších období historie a do něj zasazený, lehce depresivní film o hrdince, která opustí svého dobře situovaného manžela kvůli mladšímu pilotovi Royal Air Force. Manžel trpí, protože svou ženu stále miluje, hlavní hrdinka trpí, protože se její nový vztah nevyvíjí nejlépe, milenec trpí, protože s druhou světovou skončil i smysl jeho života. A divák zpočátku lehce trpí s nimi, protože neustálé skoky v čase v něm každou chvíli vyvolávají myšlenky: "Proč brečí, když ještě v předchozí scéně byla šťastná?" [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zcela odsoudit tento film by bylo asi nefér, filmařsky i herecky je vše OK, ale nesedlo mi to a to vůbec. Navíc myslím, že film o ženě, která opustí jednoho muže kvůli druhému a nakonec to neklape tak, jak si vysnila, jsme viděli už mockrát a tady je to ještě k tomu podané tak nudným způsobem. A pak ta příšerná hudba, ta byla místy tak otravná, že divák nemá šanci nějaký příběh ani vnímat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z melodramaticky ladenej snímky, ktorá vyniká elegantným štýlom, detailne prepracovanými kompozíciami aj štruktúrou rozprávania, pripomínajúcej pamäťové pochody, možno vyčítať režisérov obdiv k filmom Maxa Ophülsa, Douglasa Sirka či Davida Leana. Prostredníctvom uhrančivých obrazov približuje britský tvorca kľúčový deň v živote štyridsaťročnej Hester, ktorú zahrala židovka Rachel Weisz, ktorá podlieha vášni k bývalému pilotovi RAF Freddiemu a v konvenciami zviazanom začiatku 50.rokov minulého storočia opúšťa zabezpečený život po boku staršieho manžela. Hrdinkou filmu je Hester, manželka vplyvného sudcu. Blíži sa jej štyridsiatka a vo svojom manželstve sa cíti neuspokojená. Na rozdiel od svojho manžela je slobodomyseľná a je zúfalá z usadlého manželstva. Proste nuda. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tohle má snad tu nejpříšernější filmovou hudbu na světě. A nudit se po prvních 6 minutách taky není moc dobrý... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Rachel Weisz úchvatná (člověk by nevěřil, jak rychle jí tu nevyrovnanou čůzu uvěří), Tom Hiddleston rozkošný (alespoň co se vzhledu týče, s Freddieho povahou bych to nejspíš dlouho nevydržela), ostatní herci průměrní. Nejsmutnější je, že samotný scénář vůbec není špatný (nevyrovnaných postav není nikdy dost), doplácí nicméně na přehnaně pomalé provedení, které dělá z "The Deep Blue Sea" film - jak se tak lidově říká - bez náboje (tedy až na pěkně provedenou postelovou scénu)... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa môže skončiť sen o láske povrchnej ženy... Pre mňa jeden z najrozporuplnejších filmov za veľmi dlhú dobu. Na jednej strane som bol uchvátený technickou stránkou snímku a hlavne výrazovými prostriedkami, ktoré sa použili na odvíjanie príbehu, tiež herecký výkon R. Weisz bol ohromujúci, na strane druhej ma ale strašne iritovala samotná hlavná postava a tiež pár ďalších vecí z obsahovej stránky. A muzika? Narozdiel od iných užívateľov mi teda nesadla, skôr pôsobila rušivo. Celkovo to teda vidím na priemer. 60/100 ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nikoli bezedný, ale prázdný a zbytečný. To i přes fantastický herecký výkony, za který hercům uděluju plastového Bruna (moje levná variace na Oskara). Vyzvednout si ho můžou každý pátek v hospodě Na růžku od 20:00 do 07:00. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nekonečně zoufalá hlavní hrdinka ztraceně toužící po pozornosti, nevyplněné lásce a bezmezně si libující v depresích a trápení. K tomu pár mužů, kteří zamíchali jejím životem, trapné pokusy o sebevraždu, jež jsou jen dalším špatně promyšleným voláním po lásce a jinak spousta minut neustále stejné a neměnné lásky k depresím. Další snímek z karlovarské kategorie 'neurazí, nenadchne, ale docela nudí'... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jakmile někdo natočí další retro romanci, tak si akorát vzpomenu, jak bych se o moc radši podívala znovu na The End of Affair. Deep Blue Sea bohužel těžce selhává ve svém zpracování. Naprosto nevhodná hudba, podivné skoky v čase a mezery v ději cely film odsuzují k průměrným 3*. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie je jednoduché byť vo vzťahu, v ktorom ste milovaný, ale nemilujete. A ešte ťažšie je byť vo vzťahu, kde sa vám nedostáva lásky po akej túžite, ale vy milujete. No a najhoršie je, keď vás milovaný opustí. To prázdno vo vnútri musí byť strašné. Nechápem to nízke hodnotenie, nakoľko to bol veľmi dobrý film. Rachel zahrala úžasne, a to isté sa dá povedať aj o Tomovi. Dialógy nemali jedinú chybu, nevidím problém ani v muzike. Takže ešte raz ... nechápem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Problém není v hereckých výkonech, obsazení ani zpracování, ten je nutné hledat ve scénáři. Situace, kdy žena odejde od staršího muže, aby zjistila že ten mladší je sobec a alkoholik, prostě celý námět utáhnout nestačí. Výsledkem je nuda plná tmavých scén, které neprosvětlí ani půvabná Rachel Weisz. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Přehnaný romantický kýč, který nezakryje svou inspiraci v teatrálních němých melodramatech, ale to je asi tak všechno, čím si může ospravedlnit tu nesnesitelnou nudu, která ho po celou stopáž doprovází. Milostný trojúhleník, nenaplněná láska, žal a tragické životní osudy - žádná velká romance se ale nekoná. Bezedné moře je stejně nesmyslné jako jeho český název. Časové skoky ve scénáři, na které divák není upozorňován, nekonečné dialogy o ničem, herecké výkony příliš afektované a vývoj celého příběhu přinejmenším směšný. Oproti postavě Rachel Weisz, která se pokusí spáchat sebevraždu kdykoliv, kdy jí přítel oznámí, že je konec, by se i taková Bella ze Stmívání měla ještě hodně co učit. Zkrátka další rádoby poetický a umělecký film, který se vzmůže tak akorát na dramatické kouření cigaret a prázdné hledění z okna. Utrpení. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zmierlivejšia verzia Anny Kareniny v hlavnej úlohe s Rachel Weisz. Bol tam aj kvalitný scenár v dialógoch patričný pre divadelnosť, ktorú bolo pochopiteľne cítiť. To sú všetko veci ktoré mám veľmi rád a napriek tomu mám za sebou iba minimálne nadpriemerný zážitok. Prečo? Pretože keby to takto vyzeralo v divadle, tak jedine vo fraške kde by bolo úlohou hercov celý dej podať spomalene alebo bez duše. Trošku paradox keď jednu z hlavných rolí hrala vášeň. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o vášni postrádající veškerou vášeň je hluboce nepřesvědčivý. Film začíná na přeskáčku v čase propletenými scénami, kdy je obtížné orientovat se, kde a proč jsme. Měla jsem pocit, že se dívám na trailer. Pak následuje fatální čin, který ale nemá žádné vysvětlení, trocha hysterie, pár blábolivých scén a nevýrazný konec. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně samoty a flustrace, ale bylo tam celkem dost romantiky. Dobré herecké obsazení a povedený hudební doprovod. Ale celkově spíš jen průměr. ()

Reklama

Reklama