Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred dňa sa Los Angeles ocitne pod útokom mimozemských síl. Detektív Mark (Frank Grillo) je jedným z mála, ktorým sa podarí útoku uniknúť. Spolu s malou skupinkou ľudí sa snaží nájsť spôsob, ako protivníka z vesmíru zastaviť. (Marceloo)

Recenze (93)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Předchozí Skyline mi ve vzpomínkách přišel jako slušné béčko, které se nebálo zkusit pár věcí jinak a obsahovalo velké množství modré barvy. Beyond Skyline, což není přímo pokračování, ale spíše "jiný pohled na události stejného dne". Bohužel, tento film šel tak hluboko v kvalitě, že jsem se musel držet, abych "nepřepnul". Příběh a jeho vývoj je tak neuvěřitelný, že příchod dvojice Uwais Ruhian beru do teď jako špatný sen (v mé teorii jsem usnul někdy v 1/3 filmu a všechno po tom byl naprosto dadaistický výkon mého mozku, proto ta 1 hvězdička). Nápad podívat se na stejný moment jinak není tak špatný, ale to provedení by si za starých časů nezasloužilo ani nejzapadlejší místo ve videopůjčovně a ten nejvíc barevný přebral vhsky... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Efekty dobré, ale ten příběh - katastrofa. V polovině jsem už usínal. Hrátky modří a červení mne nebavily a to děcko, to už byla jen další trapárna. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrí medzi najzabudnuteľnejšie sci-fi posledných rokov. Napriek tomu sa dočkala dvojky... a s prekvapením musím povedať, že je to lepšie, než som čakal. Hoci nie je technicky správne používať výraz dvojka, pretože cca do polovice sa dej odohráva súbežne s jednotkou. Až od druhej polovice je to plnohodnotný sequel. Nečakal som od neho vôbec nič a nakoniec som dostal dvojhodinové monštrum pôsobiace dojmom, že doňho tvorcovia zakomponovali nielen dvojku, ale rovno aj trojku so štvorkou. Postáv, zvratov, udalostí a prostredí je tam fakt strašne moc. Ale v podstate v dobrom, pretože len čo sa začnete nudiť vzťahom otca a syna (sympaťák Frank Grillo), uvidíme mimozemskú inváziu v nočnom veľkomeste. Potom, čo to začne stagnovať, plynulo sa presúvame do mimozemskej lode, kde začnú brutálne umierať dôležité postavy. Potom nás scenár vypľuje síce znova na Zem, ale nie do USA, ale do Malajzie (!), vďaka čomu na scénu prichádza sympatická mlátička Iko Uwais a psychopatická mlátička Yayan Ruhian (s mačetou). Do toho bleskovo rastúce pozemské deti s mimozemskými génmi, vytrhnuté mozgy, mimozemšťania vybavujúci si spomienky majiteľov pôvodných mozgov, Kaiju a pokazené zábery (ktoré by ste u vážneho akčného sci-fi trileru určite nečakali, ale nevadí). O máloktorej dvojke toto môžem(e) povedať, ale: lepšie, ako jednotka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred dňa sa Los Angeles ocitne pod útokom mimozemských síl. Detektív Mark (Frank Grillo) je jedným z mála, ktorým sa podarilo útoku uniknúť, a spolu s malou skupinkou ďalších, ktorí sa útokom vyhli, sa snaží nájsť spôsob, ako protivníka z vesmíru zastaviť. - Vela som od toho nečakal, ale nakoniec z toho je celkom zaujímavý mix žánrov, na ktorý sa mi dobre pozeralo. Síce je tu všetko, čo sa v tomto type hororov vždy nachádza, a tvorcovia sa o nejaké inovácie vôbec nesnažili, ale má to zaujímavé postavy. Frank Grillo je podla mňa pre takéto úlohy silného lídra ako stvorený a v hororovom žánri to je v mojich očiach jeden z najsilnejších mužských hercov posledných rokov. Spomenúť musím ešte aj vynikajúce choreografie súbojov, pretože sa na nich pozeralo parádne a vyzerali v rámci možností aspoň trochu realisticky. Najviac zo všetkého ma ale rozhodne bavil záverečný blooper reel a hlášku 'You're the stupidest fuckin' monster I've ever seen in my life' si budem pamätať ešte dlho. + herec z Mother's Day, The Purge: Anarchy, Demonic a The Purge: Election Year + herečka z The Hallow + herec z Yakuza Apocalypse + herečka z The Offering + herečka z The Purge: Election Year a Get Out ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skyline bola zábavná béčková blbina, ktorá sa našťastie na nič viac nehrala a fungovala. Ale toto SkajLajno pokračovanie si snáď myslí, že keď sa začne tváriť multi-kulti vážne a do hlavnej úlohy vtlačí mizernú pseudo-star dneška; manekýna Grilla, že bude niečím viac? Bolestivo trápna rozprávočka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film sa mi páčil, aj napriek obmedzenému rozpočtu dokázal ponúknuť dostatočne nápaditý a dokonca aj vizuálne atraktívny pohľad na mimozemskú inváziu s dostatkom kvalitnej akcie, preto som sa tešil aj na toto pokračovanie, ktoré už má rozpočet viditeľne lepší a tak už dokáže ponúknuť lepšiu výpravu, ešte viac akcie a aj známejších hercov, ale výsledok ma teda veľmi sklamal. Ešte úvodná fáza pôsobí dobre, síce opäť ponúka začiatok samotnej invázie, len z pohľadu iných ľudí, takže tu diváka pôvodného filmu nemá čo prekvapiť, ale bavilo ma to, pre takéto apokalyptické začiatky mám vždy slabosť. Ale po tej štvrtine filmu sa dej presunie na vesmírnu loď, čo síce podľa záveru pôvodného filmu vyzeralo nádejne, ale toto ma absolútne nebavilo, už mi to prišlo až moc béčkové v tom horšom slova zmysle, prišlo mi to ako nejaká počítačová hra pre deti. A naneštastie sa úroveň filmu nezlepší ani po opätovnom prenesení deja mimo lode, tentoraz do atraktívnej ázijskej prírody. Síce ma zaujal nápad takto spojiť bojový film so sci-fi, ale moc to nefunguje a navyše aj v tejto časti je plno prvkov, ktoré mi prišli úplne brakové a tak som sa už vlastne nudil až do konca. Obsadenie nie je zlé, Frank Grillo ma v posledných rokoch baví prakticky v každej úlohe, vedľajšie postavy tiež nie sú zlé a v druhej polovici sa tu nájdu Iko Uwais a Yayan Ruhian, ktorí niečo predvedú zo svojich bojových schopností. Po akčnej stránke mám ale dosť rozporuplné pocity, vizuálne a technicky je veľmi dobre zvládnutá, je pomerne rozmanitá a občas aj krvavá, pričom poteší aj výber rôznych mimozemských protivníkov, ale jej zábavnosť závisela od toho, čo sa práve odohráva. Také tie obyčajné strety ľudí s mimozemskými nepriateľmi ma celkom bavili, napríklad všetka akcia z úvodu, rovnako všetky veľkolepé zábery na tú skazu a dokonca ani tie finálne súboje s bojovým umením nie sú zlé, ale ten zvyšok nestojí za nič. Všetky akčné scény, kedy dochádza ku stretu dvoch mimozemšťanov, pričom jeden je ovládaný ľudskou mysľou my už prišiel dosť otravný, až trápny. A čo sa týka réžie, technicky s filmom nemám problém, ale chýbalo mi tu napätie a tiaživá atmosféra. V pôvodnom filme som sa o postavy obával a pritom mi ani neboli sympatické. Takže som sa tešil zbytočne, pôvodný film si ešte kľudne pozriem, ale toto pokračovanie s výnimkou efektov nemá čo ponúknuť, väčšinu času som sa nudil. 46% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pravdu má ten “chlapec” (G.S.)!! Ale ja dám aj tak tie dve, lebo po vizuálnej stránke to rozhodne nie je žiadna katastrofa. V podstate od úvodu až do konca je to sama akcia, a ja som sa celkom bavil. Na “béčko” stále dosť slušná, pozerateľná “zábava” .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vydařené pokračování nenáročného Skyline. Solidní efekty, gigerovské interiéry kosmické lodi, sběr lidí, vytrhávání mozků a snaha nejen přežít, ale i nepřítele zničit. Samozřejmě scénář je naivní, ale současně nabízí napínavou akci. Netřeba se pozastavovat nad drobnostmi, jako je nezničitelný Mark běhající a skákající s propíchnutou nohou coby kamzík alpský. A závěrečný souboj? Jakoby vypadl z japonských monstrfilmů, jen je třeba při střetu červené a modré fandit jiné barvě, než ve Star Wars. Zábavné, oddechové a odsýpající. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo sa mi na filme páčilo? Veľmi rýchly nástup hlavného deja a niekoľko pekných akčných scén v boji s mozgo-žrútmi. Pravdepodobne by celý film bol lepší, ak by sa človek bol schopný do deja filmu sám importovať ako jedna z postáv, ktorá sa bojí o svoj mozog. Ale aj tak je rovnako dobrý, ako prvý diel tohto sci-fi (Skyline). Celkom sa mi páčil dizajn mimozemšťanov, hoci často vykrádal iné lepšie sci-fi z minulosti. Medzitým sa nám dostane dostatok prime záberov trhania mozgu z hláv, detí z materníc, miech z chrbtice, údov z tela či vytrhávania čriev do okolia. Komu nevadí gore a absencia nejakého hlbšieho zmyslu toho filmu, ten bude vo svojom živle. A k tomu film celkom dobre vyzerá vizuálne, takže ak priehrštie CGI krvi a mozgovomiechového moku lietajúceho vzduchom je to, po čom túžite, budete určite nadšení. Aj ja som sa na to vlastne pôvodne tešil. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Losangeleský policista Mark (Frank Grillo) si na plicejním oddělení vyzvedne svého syna Trenta a poté podzemkou odjíždí domů, ale jejich cestu přeruší právě probíhající mimozemská invaze. Mark, Trent, Audrey (Bojana Novakovic) a Sarge (Antonio Fargas) se snaží dostat do bezpečí, ale končí za svitu modrého světla ve vesmírném korábu, který se nedlouho předtím snažila zlikvidovat americká armáda. Mark se probouzí jako první a snaží se lokalizovat ostatní, ale svojí vinnou končí oddělen od ostatních. Mark při procházení lodí narazí na mimozemšťana s červenýma očima, který ho dovede k téměř rodící ženě. Elaine mu vysvětlí jak to bylo s ní a Jarrodem. Mark se zaváže narozenou holčičku ochránit a dostat z lodi, ale vše se trochu zkomplikuje. O osudu celého lidstva se rozhodne v prastarém chrámovém komplexu v džungli... Toto pokračování, které se odehrává souběžně s dějem prvního filmu v mnohém dost překvapilo, protože nabízí ucházející příběh, kvalitní triky a masky mimozemských návštěvníků. Soubojů jsem čekal více, ale jinak se jedná o velmi povedenou záležitost. Frank Grillo a Iko Uwais (Sua) mají jeden souboj, ale ten je přerušen a o vítězi proto není rozhodnuto. Yayan Ruhian se předvede v akci s mačetou při boji s emzáky. Na závěr ještě několik informací z filmových titulků. Akční choreograf byl Iko Uwais. Kredit bojový choreograf sdílí Iko Uwais, Yayan Ruhian a Very Tri Yulisman. HODNOCENÍ 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Předchozí SKYLINE mě dost bavil. Na slabý rozpočet to režisérské duo zvládlo perfektně. Zato tohle ? Chybí zde jedna podstatná a důležitá věc. Uhádne to někdo ? No, tak fajn, vyzradím to. Představte si, že zkurvené slovo ATMOSFÉRA. Ta zde absolutně není. V předešlém filmu jsem měl husí kůži, vžíval jsem se do lidí uvězněných v mrakodrapu, ale tohle ? Fajn, atmosféra chybí. Akce? Ale jo, je ji zde relativně moc, ale extra mě teda nezaujme. Tak teda je to aspoň zábavné ? Bohužel ani to ne. Spíš mi to chvílema přišlo komické až trapné. Narážím tím hlavně na scény v té jejich vesmírné kraksně. Jsem fakt vytočený, až tak moc aby to odflákli ? Přece se mohli tvůrci trochu víc snažit, ne? Krom toho mi strašně vadili ty překrývající se dějové linie skrz střídání lokací. Jednotlivý scénář byl dost nezáživný. Ani hlavní herec, kterého mám poslední dobou rád, to nevytrhl. Vizuál také nic moc. Takže je to tak na tu 1*. Nedá se nic dělat, ani mi to moc nesedlo, no. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Scenárista O´Donnell se asi po zkouknutí Skyline chytil za hlavu a dvojku si radši natočil sám. A dobře udělal. Zvolil trochu vyspělejší styl se sympatičtějšími herci a potěšila mě i pointa vzniku naší civilizace. Snad jen těch šaolinů tam bylo v závěru až příliš, úplně by stačil ten americkej policejní Rambo. A pokud si někdo myslí, že tohle bylo oproti jedničce myšlený smrtelně vážně, divím se, že ho z toho nevyvedly ani závěrečný titulky. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za polovinou už mě to nějak přestalo bavit, do té doby celkem dost dobrá akční podívaná. Efekty povedené. Mám chuť na mozeček s bramborem. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Libí se mi propojení s první částí, i když rostoucí mimino do toho moc nepasuje. Efekty jsou tak akorát. Když to budete brát s nadhledem tak se bude bavit, ale zároveň i nudit. Obstojné sci-fi, která nenadchne ani neurazí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěrit. Nabitá béčková vypnimozka s hláškujícíma týpkama co se rasej s emzákama. Karta se obrátila a druhý díl oproti prvnímu sračkoidnímu tisíckrát lepší a hlavně zábavnější. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako čtyřková akční zábava. První útok a útěk metrem na výtečnou, stejně tak vnitřek lodi a atmosféra. Na rozpočet naprosto vymazlené efekty, masky a desing. Navíc se Grillo stává jakousi dvd béčkovou jistotou, plus navázání na první díl zahřálo u srdce. Jenže po přesunu do džungle které předchází naprosto nesmyslná smrt syna hlavního hrdiny se to změní ve vteřině v brutální céčko plné těch nejstupidnějších možných dialogů a zvratů a finální řežba už s dechem nestačí a občas ty CGI efekty a rádoby melodramatické scény vyvolávali neskutečné záchvaty smíchu. Kdybych se předtim zhulil, jednoznačně bych se udusil. Jako by první polovinu točil schopný režisér a v půlce natáčení dostal lehkou mrtvici a zbytek filmu dotočil s pěnou u pusy, lízátkem a retardovaným úsměvem ve tváři. Ze čtyř hvězd sem potom padal strmým pádem, který se tak tak vrátil zpátky na tři * a to jen díky finálním scénám v titulcích, kdy sem si uvědomil, že si z toho tvůrci aspoň dělali srandu. První polovina naprosto senzační, druhá absolutní haluz plná příšerných dialogů a děsivého neherectví Piko Jauwajse.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako hororovější variace na Den nezávislosti a postupem času se z filmu stane příšerné béčko, kombinující všemožné žánry, včetně bojových akčňáků. Po celou dobu se film snaží tvářit smrtelně vážně a přesně to je hlavní kámen úrazu, kterému dají poslední tečku závěrečné titulky s nepovedenými záběry. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o pokračování filmu Skyline z roku 2010. Mimozemšťané - emzáci pasou po lidském mozku, který vtipně používají. Napadnou samozřejmě Los Angeles. Zápletka by vystačila sotva na večerníček - hlavními postavami jsou Mark a Trent, otec a syn. Syn zmizí a otec ho jde hledat a zachránit. Zachraňuje i další postavy a objeví se několik modelek (Bojana Novakovic v roli Audrey). Ve filmu chybí humor a po chvíli mu dochází dech. Ocení ho asi fanoušci počítačových vesmírných bitek, ostatní asi nechá "venku" . Film je zajímavý tím, že se můžete bez studu oddat chlípné béčkové zábavě. Škoda- film měl velký potenciál rozvést chytré myšlenky. Měl b se spíše jmenovat Beyond good. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Neodolal som lákavému zoskupeniu súčasných martial arts hviezd Frank Grillo - Iko Uwais - Yayan Ruhian. Spočiatku mi akosi nedopínalo, ako sa do príbehu, situovaného do LA vlastne pripletú indonézski bijci, no scenárista mi na to zanedlho poskytol svojskú odpoveď... Stret tejto nevšednej fight squadry s nepriateľskými mimozemšťanmi by za normálnych okolností bol určite luxusnou záležitosťou, akonáhle sa však na scéne objavili gigantickí emzácki roboti, mlátiaci sa v štýle Pacific Rim, dobrý dojem bol preč. Takéto lacne pôsobiace finále si Liam O'Donnell mohol pokojne odpustiť, veď koniec koncov čosi tak výpravné a megalomanské sa s 20 miliónovým rozpočtom, ktorý mal k dispozícii ani kvalitne natočiť nedá. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět spokojený chvílemi mi vadilo dítě které tam bylo ale nakonec to mělo svůj důvod, herecky spokojenost, s vetřelci spokojenost o stupeň víš o proti jedničce, určitě bych příště radši větší destrukci města. ()

Reklama

Reklama