Reklama

Reklama

Zvrat: Washingtonovi špioni

(seriál)
  • Česko Špioni americké revoluce (více)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 31 h 15 min (Minutáž: 42–65 min)

Předloha:

Alexander Rose (kniha)

Hrají:

Jamie Bell, Heather Lind, Seth Numrich, Daniel Henshall, Meegan Warner, Burn Gorman, Angus Macfadyen, Ian Kahn, Samuel Roukin, JJ Feild, Michael Gaston (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Farmář Abe Woodhull z Long Islandu se spolčí se skupinkou kamarádů z dětství a vytvoří netradiční oddíl špionů nazývaný The Culper Ring, který zvrátí výsledek amerického boje za nezávislost. (Viasat)

Recenze uživatele erased k tomuto seriálu (1)

Zvrat: Washingtonovi špioni (2014) 

Reklama slibovala po produkční kvalitě nástupce Breaking Bad, ale přestože bylo jasné, že takovým požadavkům seriál dostát nemohl, pokus AMC o konkurenci špionážního Homelandu a Americans těžce nevyšel i ve všech ostatních ohledech. Na prvního zmíněného mu chybí napětí, druhému zase zdaleka nestačí dobovou atmosférou ani využitím lákavé premisy. To téma je totiž jak pro historie neznalé (mě), tak i pro cílovku (domácí publikum) zajímavé a slibné, jenže provedení je většinu času buď zbytečně banální nebo prostě jen nudné. Trochu sice potěší sympatičtí herci na obou stranách barikády, dobové kulisy i kostýmy, ale ty jsou v dnešní době spíš standardem, naopak nezajímavý děj odehrávající se téměř výhradně v jediné malé vesnici téměř postrádající zobrazení většího měřítka války za nezávislost totiž nedokáže i ten průměr často ubíjí, a TURИ tak nemá šanci nadchnout. Pokračování příběhu v druhé sérii bohužel jen podtrhuje původní verdikt a marné snahy o oživení nudné šedi svou trhlostí jen zdůrazňují bezradnost tvůrců. ()

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama