Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když krize postihne i manželství Katherine a George, obrátí se s prosbou o pomoc na svou dceru Ellen. Ta je úspěšná novinářka v New Yorku a rozhodně nechce řešit problémy svých rodičů tím, že se rozhodne pro jednoho z nich. (oficiální text distributora)

Recenze (40)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že se to neobejde jako v každém "správném" americkém filmu, kde se vše točí kolem vážné nemoci, bez prapodivné pachuti sentimentu, kterého i tady je - zvlášť ve scénách různých sousedských oslav a setkání hospodyněk - až hrůza, ale když ona je Reneé Zellweger tak skvělá a Meryl Streep, William Hurt.........no mohlo by z tohoto obsazení vzejít něco špatného? Navíc předlohou je moc dobrá kniha a ani scénář není ani tak o nemoci samé, jako o širokospektrém pohledu na ni a o překvapeních, kterých se lidé okolo dočkají sami na sobě. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale neoslnivé drama, které se nemůže rozhodnout, v jakém světle ukazovat rakovinu. Jestli romanticky, v dojemných scénách, kde umírající s důstojnou vyrovnaností bilancuje svůj život, jak velí tradice melodramatu, nebo naturalisticky, kdy tutéž rakovina změní v nenávistnou trosku tím, že ji postupně připraví o tělesnou i duševní vyrovnanost. Jediná správná věc by byla najít mezi tím uvěřitelný kompromis, filmu se to bohužel moc nedaří. Meryl Streepová ho přesto může jednoznačně řadit ke svým úspěchům a pokud ji máte rádi, neváhejte a podívejte se. 60% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Lehké drama s hvězdným obsazením, to jsem musela vidět... Film je podán velice přirozeně, jen popisuje život s trošku vážnějším tématem a rodinnými problémy. Meryl Streep jako vždy dodává filmu tu pravou upřímnost a vyrovnanost. A i tentokrát se své role zhostila na výbornou. Postava ji seděla a zahrála to s velkým nasazením, ale také lehkostí, kterou do toho vždy dává. Pořád se udivuju nad tím, s jakým citem dokáže odehrát tak těžkou roli. Byla dokonalá máma. Také musím zmínit Renné Zellweger, která rozhodně nebyla zastíněna. Opravdu velmi slibně na mě zapůsobila, jak hrála velmi silnou, ale přitom citlivou povahu. Celý film je hlavně o vztazích, což je vždycky oblíbené téma, ale tady nebyla idylka, jako všude, a že by tu platil happy end... to ani náhodou. Právě proto mi místama přišlo, že to snad ani není americký snímek, jak přirozeně se do toho herci vložili a film působil zcela opravdově. Dýchala z toho rodinná atmosféra, ale taková trochu jiná. Holt vážnější... Některé momenty byly velice smutné, ale o to víc mi přišel konec reálný, upřímný a dojemný. A taky pochopitelný - takový život prostě je. Menší role jako Lauren Graham nebo William Hurt jen dotvářeli přirozenost příběhu. Opravdu se mi to líbilo a Renné to nejen zahrála skvěle, ale myslím si, že to byla prostě role, psaná jí přímo na tělo. Příjemný zážitek :) ()

meave 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy o silných ženách so srdcom na správnom mieste a odvahou zvládnuť aj tie najťažšie veci. Premýšľala som, kde sa skýva sila žien a myslím, že je to v materstve. "Keby som vedela, že budeš šťastná, môžem hneď zavrieť oči..." obávajú sa matky o svoje ratolesti vždy a v každej chvíli života. Komplikovaný vzťah matky a dcéry má iba jedno riešenie - pravdu, pochopenie a odpustenie. Herecký koncert. Na záver by som chcela len poznámku: to čo občas nazývame sentimentom je možno komunitný život obcí mimo veľkých miest. Chcem veriť, že nie je iba vo filmoch a niekde na svete majú to, čo bolo kedysi samozrejmé. U nás sa to pod rúškom individualizmu a rovnostárstva potiera stále viac. Škoda - naša škoda. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony nejen ústřední trojice nějak nezahnaly pachuť z tohoto nanicovatého melodramatu. Dialogy byly příliš literární, dramatické situace měly až moc pečlivě obroušené hroty, režie nevýrazná, stopáž přehnaná... nebýt tam ti skvělí herci, tak jsem u toho nejspíš usnul. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh o vztazích je zajímavý; navíc se mi líbil herecký um ústředního tria (Meryl Streep, Reneé Zellweher a William Hurt). Ale... zbytečná rozvláčnost trochu sráží zážitek a chvílemi mě nudila. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep byla výborná, ale Renée Zellweger taktéž - role jim opravdu velmi sedly! Opravdu kvalitní herecké výkony v kvalitním dramatu. Zvláštní atmosféra, líbilo se mi jak dcera postupně měnila názor na matku i otce, každopádně něco málo mu k plnému hodnocení ještě chybělo... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

S rozbiehajúcou sa novinárskou kariérou zaneprázdnenej Ellen (Renée Zellweger) ochorela matka (Meryl Streep) na rakovinu a tak ju jej otec (William Hurt) požiada, aby sa o ňu starala kým sa z toho nedostane. Kedže on to nedokáže/nechce, lebo ho zaujíma len jeho snaha nakopnúť svoju dávnu spisovateľskú kariéru. A tak sledujeme jak sa s tým Ellen postupne napriek svojej nechuti popasuje. Čakal som, že sa film bude venovať hlavne zblíženiu matky a dcéry, ale viac je zameraný na vzťah dcéry a otca, ktorý poriadne nevidí čo sa deje, keďže si to nechce priznať a naďalej sa správa jak keby sa niť nezmenilo. Téma je to zaujímavá a v určitých aspektoch mi je aj blízka, keďže som niečo podobné ako hlavná hrdinka zažil, ale je to podané strašne nudne. Film držia na hladine priemeru hlavne herecké výkony Renée a nepodareného otca Hurta. Škoda že tu nebolo viac vypjatejších scén ako ich hádka v reštaurácii. Ale aj z nej sa dalo vyťažiť oveľa viac emócií. Meryl okrem jedného prejavu nič extra nepredvedie. Len postupne chátra. Chcelo to viac smutných scén ako bola tá vo vani. Línia s Eckhouseom, ktorému Renée celý príbeh rozpráva mi pripadala úplne zbytočná. Takže pôvodne som chcel napísať, že je to film určený pre ženy a preto mi príliš nesadol, ale nakoniec si myslím, že sa tá téma dala podať oveľa lepšie, ale Franklin nie je dobrý režisér. 5/10. PS: Ten oficiálny text distribútora je úplne od veci. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Oscar 1998 - nominace: hlavní herečka (M. Streep) Zlaté glóby - nominace: herečka v dramatu (M. Streep) ....Scénář : Karen Croner podle románu Anny Quindlenové). Kamera : Declan Quinn. Hudba : Cliff Eidelman. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Opět film podle mého gusta. Spletitosti vztahů jsou zde sehrány na vysoké úrovni a tak spolknu někdy zbytečný sentiment. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Otázka: Mohl by film s Meryl Streep, Reneé Zellweger a Lauren Graham být na nic? To opravdu né! Film mě od začátku do konce bavil. Film byl smutný a možná to jsem při koukání potřeboval. Pro mě jasných 5*! Dokonalost. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Sledovat tento film pro mě byla povinnost. Jsem ráda, že v televizi konečně dali nějaký film s Meryl, když třeba naprosto opomněli její šedesátileté výročí... Jsem taky ráda, že to byla zrovna Jediná správní věc, která je prostě nesehnatelná, ač není nijak starým filmem, a v televizi doposud opomíjená. Zrovna tento film jsem dlouho chtěla vidět, protože už anotace naznačí, že to bude silný film o smutném tématu, kde Meryl prostě nemůže být jiná než skvělá. A taky že jo. Dodnes jsem nepochopila Oscara pro Gwyneth Paltrow a po zhlédnutí Jediné správné věci ho chápu ještě méně. Meryl podává opět skvělý výkon a film stojí na ní, ač hlavní roli měla vlastně hrát Renée Zellweger. Smutný děj a příběh má vždycky tendenci sklouznout k patosu,ale tady to vždycky nějak vybalancovali. William Hurt jako manžel Meryl a dokonce i ta Renée, kterou jinak nemusím, zde nebyli špatní. Film vás nutí zamyslet se a přemýšlet, a to je jen dobře. Hodně dojemné byly scény, kdy Meryl jako Kate sedí v křesle o Vánocích na náměstí a ona, ostatní i vy jako diváci tušíte, že jsou to její poslední Vánoce. To je hrozná představa. Nebo když dávala dceři rady ohledně svatby, když jí říkala svá přání, a taky věděla, že toho už se nikdy nedočká... Pro mě zkrátka silný film s báječnou Meryl, u kterého mi i slzička ukápla. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Ellen the first time I saw your mother, she was so filled with light. She lit up everything around her. Even me. I just can't imagine the light going out. Pozapomenutý film o nezapomenutelných lidech ztrácející svůj život bez toho, aniž by za něj sami mohli bojovat. Soupeř přijde nepozorovaně, ani se nepředstaví, ale v ten jeden moment zasadí ránu přímo do zad. Je zákeřný, bezpáteřní. Rakovina si bere a nic nevrací. Co je tedy tou jedinou správnou věcí? Pomáhat vašemu milovanému nebo…pomoci? Jeden z nejlepších filmů v Merylině filmografii. Jako si většina filmového světa vybrala za její nezapomenutelnou roli křehkou, osudem vláčenou Sophii Zawistowskou, tak já budu mít navždy v srdci dobrosrdečnou, rodinu milující a po klidu patrající Kate Gulden. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám "ráda" filmy o rakovině, proto mě tenhle film táhl a hned jsem si ho oblíbila. Meryl jako žena, která má rakovinu a které nakonec podlehne je neuvěřitelně bezchybná. Sílu, cit a lásku, kterou pro tu roli a pro její bolest musela udělat... to je až okouzlující. Velice mě ale překvapil výkon Renée, znala jsem jí spíše komedií a najednou tohle. Byla jsem naprosto příjemně šokovaná, škoda, že nemá takových to filmů víc. Film vás vtáhne do děje a společně jím plynete. Po filmu jsem si přečetla knihu a byla jsem stejně příjemně překvapená. Jen rada - kapesníky! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Formálna rodinná melodráma, ktorej remeselné spracovanie a citlivosť na jej postavy ju pozdvihujú na vyššiu úroveň. 6/10 ()

Reklama

Reklama