Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred dňa sa Los Angeles ocitne pod útokom mimozemských síl. Detektív Mark (Frank Grillo) je jedným z mála, ktorým sa podarí útoku uniknúť. Spolu s malou skupinkou ľudí sa snaží nájsť spôsob, ako protivníka z vesmíru zastaviť. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Za vlasy pritiahnuté spojenie sci-fi, hororu a akčného žánru. Na stretnutie Ika Uwaisa s Frankom Grillom sa určite musel tešiť každý, kto má rád filmy s tematikou bojových umení. Ja taktiež, škoda ale, že spomínaní páni nedostali väčší priestor na predvedenie svojich vycibrených štýlov a napokon zostalo len pri pár buchnátoch. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako hororovější variace na Den nezávislosti a postupem času se z filmu stane příšerné béčko, kombinující všemožné žánry, včetně bojových akčňáků. Po celou dobu se film snaží tvářit smrtelně vážně a přesně to je hlavní kámen úrazu, kterému dají poslední tečku závěrečné titulky s nepovedenými záběry. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nelehké hodnocení. Bohové vědí, že mám zvrhlý vkus. Že miluju pokleslý brak. Že mám zvráceně rád špatné a levné filmy a la Asylum. Že se šťastně tlemím tam, kde se suchopárně-intelektuální divák chytá za hlavu a řve "no to snad proboha ne!". A tahle filmová halucinace je fakt prvotřídní bizár, ještě šílenější (i epičtější) než první Skyline. Invaze "sklízečů" lidských mozků na Zemi pokračuje a absurdita vévodí všem scénám i dialogům. Jedním z početných zlatých hřebů tohoto opusu je třeba závěrečná kung-fu řežba s emzáckými kyborgy na území indočínského opiového kartelu, točená ovšem v jávském chrámu, s mými oblíbenými jávskými řežebnými trpajzlíky Jajanem a Ikem. Především se ovšem dozvíme proč (a kým) byl vlastně stvořený člověk, nebo že modrá není dobrá. Extrémně výživný scénář by mohl sloužit jako psychiatrická diagnóza a poukázka na doživotní pobyt v pakárně. Ale na druhou stranu mě neskutečně štvala a otravovala naschvál rozskákaná ruční kamera, která bohužel vyvážila předešlé plusy. Jsem zvědavý na trojku s onou sexy orientálkou v roli Rose. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrí medzi najzabudnuteľnejšie sci-fi posledných rokov. Napriek tomu sa dočkala dvojky... a s prekvapením musím povedať, že je to lepšie, než som čakal. Hoci nie je technicky správne používať výraz dvojka, pretože cca do polovice sa dej odohráva súbežne s jednotkou. Až od druhej polovice je to plnohodnotný sequel. Nečakal som od neho vôbec nič a nakoniec som dostal dvojhodinové monštrum pôsobiace dojmom, že doňho tvorcovia zakomponovali nielen dvojku, ale rovno aj trojku so štvorkou. Postáv, zvratov, udalostí a prostredí je tam fakt strašne moc. Ale v podstate v dobrom, pretože len čo sa začnete nudiť vzťahom otca a syna (sympaťák Frank Grillo), uvidíme mimozemskú inváziu v nočnom veľkomeste. Potom, čo to začne stagnovať, plynulo sa presúvame do mimozemskej lode, kde začnú brutálne umierať dôležité postavy. Potom nás scenár vypľuje síce znova na Zem, ale nie do USA, ale do Malajzie (!), vďaka čomu na scénu prichádza sympatická mlátička Iko Uwais a psychopatická mlátička Yayan Ruhian (s mačetou). Do toho bleskovo rastúce pozemské deti s mimozemskými génmi, vytrhnuté mozgy, mimozemšťania vybavujúci si spomienky majiteľov pôvodných mozgov, Kaiju a pokazené zábery (ktoré by ste u vážneho akčného sci-fi trileru určite nečakali, ale nevadí). O máloktorej dvojke toto môžem(e) povedať, ale: lepšie, ako jednotka. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film se dá rozdělit na 2 části. Jedna je v Los Angeles kde proběhne mimozemský útok a druhá kdesi v Asii. Zatímco první je hodně povedená tak druhá už je slabší a cca 20 minut se tam nic neděje. Proto taky hodnotím 1 díl výše o jednu hvězdu než tady. Potěší i gore (utrhnutá ruka a noha mozky vytrhnuté z těla a podobně) 60 procent do případného 3 dílu bych klidně šel. Jinak tohle mělo k nám do kin místo trapného Prometheuse. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama