Reklama

Reklama

Pravda o dinosaurech

(seriál)
  • Česko Vláda dinosaurů (více)
TV spot
USA, 2011, 2 h 48 min (Minutáž: 42 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nejnovější vědecké poznatky přesvědčivě dokazují, že do dějin naší planety je třeba vepsat podstatnou změnu a upravit tak nejednu kapitolu z prehistorie. Převrat v současné paleontologii a nové postupy zkoumání nálezů nás posouvají dál. Poslední objevy potvrzují hypotézy probleskující vědeckými kruhy posledních 15 let – dnes je shrňme! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jděte už s těmi bajkami do prdele! Že se citově zabarví film o ohrožených druzích, které v současnosti trpí pod tíhou člověka a nevymírají přirozenou cestou ale v záplavě plastu a faktu, že nějaký kokotský Číňan používá jejich kosti na léčbu hemeroidů v prdeli, to v zájmu lobby za jejich záchranu přehlížím a kvituji. Pokud je ovšem někdo schopen přišpendlit lidské vlastnosti i dinosaurům, ze kterých dnes zbyly jen zkamenělé kosti, jen aby udělal dokument zajímavý, to už přehlížet nedokážu. Celý dokument tím totiž ztrácí informativní hodnotu, jelikož to není nic jiného než rodinný animák kompletně vycucaný z prdele, u kterého si tvůrci dali práci spíše s tím aby vytvořili nějakou vtipnou krkolomnou scénku a příběh, než aby divákovi sdělili nějakou pádnou vědeckou informaci. Já sleduji dokumenty právě proto, abych se něco dozvěděl, ne abych se rozplýval u scénky, "jak Beta samec k harému přišel". Ovšem, pro totální české konzumenty ZOOMu, kterým musela dokumentární žánr přiblížit až komerční televize, dokonale dostačující. 10% Putování s dinosaury ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Užívateľ honajz mi ukradol presne to čo som tu chcela napísať. Musím úplne súhlasiť, už pri párení Eoraptorov som sa musela tváriť kyslo z toho pokusu o niečo vtipné. A to popohnanie druha do bitky, a mimika tých dinosaurov, že bol pri Eoraptoroch badateľný úsmev... úplne to kazilo dojem z toho dokumentu. Navyše zvuky dinosaurov občas zneli ako upravené zvuky morčaťa. A animácia sa mi tiež nepáčila i keď vzhľad niektorých dinosaurov nebol na zahodenie. Sklamanie a je mi ľúto, že dákemu dokumentu o dinosauroch dávam menej ako tri. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dinosaury mám rád a tak jsem k tomuhle seriálu přistupoval s velkýma očekáváníma které se splnily. Takže bez moc keců okolo. Bavil jsem se celé 3 hodiny. Seriál na nás vrhá neustále něco nového takže se člověk ani nenudí, animace je navíc úžasná a nemá chybu. Scény s dinosaurama jsou kvalitní jen občasný zaškobrtnutí, jako ne moc zajímavý scény. Ale jinak paráda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi převod manželských problémů do světa dinosaurů přišel podivný. Třeba jak "manželka" posílá pohledem svého "muže", ať se jde porvat se silnějším. A pak ty souboje dinosaurů ve stylu kung fu a zpomalených záběrů - ano, vypadá to spíše jako parodie, ale nepřijde mi, že chtěná. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Především chci říct, že pokud se tohle bere opravdu jako dokumentární film, tak téhlé produkce se budu vyhýbat opravdu masivním obloukem. Věděcky doložené fakta na nulové úrovni, rodinná pouta přenesená na dinosaury jedou opravdu na plné koule a zdrogovaní dinosauři a ostatní s prominutím pí*oviny jsou hodné tak pro děcka do školky při obědě! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím po jednom shlédnutém díle. Koncept Vlády dinosaurů je podobný jako u BBC, ale přesto je svým způsobem hodně jiný a originální. Epizoda Vítězná evoluce mě uchvátila nádhernou animací, obsáhlými informacemi i povedeným českým komentářem. Našlo by se sice pár chybek, ale těch je opravdu minimum. Vláda dinosaurů je další dinosauří seriál, který mě velice zaujal. Trvá hodinu, ale ani chvíli mě nenudil. Povedené ve všech ohledech. A ta animace je snad ještě lepší než u BBC... Vysoce kvalitní dokumentární seriál, i Discovery umí... Za mě 90%. ()

Eragon93 

všechny recenze uživatele

Prapodivný pocity mám z tohohle dokumentu..grafika dobrá, pohyby dinosaurů taky uvěřitelný, ale že by si Allosaurus lehl vedle nějakého Trotlosaura, chvíli tak leželi a pak by si řekli: "No nic, tak jdem na to" a začali se rvát..to se mi zdá trošku jetý. Putování s dinosaury mělo svoje kouzlo a to co se tam dělo se podle mého odehrávalo i před cca 65 mil. let, tady mám pocit že si tvůrci z lidí akorát střílej. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Málo se mluví a moc bojuje, bez těch bojových pasáží bych se obešel a radši se toho dozvěděl více, nebo díl mohl být kratší třeba do 30 minut, jako by díl tvůrci natahovali. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Grafické zpracování fajn, ale nemůžu se zbavit dojmu že je to určené spíš pro děti. Přece jen se tam stále bojuje a někteří dinosauři se chovají jak kámoši ze školy :-D. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelné nové poznatky ohledně chování či zbarvení dinosaurů a na dokument o dinosaurech extrémní porce srandy (u gigantoraptorova trapasu jsem skoro brečel). Ale každopádně 5* ()

snebka 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který opravdu doporučuji hlavně těm (ne)fanouškům dinosaurů. Nebude vás to ničit informacemi o životě dinosaurů i když je jích tam hodně . Seznámí vás s dinosaury zábavnou formou a myslím, že se dost zasmějete. Perfektní dokument jak už jsem říkal doporučuji 93/100 PS:Lidi děláte si srandu ?? o tom to právě je chtějí vás o dinosaurech naučit zábavnou formou. Je jasné, že se to tak stát nemuselo, ale mě to třeba více pobaví tak jak to udělali viz scéna s Allosaurem a Torvosaurem. Tenhle dokument není o hučení dat, velikostí a pod. tvůrci chtějí aby jste se na dinosaury koukaly jinýma očima........ ()

hiding odpad!

všechny recenze uživatele

Tentokrát opravdu nechápu hodnocení okolo 60%. Proč? Vždiť je to vlastně jenom velmi nepodařená animace okolo které se motá spousta chytrých blábolů. Když jsem tento TV seriál vyděl poprvé vydržel jsem u toho asi 15 minut max. Řekl jsem si že jsem možná vyděl jenom špatný díl ale kdeže další díl byl ještě horší. Docela mě pobavilo to že ČSFD tu jsou napsány žánry: dokumentární,animovaný,KOMEDIE :) ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný "dokument" o dinosaurech. On to totiž ani pořádný dokument není, většinu času se jenom díváme, jak bezpochyby přehnaně zbarvení dinosauři předvádí nějaké scénky. Fakta jsou tady také přinejmenším zkreslená, na to toho vím o dinosaurech hodně, než abych věřil každé větě v tomto dokumentu. No zkrátka by Prima ZOOM udělala mnohem líp, kdyby dávala nějaký opravdový dokument o dinosaurech, jako je například Planet Dinosaur. ()

Rain 

všechny recenze uživatele

A ja som sa na to tak tesil... ale nie vzdy je revolucia uspesna ako mozeme vidiet. Nema zmysel to ani komentovat, jedine snad poviem - vyhnite sa tomu velkym oblukom! ()

Nyron odpad!

všechny recenze uživatele

Měl sem v posledních dnech možnost zhlédnout dva díly tohoto velice nepovedeného seriálu o dinosaurech. Jak kvalita dokumentární tak i vizuální zpracování je otřesné. Člověk se zde nic nedoví. Ba naopak jej to ještě může totálně oblbnout. Oproti kupříkladu PUTOVÁNÍ S DINOSAURY, jež je na vysoké úrovni po všech stránkách je tohle pohádka. Dinosauři mají do opravdovosti daleko ať už se to týká vzhledu nebo přirozeného chování (např. dravec x kořist). Doslova zde bije do očí zásah produkce jež si spletla dokument s Cčkovou scifi slátaninou a nevytvořila dinosaury ale ošklivé, divně se hýbající, polidštěné příšery které kdyby se místo těch rádoby dokumentárních žvástů v pozadí nadabovali tak by si to kdokoli mohl splést s dalším dílem DINOTOPIE (nepovedeným). Tohle není nic pro lidi co to s touhle tématikou myslí vážně. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Vemte v úvahu, že je to výběr z nejzajímavějších scén, jež se během toho obrovského časového úseku mohly stát. Rozhodně zvyšuje zájem o dinosaury a přináší nové poznatky. Uživatelé, kteří si tu hrají na odborníky doby před 65 mil.lety a haní Dinosaur Revolution jsou směšní. ()

simpanz 

všechny recenze uživatele

K výtkám viz ostatní. Dokument mě nenadchnul, pseudopokusy o vtip (první let pterosaurů), podezřelé informace podtrhnuté zdrogovaným sauropodem. Také zdlouhavé a časem nudí. ()

Reklama

Reklama