Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Diskuze

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Cap sice zabodoval, ale furt je to málo. Warneři půjdou po miliardě. Geeci brečí, že tam bude Batffleck, ale obyčejným divákům, kterých je ku*evská většina je to úplně šumák a půjdou prostě na Batmana, kterej za Nolana dal po miliardě.

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Áno, policajti nie sú vojaci, to z nich robí podľa definície civilistov. Inak zabiť policajta je oveľa hnusnejšie, ako zabiť civila.  A inak, civilistov a policajtov nemusíš rovno vraždiť. Pozri si Terminátora 2. 
A nie ja vidím svet čiernobielo, ale v Kapitánovi Amerika je svet čiernobiely a celý film sa nám snažia naznačiť, akí sú tí druhí zlí, že strieľajú na civilistov, vraždia policajtov, zameriavajú prezidenta... A nakoniec po nás chcú, aby sme im uverili a súcitili s hlavným záporákom, pretože "Kapitán Amerika nezabíja"(ďalšia diera vyrobená, aby bol film viac "akčný" - asi desaťkrát tam niekomu hodil ťažkým kovovým štítom do hrude, hlavy alebo hrdla ostrou hranou, nemyslím, že by to normálny človek prežil...) a "on nie je zlý, on je len vymytý". Toľko nás presvedčujú aký je zlý, a nakoniec nás chcú presvedčiť o opaku.
Ani nehovorím o tom, že vo filme jednoducho nie je dostatok charakterového vývoja postáv, aby sme im uverili, že bola mezi nimi nejaká bromancia, ktorú film naznačuje a hlavne, že v jednotke bol tak 20min.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, GigaPudding

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

LizianShaw

zrovna to tam někdo v diskuzi na FB napsal, o to větší škoda, že se Jim upsal na tak dlouhou dobu jenom k Avatarovi. Ale tak Aquaman sem nepatří, tak raději pšt, než nás někdo zlynčuje :D

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Rikam ze Cap ma ted 530 mega nebo ne? Hlavne jestli prekona 688 tak si trojka Capa poda B vs. S jako nic.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Za to, že ty máš obľúbenú nejakú hovadinu, ja podotkem na nezmyselnosť deja, za to som retard? Ja nikoho vo svojich komentároch neurážam, ale teraz spravím výnimku. Neviem, kto je tu hlupák, že nedokáže prezentovať svoj názor a má nutkanie urážať druhých namiesto diskutovania. Určite mne inteligencia nechýba, pretože ja si dokážem za svojím názorom stáť a dokážem si svoj názor zdôvodniť, nie len bezhlavo nadávať iným do hlupákov a retardovaných. Naviac, poznám viacero retardovaních ľudí a môžem ti povedať, že sa dokážu správať oveľa inteligentnejšie, než ty s tvojou nekonečnou inteligenciou...

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

LizianShaw

no tak neříkal bych bohužel, stále to jsou na film o dlouhou dobu považovaném zastaralém hrdinovi sakra dobré výsledky a zasloužené :)

Ondro1112: policajti jsou snad civilisté? Ano, nejsou to vojáci, ale jsou ozbrojeni a definitivně hrozba, kdyby je nechal zasáhnout. Vidíš to celé příliš černobíle, to musíš mít v tomhle světě těžký život.

na příspěvěk reagoval Ondro1112

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Nepozeral si pozorne. A čo tí chuďáci policajti, do ktorých vypálil granátometom? Pochybujem, že by to policajné auto jazdilo samé a že aj keď v ňom boli ľudia, že by jeho výbuch prežili.

Lateef

Lateef (hodnocení, recenze)

Dva týdny a téměř půlmiliardy celosvětově, neskutečnej masakr!

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Blackhand47

to je právě to... on je takovej idiot že to nepochopí a tim padem bude ještě nesnesitelnější než ted a to uz neni jen jeho problém, ale my všichni to s ním už nevydržíme

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama