Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když krize postihne i manželství Katherine a George, obrátí se s prosbou o pomoc na svou dceru Ellen. Ta je úspěšná novinářka v New Yorku a rozhodně nechce řešit problémy svých rodičů tím, že se rozhodne pro jednoho z nich. (oficiální text distributora)

Recenze (40)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám "ráda" filmy o rakovině, proto mě tenhle film táhl a hned jsem si ho oblíbila. Meryl jako žena, která má rakovinu a které nakonec podlehne je neuvěřitelně bezchybná. Sílu, cit a lásku, kterou pro tu roli a pro její bolest musela udělat... to je až okouzlující. Velice mě ale překvapil výkon Renée, znala jsem jí spíše komedií a najednou tohle. Byla jsem naprosto příjemně šokovaná, škoda, že nemá takových to filmů víc. Film vás vtáhne do děje a společně jím plynete. Po filmu jsem si přečetla knihu a byla jsem stejně příjemně překvapená. Jen rada - kapesníky! ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Dívat se 2 hodiny na frustrovanou Renée Zellweger a slábnoucí Meryl Streep mě vážně nijak zvlášť nebavilo. Na podobné téma je spousta mnohem zajímavějších a lepších filmů. (například "Klepání na nebeskou bránu") Na mě to půsbobilo až protivně snaživě a prázdně. Nudila jsem se a konec mě nijak nerozlítostnil. Jako kdybych za trest sledovala jeden z miliońu braků Danielle Steelové. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že se to neobejde jako v každém "správném" americkém filmu, kde se vše točí kolem vážné nemoci, bez prapodivné pachuti sentimentu, kterého i tady je - zvlášť ve scénách různých sousedských oslav a setkání hospodyněk - až hrůza, ale když ona je Reneé Zellweger tak skvělá a Meryl Streep, William Hurt.........no mohlo by z tohoto obsazení vzejít něco špatného? Navíc předlohou je moc dobrá kniha a ani scénář není ani tak o nemoci samé, jako o širokospektrém pohledu na ni a o překvapeních, kterých se lidé okolo dočkají sami na sobě. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale neoslnivé drama, které se nemůže rozhodnout, v jakém světle ukazovat rakovinu. Jestli romanticky, v dojemných scénách, kde umírající s důstojnou vyrovnaností bilancuje svůj život, jak velí tradice melodramatu, nebo naturalisticky, kdy tutéž rakovina změní v nenávistnou trosku tím, že ji postupně připraví o tělesnou i duševní vyrovnanost. Jediná správná věc by byla najít mezi tím uvěřitelný kompromis, filmu se to bohužel moc nedaří. Meryl Streepová ho přesto může jednoznačně řadit ke svým úspěchům a pokud ji máte rádi, neváhejte a podívejte se. 60% ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

přes dobré výkony herců nemůžu dát víc...jakkoli to bylo vážné téma,chvílemi mi něčím - nevím čím - lezla Katherine na nervy (Meryl jí ale zahrála skvěle),a to mi kazilo celkový dojem....bohudíky tam byly i úsměvné kousky,bavila jsem se například nad prvním vařením Ellen pro dámský sedánek.....a pak se holka "rozvařila",že? :-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Postava Kate Gulden (Meryl Streep) je založena na Prudence Pantano Quindlen, matce Anny Quindlen, autorky knihy, která položila základy ke scénáři filmu. Prudence Quindlen zemřela v roce 1972 na rakovinu vaječníků. (jezurka42)
  • Příběh se odehrává v roce 1988, ale mnoho účesů a automobilů je stylu až let devadesátých. (jezurka42)

Reklama

Reklama