Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 416)

Sbisa22 

všechny recenze uživatele

Ten Američan je snad nesmrtelnej. takových nárazu co mně vyrazili dech u obrazovky, to mě prostě podrž. Jako každý film s Cpt. Amerikancem dopadne se šťastným koncem. Co by se proboha stalo kdyby Cpt. dostal na budku? To by asi režiséra pověsili za ... no vy víte co. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Konspirační, špionážní a trochu kyberpunkový nádech Kapitánovi prospěl, na rozdíl od dalších Marveláckých sólovek sekundují hlavnímu hrdinovi i další postavy - Black Widow a Falcon a je tu taky skvělý „záporák“ Winter Soldier, na rozdíl od Avengers dostaly jednotlivé postavy i dost prostoru. Je asi zbytečné vytahovat povedené audiovizuální efekty akčních scén, ty jsou u Marvelu samozřejmost, ale zde jsou v rámci sólovek vysoce nadstandardní. Dokonce ani Kapitán Amerika už tak moc nenosí svůj trochu přihlouplý kostým z prvního dílu, takže dávám 5*. ()

Bajerys 

všechny recenze uživatele

70% No druhý Captain America je na tom o dost lépe než první. Asi proto, že se odehrává v ,,současnosti.´´ Film se mi celkem líbil, asi proto , že v něm hraje Scarlett Johansson. Popravdě film má celkem zajímavou zápletku, která není zas až tak úplně debilní a ukazuje nám ,že organizace S.H.I.E.L.D není zas tak nejlepší. Problém jsem měl trochu s humorem, na který asi nebyl čas, protože film se snaží být strašně vážný. The Winter Soldier tu má spíš malé cameo, které asi vyvrcholí v příštích dílech, hlavním záporákem je HYDRA uprostřed SHIELDu. ()

hynek1983 

všechny recenze uživatele

Druhý diel CA bol o poznanie dynamickejiší a nabúchaný akciou, aj keď na margo prvého treba dodať, že tej akcie tam pomenej vzhľadom k priebehu byť aj muselo. To že R. Redford bude na konci za podrazáka sa dalo vyčítať už na začiatku, ale film ako taký ušiel rýchlo, nuda tam ani nebola, len čo ma mrzí, že Winter Soldier, tam bol za celý film asi 15min, čo je na záporáka veľmi málo... 7/10 ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Vyčistiť plošinu, je pro Emeriku jak zjesť rohlik z marmeladu. Něsmrtelny černy foxtrot je postřeleny. Hydra se rozrusta. Emerika cosi ve vytahu čuje a je připraveny. Bez problemuf odrovna stihačku – nadherne, už mě nic němuže překfapiť, nebo ja? Ja. Přileti černy ptak. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Tak lepší jak předchozí film to každopádně je. Ale stejjně je v těch komixácích totální bordel. Už ne tak velkej, ale prostě tam je! ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvý film. Jednoznačne. Intenzívnejšia akcia, super súboje a konečne v pohode záporák, žiada infantilná obluda. Dokonca ani dialógy neboli rutinné a nudné ako vo väčšine týchto snímok, takže fajn. 75% ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Komiksový superhrdinský film, který není tak čistě komiksový. Bratři Russo to pojali jinak a předložili nám vlastně konspirační akční film. Ano, Captain je pořád ten stejný klaďas, své postoje a názory nemění, ten je průhledný jako sklo, i proto je tak těžké pro Evanse nějak pořádně tu roli zahrát, protože tady skutečně nemá moc co, což není jeho chyba ani scénáře, jeho postava takto byla vytvořena a netrpí žádnými démony, nemá temnou stránku, nic. Vše vynahrazuje ale zbytek filmu, který se dá velmi lehce přenést do skutečného světa a jeho problémů. Řešíme tu dost silné dilema, které se může jevit i pro nás jako aktuální a protože sám nejsem tak krystalicky čistý, tak nevím, na jakou stranu bych se v realitě přiklonil. Skutečně povedený film, který na pohled vypadá jako další komiksovka, ale uvnitř jde o mnoho více. 90% jako vyšitých a zcela zasloužených. ()

d-nao odpad!

všechny recenze uživatele

Po sterilnej propagande v jednotke, kde som sa tešil asi päť minút hlavne z deja počas 2.svetovej, tak tu je ho.no a pre mňa najväčšie sklamanie. Odpad! ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Povedený film! Postavy, scénář nebo třeba triky fungují dokonale. Nejvíce filmu prospívá účast výborného Roberta Redforda. Ovšem osazenstvo je celkově dobré. Snímek odsýpá slušným tempem a jeho řemeslná stránka je také dobře zvládnutá. :) (viděno s dabingem) ()

failik 

všechny recenze uživatele

Proč to takhle sakra nešlo u jedničky. Má to náddech retro politickýho thrilleru a plno akce, která je naprosto parádní. Hlavní záporák je zase konečně dobře napsaný a pořádná výzva pro samotného Capa. Dostali jsme nové vedlejší postavy, Falcon (fajn Mackie) a Rumlow (bezchybný Grillo). Vrací se staré zaběhnuté postavy, u kterých se tolik netlačí na pilu a hrají si své a nikomu nelezou do zelí. Pořádná choreografie, s drsnějším pojetím a přešně takhle chci, aby pokračovala cesta s komiksovkami. Realistické pojetí, kde opravdu cítíte tu bolest a hned vás hodí do dění a až do konce nepustí. Cap se stáva nejlepší postavou MCU, takže bez Downeyho to šlo a vždycky půjde skvěle. ()

Noosal 

všechny recenze uživatele

Captain amerca winter soldier je druhým pokračovaním ne moc dobré 1 která mi příjde jako jeden z nejhorších filmu které kdy Marvel Cinematic universe vydalo. Winter soldier je ale přesným opakem, z obyčejné Marvelovky se stáva výborný politický thriller z jedním z nejlepších záporáku MCU. Při tomhle filmu jsem celou dobu v napnutí držel palce Kapitánovi ale zároveň jsem žasnul nad tím jak se celý shield rozpadá. Samuel'l Jackson zde svoji roli zahrál výborně. Podle mého se jedná o jeden z nejlepších filmů MCU. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Kapitán je opäť super, ešte viac vyzretý, avšak škoda, že sa príbeh netočí viac okolo jeho postavy. Snáď v treťom diely. Inak opäť slušných 80% ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Začátek se parádně rozjede, čemuž ještě přidává tajemnost neznámého, ale mocného nepřítele. Druhá část je ale typicky Marvelovská, je úplně jasné, že to všichni přežijí a všechno dobře dopadne, akce je přehnaná a logika se vytrácí. Film to úplně shazuje dolů. Nejlepší akční scéna je hned v první půli, a to ta se Samuelem L. Jacskonem. Pořádný nářez, když uvážíme, že ji natočil 65letý důchodce. ()

Vajk 

všechny recenze uživatele

Vynikající, konspiračním thrillerem protknuta, marvelovka s chytlavým hudebním doprovodem a mimořádně zdařilými akčními sekvencemi, vypíchnu především první souboj Steva s Winter Soldierem, který s přehledem strčil do kapsy všechnu akci, co nám doposud MCU nabízelo. 4,5 *, jelikož s dalšími zhlédnutími už není zápletka tolik strhující a divák má tudíž čas postřehnou těch pár dírek v ději (avšak nejde o nic, co by nějak zásadně kazilo celkový dojem). ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Bratři Russo jsou pro mě s Whedonem nejlepší Marvel režiséři, což jejich Marvel prvotina potvrzuje. Film má dobrý tempo, výrazný soundtrack, opravdu skvěle natočený akční scény ( zejména pěstní souboj Capa a Buckyho na mostě je fakt žrádlo) a není vůbec debilní, což se u superhrdinských filmů může snadno stát. Nová postava Falcona je vcelku sympatická a má pár dobrých hlášek, Cap se tady stává opravdu zajímavou postavou, která se nebojí zpochybňovat vedení a neplní jen slepě úkoly. Tato jeho vlastnost se ještě více rozvedena v Civil war. Vlastně nemám ani co kritizovat, možná jen to, že Redfordův záporák působí tak nějak slabě a moc epizodně. 83% ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama