Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

The Fades, nebo-li Vyhaslí nemohou být viděni, cítěni ani dotknuti ostatními lidmi. Pomstychtivý Vyhaslý Polus hledá způsob jak se opět stát člověkem a zničit tak lidskou rasu. Paul je dospívající chlapec, který trpí apokalyptickými sny a aby toho nebylo málo, začíná vidět duchy Vyhaslých. Je tedy na Paulovi, aby zastavil Poluse a všechny Vyhaslé před zničením lidstva. (Jane18CZ)

(více)

Recenze (51)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

The Fades, Vyhaslí chcete-li, duchové, kterým se nepodařilo přejít na druhou stranu a zoufale touží po tom znovu žít.. Zpočátku mi propojení humoru, fantasy a hororové atmosféry připomínalo první řady Supernatural, ale seriál si po prvních dvou epizodách jde vlastní cestou,která je nanejvýš originální. Jenomže- existují případy,kdy nenávidíte hlavního hrdinu tak, že si rvete vlasy jakmile je na scéně (tedy skoro neustále) - a tohle je jeden z nich. Herec sám o sobě špatný není, ale postava Paula je typickým příkladem komplexu méněcennosti a nepochopení, jeho asocialita zavání špatným klišé. V prvních epizodách se to dá snést, ale jakmile odmítne zabíjet Vyhaslé, je to skutečně k nevydržení. Naštěstí seriál zachraňují výborné vedlejší postavy (Lily Loveless jako protivná sestra, vtipný Mac, Vyhaslá Sarah), odkazy na filmy a jejich chyby (Šestý smysl,Stmívání..), příběh (i když ten je chvílemi skutečně přitažený za vlasy), napětí,to, že není všechno tak černobílé jako v jiných žánrovkách, dobro a zlo tu není tak snadno oddělitelné a nebo prvky, které mnozí třeba ani nezaregistrují - síla přátelství, sourozenecká rivalita, nenaslouchající psychiatr, a tak dále a tak dále. Závěr mě ale nijak nenadchnul, navíc zůstaly ještě nezodpovězené otázky.Přesto jsem vděčná, že je jen šest dílů, britská roztahanost zde skutečně nechybí. Co jsem ale postrádala, byla nějaká výrazná a zajímavá hudba, kterou se obvykle v podobných seriálech Britové vyznačují. Přesto za shlédnutí stojí, jen škoda šablonovité hlavní postavy, nebýt té,jdu klidně výš... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já chci víc než šest dílů! Až teda na 25 minutu posledního šestého dílu první série se mi průběh seriálu moc líbil. Musím říct, že Británie je na seriály opravdový machr, vyberou výborné herce, vymyslí originální věc a pak je radost se na to dívat. "Nano nano" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ešte prvé dve časti celkom ušli, ale potom sa z toho stal divný paškvil s tendenciou čím bližšie ku koncu, tým väčšie krčenie ramenami. Vôbec ma neoslovilo, čo z toho nakoniec vzniklo, hoci nápad bol fajn. Celkovo taká trápnosť pre pubertiakov. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Po prvním a druhém díle jsem čekal další seriál, který budu pravidelně sledovat, bohužel se z toho časem vyvinulo cosi beztvarého a nudného. Nevím jestli se mi to zdálo ale vždy v dalším díle se postavy chovaly víc a víc nelogicky a hloupě. Místo akce se pořád mluvilo a každý měl nějaký ten svůj komplex. Námět je dobrý, na zemi zůstali duchové, kteří nemohli přejít na druhou stranu a tak jsou čím dál víc nasraní (kdo by sem jim taky divil), takže jsem logicky čekal hororovou duchařinu, i když trochu odlehčenou. A ono z toho byl sitcom o problémech dospívajícího kluka, který vidí duchy a má božský komplex. Další sérii už sledovat nebudu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První epizoda mě nechala chladnou a akorát to vě mě vyvolalo reakce ve stylu WTF? Ale to co se začne dít od 4. dílu, je naprosto neskutečná paráda. Já vážně nevím, jak to ti Briti dělají. Herci jsou výborní. Především mi neznámý Iain De Caestecker mě jednoduše odrovnal. Konec je cliffhanger toho nejhoršího druhu a já chci 2. řadu. Tak nic, seriál po 1. řadě zrušen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Logiku to nevidělo ani z rychlíku, postav je tolik, že spíš překážejí, než by posouvaly příběh dopředu a náboženských připomínek je přes míru únosnosti. Ale jo, jde to. Hlavní hrdinou je dospívající kluk, který zjistí, že je něco jako anděl strážný celého lidstva, navíc někdy až s mesiáškými schopnostmi. ____ Dobré herecké výkony, zajímavě vytvořené charaktery postav, občas vtipný moment, poněkud nepřesvědčivé lavírování mezi dobrem a zlem a hlavně osvěžující ztvárnění zombie tématiky. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Je to svůdným způsobem zábavné (hláškující černoch FAKT HLÁSÍ!) a první tři díly se to rozjíždí k něčemu opravdu neobvyklému, jenže pak se začne víc kecat než jednat a protože to má hodinu, stává se každá z posledních tří epizod značně nudopudnou a počáteční potenciál je tak ubit téměř do bezvědomí. I přesto nemůžu jít pod čtyři hvězdy, to by k tomu černochovi, perfektně zpracovaným úvodním titulkám či originálnímu námětu prostě nebylo fér. Jedním dechem ale dodávám, že mně je úplně jedno, jestli bude další série, což taky myslím mluví za vše. 50 - 80% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Není mnoho seriálů s hororovým nádechem a ještě méně je jich tak kvalitních jako The Fades. Výborný počin, opět z Velké Británie. Takové televizní stanice chci taky, možná bych si kvůli nim pořídil i televizi. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Originální a atmosférická britská urban fantasy duchařina. V průběhu série jsem sice trochu trpěl z občas neskousnutelného pacifismu hlavního hrdiny, ale na druhou stranu je osvěžující pro změnu jednou vidět práci scénáristy, co nepromění kohokoliv v Ramba po první hodině. Zhmotňující se "vyhaslí" jsou skvělí, a celý jejich svět překvapivě dává docela smysl. Příběh je uzavřen v rámci tradičních britských 6 epizod, a i když na konci to trošku vypadá na druhou řadu, já doufám, že se tak nestane... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozjezd zajímavej, dojezd mdlej. Trochu mi to připomínali britskou variaci na americký Supernatural, akorát bez výplňových epizod a se zaměřením na hlavní příběh. Škoda, že tak zajímavý nápad nakonec skončí jako další z řady béčkových fantasy, kde logické principy prostě moc nejsou. Některé postavy jsou fajn (Leo Fitz z Agents of SHIELD a Natalie Dormer), některé naopak maximálně na pěst (trapný záporák, přítelkyně), ale aspoň se to nebere úplně vážně a má to takový pubertální styl humoru. Postavy nejdou pro "fuck" daleko, ale zas tak přisprostlé a ironické jako Misfits to není. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nanajvýš 3 * film vie prečo a ja to viem tiež. Miestami hlupučke, miestami chaotické a aj tak ma trocha môj obdiv. Lebo niekoľko scén bolo vydarených, len škoda, že ako celok až tak vydarený nebol. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Atmosférická urban fantasy líznutá tvorbou Neila Gaimana. Má to parádní vizuál, sympatické herecké obsazení, ale zábavné to moc není. Na můj vkus je to příliš zdlouhavé, vševysvětlující a nakonec to vyšumí někam do zapomnění. Po technické stránce nemám výtek, dějově slabší průměr. BBC si zase jednou provětralo peněženku, pokračování nejspíš nehrozí. ()

Adush93 

všechny recenze uživatele

Jakoby ti britští teenageři neměli už takhle dost problémů s kamarádstvím, rodinou a holkama. Paulovi k tomu přibývá ještě jeden problém. Vidí ty, kteří uvízli mezi dvěma světy. Mezi tím naším a světem mrtvých. Tzv. Vyhaslí začnou požírat lidské maso, díky kterému se mohou dotýkat a komunikovat s lidmi. Zachrání Paul lidstvo před Vyhaslými? Po třetím díle hodnotím. Uvidíme, jestli se to zlepší, či zhorší. Zatím to vypadá velmi slibně. Jo a to byste nevěřili, je to nesmírně vtipné! Po zhlédnutí šestého dílu jdu o hvězdičku víš. Škoda jen, že se BBC definitivně rozhodla, že druhou sérii už nenatočí. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Velká Británie u mě seriálově dost boduje. The Fades (Vyhaslí) přišel s nevšedním nápadem a výborným provedením. Od prvního dílu se to zlehka rozjíždí a postupně nabírá lepší a lepší kvalitu (atmosféra čím dál lepší)! Herci byli pro mě neznámí a o to víc jsem nadšená, protože lepší obsazení jsem si přát nemohla. Pomalu a jistě se tu rodí herecká hvězda - Iain De Caestecker(Paul). Další postava, která mě zaujala je Mac (Daniel Kaluuya) a to asi především proto, že jeho nezapomenutelné hlášky odlehčují od příběhu a navíc skvěle pobaví. ,,Tolkien měl zvrácenou sexualitu? - Oko Mordoru, ten muž byl jasně strachy bez sebe z vagín. Závěr série byl famózní a už se nemůžu dočkat další série! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nesuhlasim s tu pritomnym nadsenim. Prve dva diely boli ako tak v pohode, ale nasledne otvorena zapletka a predovsetkym prichod mdleho, totalne necharizmatickeho zloducha, to vsetko domrvilo. Nizky rozpocet nemusel byt pri vacsej miere tvorivej invencie problemom, no takto bil silno do oci, rovnako ako pritomnost mimoriadne nesympatickych postav, ktore v poslednych dvoch dieloch este aj scenaristi pritlacili do nezavideniahodnych pozicii. No nic...nie su kazdy den Vianoce ;) ()

Reklama

Reklama