Reklama

Reklama

Goyangyi : jookeumeul boneun doo gaeui noon

  • Jižní Korea 고양이 : 죽음을 보는 두 개의 눈

Obsahy(1)

Horor s pochmúrnou atmosférou najskôr opisuje príbeh trýznenia domácich maznáčikov. Mačky sa tentokrát pomstia tým, ktorí sa o nich nestarajú a nesnažia sa s nimi vybudovať vzájomný vzťah. Postupne sa však ukáže, že nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá... (*CARNIFEX*)

Recenze (28)

tombac 

všechny recenze uživatele

Brát si do úschovy kočku (či jiného tvora nebo věc), kolem které se ochomýtá podivná holčička, dle subžánrových pravidel věští pro novopečeného majitele kardinální průser. Nejinak je tomu tady. The Cat se žel obvyklého mustru k-horrorů drží tak úzkoprse a neinvenčně, že prakticky postrádá jakýkoliv moment překvapení. To znamená, že se film z osy "pár smrtí - tušení problému - pátrání - vysvětlující flashbacky - závěrečná katarze" neodchýlí ani o píď. To může být naprosto fuk, pokud atmosféra, napětí a lekačky hrají první ligu. Až na pár světlých momentů (třeba schodiště) však s nevýrazným duchem a ve většině případů dopředu čitelným timingem a podobou lekaček čutají tak duchařskou divizi. Zachraňují to kočky (takového vyčůraného a pomstychtivého tvora bych mít doma fakt nechtěl), nadprůměrná technická stránka a hlavní herečka, na niž se moc hezky dívá. Neurážející průměr na jedno zhlédnutí. 5-6/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asijský duchařský horor v posledních několika letech jaksi vymizel. Tedy nezmizel úplně, pořád se pár kousků vždycky urodilo, ale nekonal se žádnej projekt, se kterým by byla seznámena širší veřejnost (jako Kruh, Oko, Nenávist, Shutter). Po zhlédnutí The Cat (ne, ten originální název používat nebudu :-D) jsem si celkem jistej, že na další takovou pecku, která se dostane i k někomu jinému, než k pár zarytým fandům, si budeme muset ještě chvíli počkat. Mám z The Cat rozpačité pocity. Lekačky fungují většinou bezproblémově - u jedné se mi udělalo až špatně (nemám rád, když něco hnusného nabourává vaši oázu bezpečí - postel). Problém je v příběhu a scénáři. Bezdůvodně nasraný duch (podle jakého klíče se vlastně vraždilo?), spoléhání se na náhody v míře větší, než jsem ochotný snést, křečovitý vývoj děje... Za mne 6/10, ale aspoň za těch pár lekaček si snímek chvilku pamatovat budu. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Nejsem hororový fanda, takže jsem jich v životě moc neviděla a asi i proto se bojím u každého. Tady jsem se bála jenom ze začátku. Pak už byl děj naprosto předvídatelný. Žádná překvapení a šoky se nekonaly. Vždycky jsem věděla, co v následující minutě přijde. Řekla bych, že tenhle fakt je u hororu poněkud nepatřičný. :^) Při zapnutí DVD jsem našim čičinám vyhrožovala, že půjdou spát na balkón. Po skončení jsem je uklidnila, že můžou zůstat v naší posteli. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOHOU LIDÉ UMÍRAT KVŮLI KOČKÁM?....... /// Krásný a mrazivý lekačky (a je jich celkem hodně!). Okamžiky, který s kočkama nemaj nic společnýho, ale klidně na ně můžem svýst ,,natáhlýho brka“ Bo-hee v šatníku. Problém je, že ten ,,děs“ je vařenej vlastně z ničeho. A tak přátelé i nepřátelé živých koťátek budou nakonec trumfnutí obdivovateli mrtvej děťátek. Což spolu se zjištěním, že taková kočka může fungovat jako lék na klaustrofobii nemusí bejt k zahození. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Trpím strachem z klause. 2.) Přemejšlím o adopci kočičky. (neberte si tu vod pejska, neumí vařit. Ani dort...) 3.) Rád se bojím a je jedno koho a čeho. 4.) Thx za titule ,,Arnošt Juránek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

iamek 

všechny recenze uživatele

The cat je sice naprosto klasický asijský duchařský horor, ale díky fantastické atmosféře a dojemnému konci nenudí ani vteřinu. Většina duchařských scén bylo povedených a strašidelných, ale u asijských duchařin začínám mít jeden velký problém. Připadají mi všechny stejné. Od lekaček, hudby až po závěrečnou pointu. Naštěstí jsou kvalitou pořád někde jinde než zbytek světa, tak proto dávám větší hodnocení než si film zaslouží. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama