Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dramatička Martine (Winona Ryder) píše novú hru. Po tom, čo prizve do kolektívu novú sviežu posilu, herca Tyrona (James Franco), sa s ňou začnú diať podivné veci. Náhle nedokáže rozoznať realitu od snov a nevie posúdiť, či sa náhodou nestala obeťou kolektívnej manipulácie. (sochoking)

Recenze (13)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ked' stojí skupinka ľudí, či už na javisku, alebo niekde pred knajpou, ktorá sa nedokáže vyjadriť a miesto toho len kokcú a mekotajú ako idioti! Tak takto nejako to začalo a James Franco hádzal ksichty, akoby sa vás snažil namotať, ked' ste poriadne zhulení. Vtedy som začal tušiť, že niečo nebude určito v poriadku s kostolným poriadkom. Veľmi dobre sa to pohrávalo s mojou mysľou. Občas som nevedel, či dialogy sú v ich skriptách, alebo či si sami privátne vykecávajú veci, alebo či to všetko hrajú... Docela dobré psycho si na mne aplikovali. Myslím si, že tento film len tak hocikto nedá, pretože sa zo začiatku treba prekúsať takou počiatočnou, nudnou intelektuálskou bariérou, ktorá však, ked' vytrváte do konca, sa vyplatí. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vzácných případů, kdy je zábavnější alternativou čučet do zdi a k dobrání se závěrečných titulků je potřeba mít náturu hrdiny (v tom případě se nálepkuju jako totální zbabělec - padesátá minuta)... Jediný klad, co přichází v úvahu, je nejistá možnost, že by mohl konečně zaspat chronický insomnik, jinak jsem se poučila, že kromě instinktů je někdy dobré věřit i zdejšímu hodnocení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že je to film. Spíš jen záznam doprovázející zkoušky divadelního představení, kde nevíš, kdy hrajou, kdy nehrajou anebo jestli se to celé jen nezdá režisérce, na kterou je zodpovědnost s nastudováním její autorské hry až příliš, a proto se zhroutila. A přitom lehce halucinuje a eroticky fantazíruje o herci, který tam možná ani není. Výsledkem je únavný patvar divných dialogů a různě poslepovaných scén sdělujících leda tak velké kulaté nic. SHRNUTÍ: Dostali jste lístky na experimentální divadlo a váháte, jestli je nemáte vyhodit a jít radši do hospody. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pochopil někdo ten film a jeho smysl? Mě to připadalo, že si to natočili sami pro sebe jako studijní materiál. Velmi velký kus odvahy si musí každý připravit na dokoukání celého filmu. Já to po pulce vzdal. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Obsazení do hlavních rolí Winonou a Jamesem bylo slibné. Říkala jsem si super konečně nějáký slibný film. Zapla jsem to a začátek byl také slibný... a tak jsem s úsměvem na rtech a s radostí sledovala dějovou línii filmu. Zpočátku se mi hrozně líbilo vyprávění Winony co člověka vtáhne do příběhu nikoliv násilně ale celkem jemně a zajímavě...pak se mi líbila velice jemná hudba, která místo nějákého velkého dramatu nebo tak něco udělala hezký jemný podtext ke specifickému hlasu Winony Ryder. Líbila se mi i hluchá místa...ale to asi tak do 45té minuty filmu kdy jsem přestala trpět ty věčné výpadky z reality do snu... Jakobych se vlastně ocitla v mozku hlavní postavy a příběh se mnou cloumal.. Nechápala jsem kde jsem a proč tam jsem. Jediné co mi bylo jasné je, že Martine hlavní postava co pracuje jako scénáristka se paradoxně snaží dostat do role herce, kteří zjevně nechápou její životní rozpoložení a její způsob psaní kdy tam několikrát zazněla otázka o co jde a že nechápou svou postavu nebo část scénáře. Pochopila jsem, že je něco s Martine špatně že ji začíná bolet hlava, není jí dobře, povídá o svých snech, které ale vůbec nedávají smysl, pletou se její sny do děje kdy tedy vlastně nevíte co se děje....Ztratila jsem se v té změti pocitů...Nedovedu pochopit, že někdo kdo má tyto dva skvělé herce v obsazení dokáže sepsat takovou divnou hloupost (viz konec příběhu kdy se stane hned několik zvratů - Tyrone praští Raymonda, Martine utíká z divadla na ulici objímá ťamíka pak na něj histericky půl hodiny ječí a uplně ke konci je jakýsi podivný dopis s rýmovanou zpovědí Martine a polibek jakési Anitě která za ní příjde do blázince se slovy miluji tě...) a ještě k tomu přizvat kameramana který točí jako v nějákém amaterském filmu a sáhodlouhé záběry na přírodu a houpající se vlnky pod vodou....Nechápu proč se někdo snaží natáčet čistý film s nějákou dramatickou dohrou a pak tou podkladovkou s oblbujícím piánem ...pro někoho tohle možná působí vysoce inteligentně jenomže mě tenhle dojem po chvilce přešel. Jediné co vyčnívalo byly dva herecké výkony především Winona Ryder a James Franco...Každý z nich si zaslouží jednu hvězdu a navrch ještě jednu za skrytý potenciál, který je bohužel tak všechno. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že po půlhodině jsem to chtěl vypnout a naložit odpad. Ty dialogy na mě působili, jako kdyby se chtěli tvářit děsně intelektuálně, ale ve skutečnosti to bylo plácání pátého přes deváté. Navíc celkové vyznění filmu působilo dost rozpačitě, opět Anania si asi hraje na děsného intelektuála, ale když jsem koukal na jeho filmografii, tak takovej borec to asi nebude. Nakonec jsem se však rozhodl setrvat až do konce a přeci jenom jsem za to rath. Na tu zvláštní atmosféru jsem si přeci jen po čase zvykl a především postava Winony mě i docela začala zajímat a byl jsem zvědavý na její vývoj a stav. Takže zbylá hodina utekla poměrně rychle a i přes některé zmatečné scény (sny vs. realita) to zase není tak hrozné, jak je to hodnocené. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film dobru pol hodinu mimoriadne skusal moju trpezlivost a vyslovene som sa musel plne sustredit na to, co vidim a pocujem. Nevedel som sa akosi naladit na vlnovu dlzku rezisera a poriadne rozlisit medzi snovym a pokrutenym svetom Martininej (Winona) mysle, svetom na divadelnom podiu a tym realnym. Urcite nejde o film pre siroke masy. Je tu mnoho nevypovedaneho, chaotickeho, skoro az pseudo-intelektualneho a skryteho. Prave preto som rad, ze som vydrzal a film ma napokon pohltil. Vobec sa nedivim, ze mnohi to proste vzdaju. Film by mal divaka zaujat hned. Aby som to uviedol na pravu mieru. Herecky nie je absolutne co vytknut. Naopak, herci tejto komornej dramy su skveli a postavy vyborne zahrane. Vacsinou poznam ich dalsie filmove kusky (mimoriadne potesila Marin Ireland, filmova Anita, zo serialu Homeland, ci Katherine Waterston, flimova Julia, ktoru som naposledy videl v The Factory, napokon i James Franco napriklad zo 127 Hours a kto by nepoznal Winonu). Zaujal ma prave sposob, akym Martine, doslova vlozila svoje predstavy do javiskovej hry a nechala nimi konfrontovat nic netusiacich a nechapajucich kolegov. Zvlastna kamera, snimane detaily, ci pouzite vysoko kontrastne filtre sice vacsinou posobili lubivo a pri nadhernej hudbe snovo, niekedy vsak nemali zjavny dovod. Nehovoriac o par zvratoch v zavere, ktore vyborne opisala uzivatelka ivishka, kde som nechapajuc hladal skrytu vypoved niekde medzi riadkami. Naviac Winonin hlas, v rozpravacskych pasazach, znel mojmu uchu mimoriadne prijemne, az som si fakt myslel, ze som zaspal. Neviem. Je to mimoriadne zvlastny film. Mnoho sa v nom rozprava, hra, uvazuje, domnieva, ale mnohokrat nepoda vysvetlenie a proste len akoby bezdovodne poda. Aby to divak stravil, musi byt zrejme i v "spravnom" psychickom rozpolozeni. Odvija sa tu totiz celkom slusna psychologicka hra. Neviem. Pocit po zaverecnych titulkoch je zvlastny, ale urcite pozitivny. Zrejme slabsie stvorhviezdie.... ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Dovolím si býti proti proudu většiny negativních ohlasů, a proto se o filmu vyjadřuji svým vlastním názorem. Rozhodně si připadám po zhlédnutí jako z jiného vesmíru. A proč? Sotva se najde příběh, který by mi víc zamotal hlavu. Kde je začátek a konec? Kde to má hlavu a patu? S takovými věcmi se musí pohrát a někdy se to zkrátka nepovede. Tím ale nechci říct, že film nedává smysl, ba naopak. Smysl dává v tom, že je jiný. Lidé asi neradi přemýšlí, protože jinak by na příběh dívali trochu z jiného úhlu. Jakýkoli úsudek je správný, otázky zůstávají nezodpovězeny. Kdo není trpělivý, je dost možné, že film přeskočí ihned ze začátku, však také ne všichni dokáží snést "nudné" pasáže, jenže někdy je to zapotřebí, aby film byl úplný. ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Film nebyl tak oslnivý, ale Winonka tu byla opět k sežrání. Zřejmě si trochu i zopakovala roli z Narušení. Podíval jsem se na to jen kvůli ní. Schizofrenie je pěkná mrcha. Líbilo se mi tam to nenápadné piano. ()

Reklama

Reklama