Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku všeho je loupež kokainu a několikanásobná brutální vražda, kterou na předměstí Los Angeles spáchá trojice sadistických sociopatů, Ray Malcom, zločinecký genius Wade Franklin přezdívaný Pluto a osudová kráska Lila Walker, řečená Fantasia, která rozpoutala zabíjení. Jejich zločin je zachycen průmyslovou kamerou a zkušení poldové Dudley Cole a John McFeely poznají na záznamu bývalé trestance Pluta a Raye. Pochopí, že se trojice vrahů vydala na cestu do Star City v Arkansas, kde má Ray strýce. Ve skutečnosti se však trio chystá do Houstonu, aby se tu pokusili uloupené drogy vyměnit za hotovost a zajet do Star City, aby se Fantasia mohla podívat na svého chlapečka.

Cole a McFeely se proto vydají do Star City, aby si na zabijáky počkali a ve spolupráci s místním šerifem Dalem Dixonem se připravili na jejich dopadení. Ten je zpočátku potěšen, že se může podílet na akci s velkoměstskými profesionály, postupně si však uvědomuje, že pro oba detektivy, stejně jako pro trojici amorálních vrahů je pouze venkovským balíkem, který by udělal nejlépe, kdyby jim nepřekážel v tom, co chtějí a musejí udělat. Navzdory jejich názoru se však ukazuje, že ve Star City je doma především Dixon a ten je také jediný, kdo se dokáže trojici amorálních vrahů účinným způsobem postavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Faye 

všechny recenze uživatele

Šerif ze zapadákova je nadšený, může pomáhat kolegům z velkoměsta s dopadením brutálních vrahů. Po letech zatýkání zlodějíčků a urovnávání manželských hádek, konečně velký případ. Jenže, nejde jenom o kokain, peníze a vraždy. Kromě pohrdání, které musí snášen od nových kolegů, dotírají i vzpomínky, dávné vazby a vlastní svědomí. Krvavá a skvěle zahraná detektivka. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

"Fantasio, moc rádi tě vidíme, je s tebou Ray? Ne. Tak to je dobře..." - už od začátku bylo jasný, že Ray v podání Billyho Boba bude slušnej magor, stejně tak, jako že Fantasia dokonalá femme fatale se svýma rozkošnýma pohledama s příchutí koksu. Ostatně všem jejich role ukrutně dobře sedí a celý snímek je povedená filmařina. Až s podivem, jak nedoceněný hodnocení tady má. Skvěle vykreslenej venkov, pěkná kamera téhle z části loupeznické road-movie. Snad bych dal 5, nebýt jen závěru s malým otazníkem. Ale přesah filmu je prima...překvapí... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka klasicka drsna drama z vidlakova v style Farga alebo Raimiho A Simple Plan. Akurat to nema az taku silnu a pôsobivu zapletku a rezia mi pripadala priemerna. Z hercov najviac exceluje vidlacky ale snazivy serif Bill Paxton. Billy Bob Thornton je este len priemerny. Obcas ma napada ako a kedy sa z neho stal taky skvely herec, ked tak dlho hral tak priemerne. Michael Beach je neskutocne chladny zaporak. Dalej ma zaujali niektore drsne sceny. Ani nie tak gore efektami ako vyznenim. Rozhodne sa to oplati aspon raz vidiet pokial mate radi tento typ filmov. 6/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá réžia, to sa musí nechať. Vyznieva veľmi civilne, čo sa prejavuje najmä pocitom blízkosti hlavných postáv, akoby bol divák centrom deja. Na druhú stranu to herectvo mi miestami neprišlo prirodzené, skôr také divadelné povedal by som. Ale nevadilo, pretože herci mali svoju charizmu, s ktorou tu dokázali pracovať. Hlavne BBT bol fantastický. Čo sa týka obsahovej stránky, také jednoduchšie krimi o naháňaní banditov s emotívnym no očakávaným koncom. Film má však iné kvality, našťastie. Lepší priemer. 65/100 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Černoch s nožom, vlasatý nervák s pištoľou a jeho frajerka tvoria trojku, presúvajúcu sa po viacnásobnej lúpežnej vražde autiakom po Amerike. Anabáza ich postupne privedie do mestečka, kde ich netrpezlivo vyčkáva miestny šerif. Je nadšený, veď konečne má možnosť riešiť čosi iné ako roztržky opilcov a drobné krádeže. Odchytiť lúpežníkov prichádzajú zároveň dvaja detektívi z Los Angeles, hľadiaci na vidieckeho kolegu s miernym dešpektom. Očakávajú od neho najmä servisnú pomoc (sledovanie domu a podobne) a nie priamu účasť na dolapení hľadaných kriminálnikov. Nakoniec je všetko inak a ku klasickej krimi zápletke sa primieša ešte jedna vzťahová z minulosti, do značnej miery určujúca vyústenie príbehu. 70%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 15. října do 5. listopadu 1990 v Cotton Plant (Arkansas, USA), Pearblossom a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla v lednu 1992 na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs. (BMW12)

Reklama

Reklama