Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Video Game High School je vysnívaným projektom prevádzkovateľov úspešného Youtube kanálu "freddiew", na ktorom autori Freddie Wong a Brandon Laatsch každý týždeň vydajú akčne zamerané video na nejakú tému. Prezentujú v nich svoje schopnosti narábať so špeciálnymi efektami za malé peniaze. VGHS je ich prvým "dlhotrvajúcim" projektom, na ktorý peniaze zháňajú s pomocou ručiteľov-fanúšikov.
Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, keď všetci budú hrať videohry, pretože eŠport bude najväčším športom na Zemi. A najlepší z najlepších sa dostanú na Video Game High School.
VGHS je akčno/komediálna web séria o priateľstve, prvých láskach, ale najmä o perfektných "headshotoch". Sledujeme príbeh mladého FPS hráča Briana, ktorého život uviazol v malom meste, no to sa náhle zmení, keď ho prijmú na vysnívanú školu - VGHS. Brian sa zamiluje, ale aj zapletie a urobí si nepriateľov. Skončia jeho sny v troskách skôr, než vôbec začnú? Alebo sa mu podarí ich vyriešiť a stane sa majstrovským hráčom, na čo bol predurčený? (jaqubko)

(více)

Recenze (78)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Community pre Youtube generáciu. S kolísavou kvalitou humoru (hlavne prostredná séria je dosť veľkým úpadkom kvality), s relatívne vydarenými trikmi, viacerými obstojnými nápadmi, so slušne písanými vzťahmi a hlavne s prekvapivo funkčnými emóciami a to hlavne ku koncu. Sem tam sa zadarí aj vydarené cameo. Z námetu sa dalo vyťažiť určite viac a vedel by som si predstaviť remake alebo pokračovanie bežiace na komerčnej tv. Príjemné dojmy zo záveru naviac len tak nevyprchávajú a dávajú zabudnúť na hluché miesta 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - vizuálně hodně povedené, Ki je mi mnohem sympatičtější než Jenny (nic proti ní či jejímu herectví nemám, ale zkrátka mi více sedí Ki) jinak ale příběhově trošku odfláknuté, speciálně osmá epizoda byla hodně mimo. Jinak ale povedené, na druhou sérii se určitě podívám. 80 %. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý webseriál od Freddieho Wonga. Existuje škola, kde žáci studují pouze hraní počítačových her. Do takové se právě Brian tak trochu náhodou dostane. Podaří se mu zabít nejlepšího hráče. Ten mu tam pak dělá naschvály. A Brianovi se samozřejmě líbí jeho holka. Celé je to dost předvídatelné, ale není to špatné. Každý hráč počítačových her to jistě ocení. ;) 2. série Díly jsou delší a nadupanější. Je vidět, že na to měli víc peněz. je jich sice míň, ale děj se dost posunul. :) 3. série právě skončila. Díly mají 40 minut. Děj se hodně posunul. Škola je v ohrožení a Brian ji se svou partou musí zachránit. Nakonec ale všechno končí dobře a škola je zachráněna. "I'm the Law!" ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak funguje rozkouskovaný seriál, ale jako filmový celek funguje tak napůl. Jednoznačným tahákem je originální námět, ze kterého by v klidu šel udělat několikasériový seriál typu Community. Bohužel ve filmu je tempo hodně proměnlivé, z čehož usuzuji, že musí být znatelný kvalitativní rozdíl i mezi samotnými epizodami. I přes skromný rozpočet jde o technicky podařenou záležitost, která je sice v mnoha ohledech nedotažena do konce a místy zbytečně stručná, ale i tak umí zabavit. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že projekt VGHS má prostě na víc. 70% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jestli jste si průběžně mezi jednotlivými díly dávali pauzu, kterou jste trávili hraním videoher, pak je tenhle seriál přesně pro vás! 75% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

VGHS je sen každého pařana závisláka, který Freddie Wong nechal zmaterializovat ve stylu svých úspěšných youtube videí. Neměl jsem ale pocit, že by mu delší formát nějak svědčit, časem se to líbivé zhmotnění FPS okouká, a je pak víc vidět ta přehlídka klišé teenagerovských seriálů. Každopádně ale po technické stránce, s jeho rozpočtem, je to jako obvykle obdivuhodný výkon. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jedna z nejlepších věcí, co kdy vzešla z YouTube. Rozhodně je to jedna z mých top websérií. Skvělá zábava skutečně pro herní nerdy (narozdíl např. od TBBT). Stále si pochvaluji výběr herců i hereček, design lokací, volbu hudby, vzhledu různých vychytávek (tam je vidět, že série pochází od mistra vizuálních efektů Freddie Wonga). Je velice příjemné, že se tu netahá až příliš za emocionální nitku, ale že ani nezůstává nedotčena. Osobně jen doufám, že v příštích dílech uvidíme nějaké crossovery s jinými žánry (nabízí se zejména vzrůstající obliba MOBA her). Jinak na tom těžko co vytknout - je vidět, že když dáte moc dát rozpočet na film do rukou divákům a ne televizním ředitelům, že si zvolí správně. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

VGHS byl pro mě taková jednohubka :) Líbil se mi ten nápad, videoherní vysoké. Máme super padoucha Law, kterej je dokonalej, výborná postava!!! Pak krásku Jenny Matrix, kterou máte rádi a chce si s ní hrát! Pak je tu hlavní hrdina veverka Brian D, kterej je fajn a tak nějak podvědomě mu fandíte, aniž by jste chtěli. Pak tu máme éterickou bytost Ki a driftera a špatného hráče na kytaru mladého Theodora, jak by řekl Drift King :) Dohromady je to všechno spojené Freddie Wongem a docela to šlape. Jsem zvědav na druhou sezónu a přál bych jí aby byla minimálně tak dobrá jako ta minulá... UPDATE: 2.sezóna. Musím říci, že mě bavila asi o něco málo méně než první, ale přesto jsem se těšil na každý nový díl a netrpělivě vyčkával. Ani nechápu jak to tenhle webseriál dělá, ale dělá to dobře a nyní se zase těším na třetí sezónu :) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Videohry nehraju a přesto mě příběh BrianaD nadchl. Ve škole se začínájí formovat velmi nápaditá pravidla a už se těším na další díly. Všechno působí tak promyšleně a profesionálně, že kdybych viděla všechny díly naráz ani by mě nenapadlo, že jde o amatérský počin. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

zajímavé, zábavné, zkouknu a zhodnotim... po 4 zepizodach 4Z. final: Odpudivej hlavní hrdina, barbie slečna dobrá, ředitel dobrej, Law děsnej, nicméně na hodinku to zabavilo asi líp, než většina dnešních filmů... ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Počátky VGHS byly vskutku originální a zajímavé. Parta nadšenců s malým rozpočtem natočila zajímavý námět o počítačových hrách a hráčích nejen pro hráče. Vtipné nápady, prolínání reality a in-game akce byly zábavné a neokoukané. Druhá série přinesla více fanoušků a více peněz. Původní svěží nápady začaly bobtnat do chaotických a nesourodých rozměrů, akci a vtip začalo střídat drama a vztahové tahanice. Třetí a (prý) poslední série ještě přitvrdila a začala se odchylovat od smyslu původního seriálu. Hraní her se dostalo ne na druhou, ale rovnou na třetí kolej. Do popředí vstoupilo častokrát až srdceryvné drama, hromady klišojidních vztahových problémů, humor aby člověk pohledal a akční scény by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Tvůrci se do každé další série snažili narvat víc a víc, ale ve výsledku tím seriálu spíše ubírali. Trochu mi přišlo, že se inspirovali v seriálu Community (což je dost možné, někdo z tvůrců myslím zmiňoval, že to je super seriál) a do každého dílu se snažili cpát různé styly vyprávění, různé parodie. Ale v šestidílné sérii není prostor na to, aby si každý díl mohli dovolit udělat v jiném duchu a žánru. Zkrátka to celé hrozně přeplácali a přeplnili podivnými nesouvisejícími odkazy a výjevy. Technicky je seriál výborný (zejména s přihlédnutím na rozpočet - celá 3. série byla natočena přibližně s podobným rozpočtem jako jeden díl již zmíněného seriálu Community). Když si divák odmyslí, že žánrově je každá série seriálu ze zcela jiného soudku, tak je to i velmi příjemný, občas vtipný, občas akční, někdy napínavý a jindy zase dramatický počin. Pro hráče a herní fanoušky to je to rozhodně zásadní seriál. Tři série byly pěkné, ale stačily. Teď už jsem zvědavý na novou tvorbu téhle party. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Sice mě rozčiluje, jak hrdina tohoto seriálu přehrává, to je fakt otravné. Jinak ale dobrý webseriál. Děj ucházející a herní sekvence skvělé! ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

První série poměrně hezky natočená, snad až na předposlední díl, to jsem vůbec nepochopil. Mírně řečené odfláknuté. Johanna Braddy je vážně kus a zbytek praštěného týmu je hodně v pozadí hlavní dvoky. Prý se dokonce vzali WTF ? Seriál je však chytlavý 4* Druhá série spíš otravná až na poslední díl. Trošku to tvůrci sprznili. 3* ()

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Místy silně nedotažené a některé díly dokonce absolutně zbytečné, pořád ale hodně dobrá minisérie. Vizuální stránka je výborná (F.Wong, co taky čekat), herecký výkony taky ujdou a dokonce i hudba je místy hodně povedená. Nesmyslů je tady sice taky dost (Jak můžou fanoušci někomu fandit, když do hry vůbec nevidí?), ale to platí i pro PP (např. Monster). Ale nevadí, pořád je to pecka! ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa na to pozriem z objektívneho hľadiska, je to teenagerský seriál s teen prvkami, ktoré sú okukané avšak sú spracované na slušnejšej úrovni. Avšak tu ide o fakt, že je to skôr typ seriálu "from gamers to gamers", teda ja ako milovník hier som si ho naplno užil a svoju cieľovú skupinu tým pádom seriál obľúbeného Freddieho Wonga uspokojil maximálne. Všetky tie teenagerské podtexty nabrali v námete videohier kompletne inú farbu, zaujímavosť a napätie. Navyše v prekvapujúco sviežom grafickom spracovaní a s fajn hereckými výkonmi (špeciálne Johanna Brady je super). Na druhú sériu sa neviem dočkať a udeľujem slabších 90%, teda päť hviezdičiek. Ak by som šiel na štyri, bolo by to vzhľadom k pointe seriálu a hlavne jemu cieľu (zabaviť hráčov seriálom o videohrách a hraní) nefér hoci to nie je dokonalá vecička po filmárskej stránke. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

První tři díly mě přivedly k přesvědčení, že tohle bude ta nejlepší seriálová parodie na všechny seriály a filmy ve stylu High School Musical. Průběh tomu napovídá - nový hrdina přijde do školy, zamiluje se do nejoblíbenější holky na škole, ta chodí s největším frajerem na škole. Ovšem zde je všechno s velkou nadsázkou a celou první půlku série provází nespočet skvělých hlášek a vtipných situací. Druhá polovina se drží sice na dobré vlně, ale už se ztratil vtip a postavy zvážněli způsobem jaký by v takové komedii neměl nastat. Druhá série si už nedělá srandu z ničeho ani ze sebe. Najednou se objevují úplně obyčejné středoškolské příběhy bez jakékoliv vtipné pointy a seriál se stává tím z čeho si dělal na začátku první série srandu. Chápu, že je to v podstatě amatérský seriál pro mladé, ale bez vtipného pojetí ztrácí význam. ()

Mafian 

všechny recenze uživatele

Rychle mě to vtáhlo, díky pěknému vizuálu a sbírce dobrých nápadu. Čím dál jsem to sledoval, tím víc jsem si uvědomoval, jak je to klišovité a neoriginální. Přímo mizerné to není, ale trefa do černého taky rozhodně ne. Potěšili Levi a Morenstein. Pilot a závěr rozhodně nejlepší díly.. ()

Reklama

Reklama