Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 416)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Nářez, nářez, nářez! Rozhodně o čtyři třídy lepší než jednička a pro mě i lepší než Iron Man 3. Propracovaný děj, kdy je potřeba taky trochu přemýšlet a u zvratů jsem čuměl jak puk. Zajímavý postavy, kdy byla radost poslouchat jejich dialogy nebo je pozorovat v akci. Falkon s Redfordem krása! Scarlett to sázela až k neuvěření, ta by si zasloužila nějakej ten kraťas nebo filmek :) A záporák Winter Soldier mohl dostat ještě více prostoru, jinak nemám námitky. A každá akce byla tak přehledná, šlapala jako hodinky, že vždy jsem se těšil co bude v dalším kole a cítil že mě zase bude mrazit v zádech. Akční thriller ze staré školy 9/10 PS.: Na potitulkovou scénu jsem byl zvědav a nakonec jsem čuměl jak chleba z tašky :) ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky méně mystické nazi atmosféry a odkazů na severské mytologické prameny, oproti tomu o mnoho více akce, (v rámci komix-remaku zcela přirozených) perfektních bojových scén a spoustu zvratů. Kapitán Amerika je opět velký sympaťák a přibývají další nové tváře, včetně zombifikovaného Redforda, který kupodivu opět hraje dobře :-) cca od půlky se děj docela masivně stáčí k odkazům na první díl. Ale i přesto je v pořádku zajít si dneska do kina na nového Kapitána a pokud budete spokojeni, pustit si posléze pro doplnění informací jedničku. Co se týče zápletky kolem okultní organizace Hydra, člověk zjistí že se to přece jenom točí okolo ní, ale není mu to strkáno pod nos od začátku. V tom je další silná stránka snímku. Dávám plný počet a jsem nad míru spokojen s dalším kvalitním Marvelovským akčňákem. Hail Hydra !!! ()

mica_micova 

všechny recenze uživatele

Já vím, že bych neměla, ale prostě pro mě, u komixáků, hraje důležitou roli jejich ohoz, a kapitán amerika má suveréně nejhorší hábit. Ještě tak od krku dolu by to šlo, ale jakmile si nasadí tu sadomasochistickou masku, to je pro mě konec. Najednou ho vidím, jak klečí na čtyřech s obojkem a nějaká domina ho mrská přes prdel bičem. Ale co se týče myšlenky filmu, celkem mi to mile překvapilo, že to nebylo úplně o prdu a v kině jsem se nenudila, a taky Scarlett :), takže tomu dávám průměr. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, víc akce, míň keců, míň klišé (až na ohromný množství explozí). Jediný problém: Co to má sakra Scarlett za příšernou paruku?! ()

ExpertAsie 

všechny recenze uživatele

Během prvních 15ti minut jste poznali rozdíl, že to nebude opět nudný díl jako předešlý. Mohli jste ihned nazačátku vidět známější postavy z Avengers. A jak to vždy bývá, přibylo postupně i více akce, děje, zvratu a hlavně nových spojenectví, které budou hrát velké roli. ()

slidealama 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka! Marvel stále zkouší nové žánry a daří se jim. Kdo by však čekal špionážní thriller od Kapitána Ameriky? Geniální! Děj samotného filmu navíc mění celý svět Marvelu, takže určitě doporučuju všem se podívat na Agents of SHIELD. ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Po otrasnom druhom Thorovy a nevýraznom Iron Manovi Shane Blacka to až do poslednej tretiny mal u mňa druhy Cap našliapnuté na najlepšiu marvelovku ever. Správne namiešaný pomer vážnych a štylizovaných scén, fyzická akcia skoro až bourneovského razenia (takú Jakub rád) a celkové špionážne pojatie. Na poslednej digitálnej, predvídateľnej a klišoidnej tretine však strašne vidno zásah hollywoodskeho vedenia a zráža tak celkový dojem. Prvý Iron Man teda ostáva na tróne, ale tentokrát to bolo fakt o Thorov blonďavý vlas. (A teraz šup do kina strážiť galaxiu.) 8/10 ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Poslední Kapitán ukázal světu jak má vypadat parádní komiksovej film. Kvalitou se oproti předchůdci odlišuje nejenom na poli akce, která je dokonale přehledná, vizuálně působivá a hlavně logická ( jelikož má hlavu a patu, opakem byť scéna s obřím tankem v jedničce ), příběhu jenž parádně navazuje jak na Avengers, tak i na TFA ( jenom mohla být alespoň zmínka o Iron Man 3 nebo Thor 2), tak i vytvarováním některých postav na scéně. Jen škoda že Johansson nedostala tolik prostoru, ať už díky určitě zajímavé minulosti, nebo jenom proto že se na ní tak skvěle dívá. I tak je ale Winter Soldier velkolepá podívaná a jedna z nejlepších marvel sólovek za posledních pár let. Jo a ten soundtrack je boží, nejlepší z celého Marvel vesmíru. ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání, na Kapitána Ameriku to bylo naprosto zbytečně ponuré a vlastně se to ani nemuselo jmenovat „Winter Soldier“ kterýžto tam nemusel být. Melodrama s upadlým kámošem prostě vyznělo ploše a jakoby mimochodem. Hlavní padouch byl znám prakticky od začátku filmu, takže žádné velké překvapení se v tomto směru nekonalo. Lítající letadlovky dneska nikoho nedostanou a už od avengerů je jasné, že to není dobrý nápad. Vstup zdarma má každý, kdo jde zrovna okolo a programové jádro přímo pod skleněnou kopulí na spodku něčeho co lítá je opravdu ideální umístění pro takovou komponentu. No… asi to bude tou nálepkou hydra inside. Rádoby moralistický výlev jakéhosi tribunálu uspořádaného za účelem exhibice zrzaté kozajdy si autoři mohli ušetřit. No a co se povedlo? Za mě opravdu supr akční scény. Naprosto bez výhrad. Prostě masakr. A za mě bod za Arnima Zolu. Ulítávám na správně ujetejch šílenejch vědcích a inteligencích na monochromatickejch monitorech :) Škoda jen, že tam byl jen jako návnada, za mě si určitě zaslouží víc :) Jen si protě musím postesknout nad tím, že kdyby se je příběhu všechnu tu akci a konání postav podařilo líp odůvodnit a pospojovat, mohla to být opravdu super zábava. ()

Idahou

všechny recenze uživatele

Je to tak na 4-5* hvězdiček... pokud jste nikdy předtím neviděli kloudnej film, nebo "marvel trhák". 100% klišé, kromě těch vyloženě nelogických, se dá každá scéna naprosto předvídat a v akci jsou neuvěřitelné mezery. Takové ty které jsme si zvykli vídat ve filmech z 80 let, kdy záporáci stojí o podál, nebo nesmyslně zahazují výhodu aby náhodou nezranili hrdinu... chceš příklad? Hm, tak třeba cpt. cheater, erm, america stojí zády k padouchovi, ten je vyzbrojen automatickou puškou, ale místo aby našemu hrdinovi vysypal zásobník do zad, rozhodne se ho tou puškou přetáhnout s rozeběhem tak, aby se kápo mohl efektivně otočit a švihnout s ním o zeď. Dál je to klasický americký idiotismus kdy jsou všichni dvojtí agenti a ti co nejsou, jsou, i přes svůj elitní výcvik, absolutně neschopní a společně s civilisty umírají po desítkách... Je tam náznak atmosféry, především v té "under ground" části, ale jinak je to prostě jen o akci, která navíc zaujme spíš malé děti, vyžlata či tlouštíky, co sní o tom, jak jim někdo vpíchne zázračné sérum a oni budou prohazovat lidi skrze zdi :P ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Kapitán zorvna nepatří mezi mé oblíbence a točení pokračování po průměrné jedničce mi přišlo spíše jako povinnost. Ale světe div se, ono to zkrátka fungovalo a tento film byl pro pana Dušína na steroidech napsán přímo na tělo! Akční scény, spád filmu a předně hlavní protagonista mě prostě přesvědčili a držím Kapitánovi od teď zasložené palce. (Což je možná o to potřebnější, pokud jste slyšeli možná vyústění další Marvelovské teamovky...) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Nebýt velkým fandou seriálu SHIELD pak by to bylo o hvězdičku méně. Takhle se mi líbí že to autoři hezky provázali a automobilovou honičku kterou zažil Jackson považuji za jednu z nejlepších v historii. Také se mi líbil styl akce a bojový styl hlavního hrdiny, efekty byli také špičkové ale rozumně dávkované tam kde bylo třeba (až s výjimkou toho konce a létajícího veterána). Ale celé to trochu kazila od začátku velice ale velice čitelná a průměrná zápletka. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Vše při starém, CA je stále s přehledem nejslabší článek celých Avengers a to tu měl k ruce dokonce Scarlett Johansson. Je sice hezké, že každý ze superhrdinů je pojímaný jinak, ale vedle hi-tech Iron Mana nebo prostě cool Thora nemá CA co nabídnout. Navíc se tu moc kecá - naprosto o ničem, málo bojuje a hlavní záporák absolutně ničím nevyniká. Někteří vychvalují příběh-zápletku (prý reakce Hollywoodu na Snowdena, LOL), ale jelikož jsem viděl Agents of S.H.I.E.L.D., nebyl jsem moc překvapen. Resp. byl, protože mi unikala časová návaznost, ale to je stejně jedno, protože těch filmů s Avengery bylo už tolik, že si to jde jen stěží pamatovat. Největší šok je ale stejně těch 80% v hodnocení. ()

Thrain 

všechny recenze uživatele

Cap dvojka se "nečekaně" přesouvá do současné doby a dobře navazuje na dějovou linku prvního dílu. Provedení, akční scény, efekty, herecké obsazení a výkony, prostě vše je opět na skvělé úrovni a určitě nikoho kdo má k marvelovkám povizitivní vztah nezklame. To jediné, k čemu mám výhrady, je scénář. Po shlédnutí filmu jsem měl totiž i přes všechny superlativy pocit, jakoby mi tam něco chybělo. A po chvíli přemýšlení jsem došel k závěru, že je to absencí pořádnýho záporáka, tak jako byl famózní Red Skull v prvním dílu. Za jako jedinou zápornou postavu, pokud neberu v úvahu tu spoustu komických postav okolo, lze považovat pouze Winter Soldiera, který však spíše než padouchovským, působí akorát politováníhodným dojmem. Celý film tak vyznívá jen jako výplň mezi prvním a chystaným třetím dílem, na který je opět patřičně navnazeno. "Before we get started, does anyone want to get out?" 76% ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Film nabitý akcí, dobrodružstvím a trochou té nadsázky. Pokud u takhle dlouhého filmu neusnu a hodlám se na něj podívat znovu, tak nebudu šetřit ani na hodnocení. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Pokojný obed v luxusnej reštaurácii v srdci Viedne. Práve mi na stole pristál perfektne naaranžovaný tanier s mojím obľúbeným tiramisu. „Viete, pán majster, ja vždy hovorím, že nech je hlavný chod akokoľvek objemný, musím si vždy nechať maličké miestečko na dezert. Som potom nervózny, ak ho nemám.“ Vedúci viedenskej filharmónie s úsmevom položil pohárik pressa na tanierik a lámanou slovenčinou potvrdil, že objem treba zakaždým trocha oklamať. No povedal, že Haydnov pochod zahrá aj jeden aj päťdesiat muzikantov. Ide o to, či chcem byť intímny alebo populárny. „Zato vám poviem, pán majster, že Verdiho Nabucco znie na neprávom zabudnutom akordeóne ukážkovo, to F dur je akob......Nedopovedal som. Presso sa mu málinko vylialo, mne nadskočil tanier s dezertom a celým stolom zatriaslo, stoličky sa zachveli a niektorí okolo sediaci zhíkli, hlavne ženská populácia. Príšerne hlučný zvuk bol prvý, ale hneď sa objavila jeho vyjadrenie formou. Vzduchom letiace čierne SUV s plameňmi vzadu sa zrútilo do ulice. V momente nastal huriavk, majstrovi som naznačil, aby bol pokojný a utekal do vnútra podniku. Počúvol, ja som vykročil smerom k autu, prudko kývol hlavou zjavili sa vertikálne kontúry cez oči a horizontálna cez ústa. Vypáčim dvere na aute, hoc sú žeravé, z ohňa sála teplo a vyťahujem... „Nick Fury? Čo tu preboha robíte ?“ „Ter..Teraz nie. Je za mnou... To on... Muž s maskou....“ Necivilizovaný a nie zo Zeme pochádzajúci náboj zarachotil, zatočil sa nemožnou trajektóriou nachádzajúc cieľ a odbíja mužovi masku. Hneď od údivu ušiel. „Fury. Prečo stále masky? Čo to je ako. Psychologický efekt, či odstrašenie, alebo obsesia? Nerozumiem.“ „Zrejme túžba zabudnúť...“ O chvíľu nás už vezie kolóna čudných vozidiel americkej značky. Furymu pichajú nejaké injekcie a ja otváram oči na Kapitána. Je stále väčší a naživo vyzerá mohutne. Na jazyku mám otázku,, že prečo nosí vždy o dve čísla menšie tričká. „Kapitán, predtým než začnete, i Vy Fury. Ja som nezávislý ale mám takú insitnú povinnosť chrániť väčšie dobro. Kapitána som úprimne to teraz hovorím nemal rád, pretože z Vášho druhosvetového dobrodružstva som takmer zvracal. Avšak terajšie vyjadrenie o tom ako je pre vás sloboda prednejšia pred bezpečnosťou je pre mňa impulzom, že ste sa zmenili. Pôsobíte úprimne a vyrovnane, rozkazy v podobe rád rozdávate šľachetne, ostro a zároveň rešpektujúc dôstojnosť ľudí. Charizma sa vám zväčšuje radikálnym spôsobom, a to aj napriek tomu, že Fury je klasický prípad lajdáka, ktorý sa snaží byť nad vecou vyššie než sú tí vyšší.“ A tak neškodne som pozrel do jedného oka. „Ak potrebujete Kapitán s niečím teraz pomôcť, tak neváhajte a dajte čo mám robiť, lebo mám voľno a chuť.“ Najbližšie dni to bolo peklo, lebo skôr som sedel pri futuristických počítačoch a hovoril im, čo majú odistiť pripnúť a tak. Akcia bola maximálne civilná, detailná, s veľkou snahou reálna a spôsob boja následný. Pozdávala sa mi tzv. následno-pokračujúca akcia vrstviaca prostredie, ľudí, zbrane a spôsoby. Pomocníčka Scarlett bola nádherná ale nepripustila si nikoho k sebe, aby ju mohol milovať. Peggy som hovoril o nebi a chválil postoj Kapitána, ktorý zostal verný jednej žene. Celkovo som sa jej zdôveril, že je príjemným predstaviteľom spravodlivosti, nelezie na nervy a hanbím sa za to, že to vôbec hovorím ja. Snáď prvýkrát som bol naňho hrdý a pomáhal mu nezištne. Ale varoval som ju, aby mu to nehovorila. Na konci tohto dobrodružstva mi Fury stojac pri hrobe povedal, že či by vyšiel z neho ako ja, no pokrčil som plecami. Zúčastneným som poďakoval za príjemne akčne, ľudsky, dôstojne, civilne strávený čas pri nastoľovaní „dobra“ a odišiel. Scarlet sa pobozkať nedala, Fury ako vedúci zostal mimikou „kamenný“ a Kapitán uznanlivo pokývol hlavou. Prvýkrát som to potreboval a uľahčilo mi to cestu. (videné 08.10.2014, BDrip) () (méně) (více)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama