Reklama

Reklama

Stanley nemá oběd

(festivalový název)
  • Indie Stanley ka Dabba (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley je pilný žák, mezi učiteli i spolužáky velmi oblíbený. Jako jediný si do školy nenosí oběd, a tak se s ním o jídlo dělí jeho kamarádi. To se však nelíbí jednomu z učitelů, který žáky nutí, aby mu část svých jídel odevzdávali. Jednoho dne Stanleymu pohrozí, že pokud nezačne nosit do školy oběd, ať už nechodí vůbec. Jaký to bude mít dopad na chlapce a na jeho okolí? Proč si vůbec Stanley nenosí do školy oběd? (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (5)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Smutno-pekný film z prostredia indickej základky, kde sa chlapci stali terčom vydierania (alebo skôr vyžierania) svojho učiteľa. Stanley bol výslovne chudáčik, ktorý nemal nič, ani len jedlo, a tak sa s ním jeho empatickí spolužiaci delili. Až do osudového dňa. Film bol napriek atraktívnemu námetu pomerne dlhú dobu jednotvárny a tak trochu mdlý. Ale ten koniec, kedy Khadoos napísal Stanleymu list, ten bol úžasný, až som mal z toho zimomriavky! Škoda, že taký kvalitný nebol celý film... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Stanleyho problém s obědem je příkladnou reflexí reálného problému, který je připomenut skrze hravý film s hořkým koncem. Aneb žáci 4.F a jejich přestávky, hodiny dějepisu, hindštiny a přírodopisu vs světový problém zneužívání dětské práce. Takové filmy by neměli být součástí pestrobarevných festivalů zaměřující se na jinakost a originalitu, ale běžné distribuce, případně festivalů jinak koncipovaných. Protože těžko operovat s tím, že v indickém narativním filmu jde také zcela běžnými západními prostředky upozornit na palčivou skutečnost a tvářit se, že je to jakkoli pro Indii typické. Filmů, jako je Stanley nemá oběd je příliš mnoho, ale zároveň, jako by jich byl nedostatek - právě z důvodů kulturního nedorozumění. #festivalbollywoodskehofilmu ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Aamir Khan, natočil Amole Gupte osvětový film z indické školy. Ovšem na rozdíl od Aamira Khana, který se obsadil do role chápavého pedagoga, sám sobě svěřil roli toho nejzápornějšího učitele. :-) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčilo, ako chlapci držali spolu a pomáhali si, avšak celý film im čumieť do obedárov bola otrava ako i somrujúci učiteľ. Celé to bolo nejak amatérsky nakrútené. Keby z toho urobila nejaká indická kapela 5 minútový videoklip, nemusel by som na to vôbec čumieť a ušetril tak hodinu a pol zo svojho života... ()

Remini 

všechny recenze uživatele

V "Stanleyho obedáriku" len sledujeme každodenný život na cirkevnej základnej škole. Striedajú sa milí, prísni a nepríjemní učitelia, chlapci si jednu chvílu na seba sťažujú a o chvílu sa už spolu hrajú. A všetci do jedného sa musia podeliť o svoj obed s nepríjemným učiteľom Vermom. Keď Stanleyho mama vycestuje a on kvôli tomu nemá čo jesť, chlapci sa dohodnú, že sa s ním do jej návratu podelia o svoj obed. To znamená, že sa musia ukryť pred nenásytným učiteľom, aby im toho dosť zostalo. Niekoľko dní sa im to aj darí, ale nahnevaný Verma ich jedného dňa predsa len nájde a v hneve vyhodí Stanleyho zo školy. Môže sa vrátiť, až keď si prinesie vlastný obedárik.***Veľmi príjemné, realistické, s veľmi dobrým obsadením. Až do konca som nechápala, o čom to vlastne chce byť. Potom ale prišiel koniec a s ním ten "ahááá" moment :) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama